01-08 tm 31-08 We klussen ons nog suffer.

Op 2 augustus krijgen we bezoek op onze camperplek. We hebben de afgelopen dagen flink hard gewerkt om het zo af mogelijk te krijgen en de douche en wc zijn ook extra gepoetst. Super tof dat mensen ons kunnen vinden via P4n.

De gasten blijven maar 1 nachtje en ze kwamen laat en ze gaan er weer vroeg vandoor. De kop is eraf, laat de camperaars maar doorkomen deze zomer. Er volgt ook snel een tweede berzoekster, een moeder komt met drie dochter in een auto met een klein aanhangertje en een tentje. De meiden zijn gek op Poekie en op ons zwembad. Ook zij vertrekken na één nachtje vroeg in de ochtend.

Dan is het tijd om zelf weer wat leuks te gaan doen. We gaan een dagje naar het strand en ik doe in de avond mee aan een online tekenles. Het klussen tussendoor kunnen we nu helemaal op het huis richten.

Maar er is eerst nog een feestje. Op facebook kwam ik een luchtkussen feest tegen. Een uurtje bij ons vandaan. We besluiten er heen te gaan met een vriendin en haar kinderen. Het feestje eindigd met een schuimparty.

Ik moest er ook even doorheen.

Het is flink heet hier, dus eigenlijk kunnen we niet veel anders dan zwemmen. We gaan naar Sao Simao waar een mooi zwemwater zit in een kloof. Het is er sprookjesachtig mooi, maar ook heel druk.

Tijd om weer eens aan het werk te gaan. Tim gaat de muur van de keuken weer opmetselen en dat valt niet mee op het oude scheve metselwerk. Ik ga de houten balken van de opening naar het huis op maat maken zodat die geplaatst kunnen worden. Mijn oom heeft ons goede tips gegeven dus ik weet nu precies hoe het moet.

Ik heb een muizennest in de oude stenen muur gevonden. Het zit helemaal vol met krantensnippers.

Het opbouwen van die stenen muur kost zo extreem veel tijd. We proberen iedere dag wel een rij erop te metselen, maar dan nog duurt het eindeloos lang. Ik ben wel super blij met de latei. Hij is precies geworden zoals ik bedacht had. Ik hoop meer houten elementen in het huis te gaan maken.

Kijk onze Poek is gegroeid zijn. Het bovenste plaatje is van toen we hem net vonden en zal hij rond de 8 weken zijn geweest en nu hebben we hem een maand en is hij drie keer zo groot geworden. De buurvrouw vroeg wat ik hem te eten gaf haha. Het is een gezellig en ondeugend dier.

Tijdens het klussen ben ik niet zo goed in het filmen of foto’s maken, maar ik heb weer een overzicht filmpje gemaakt:

Deze heeft ze zo mooi getekend
De avond films zijn in het Engels. Daar zijn de jongens super blij mee.
Kleine Poek voelt zich helemaal thuis.
En wij meiden gaan ook naar een late kinderfilm. We komen pas om 23:15 thuis.

We gaan weer klussen en we krijgen hulp van de kinderen.

En dan is onze auto stuk. Hij rijdt nog wel, maar we hebben al een tijd dat het rode moter storingslampje ging branden. Even aan en ook weer uit. We hebben de storing al eens uit laten lezen, maar het was niets ernstigs en we konden doorrijden. Alleen toen we naar de film reden merkt eerst Tim dat als het lampje brand dat je een paar seconde geen gas kan geven en als ik twee dagen later naar de film ga dan merk ik het ook. Super gek, want hij doet het alleen op de heen weg en op de terugweg doet alles het gewoon. Nu is het de bedoeling dat we met vrienden bij een meer gaan zwemmen, maar dat durven we nu niet aan, want het is anderhalf uur rijden. De kinderen willen natuurlijk super graag, dus gaan we in de ochtend eerst langs de garage. Wat blijkt, we hebben geen koelvloeistof meer in de tank zitten!?!?!. De man legt uit, of eigenlijk zijn vrouw, want hij spreekt geen Engels, dat we nog wel kunnen rijden, maar dat we hem steeds bij moeten vullen met water. We kunnen de auto volgende week brengen voor de reparatie. We laten er dan ook maar gelijk een nieuwe distributieriem in zetten, want die stond al op de planning. We kunnen nu in ieder geval gezellig naar het meer.

We zijn verde heel druk aan het plannen. De keukenmuur is klaar om er een betonnen ring op te gieten. Als die droog is dan kan er een dak op. Eindelijk kan het huis weer dicht en net optijd voordat de herfst begint. In de vriendengroep is het idee omhoog gekomen om 1x per maand met zijn alle bij 1 iemand te gaan klussen. Wij mogen als eerste en dat komt super goed uit met het dak plaatsen. De klusdag staat gepland op 7 september.

Nu moeten we dus alles zo organiseren dat er genoeg materiaal is en de betonnen rand erop zit voor 4 september, want dan moeten we de auto wegbrengen voor drie dagen. Drie dagen zonder auto!

Voor de betonnen rand moet er een mal om de muur heen gemaakt worden. Dit is me toch een kakklus! Want hoe krijgen we de planken aan de muur vast? We proberen het met klemmen, maar dat lukt maar bij 1 muur. De andere twee muren hebben er een muur/dak achter zitten. De muur bestaat uit holle blokken, dus daar boor je ook niet zomaar vanalles in en de muur is ook Portugees scheef. Na veel vloeken, denken en mopperen is het gelukt. Ook kunnen we een cementmolen lenen.

We hebben emmers vol met stenen en zand gehaald en we kunnen aan de slag. We krijgen gelukkig hulp van een vriend van ons. Tim staat hier bij de cementmolen, maar dat is daarna mijn taak geworden. Ik maak het beton en breng dat in emmers naar de mannen, zodat zij in de mal kunnen storten. Drie uur staan we te mengen en te gieten en dan de klus geklaard. Whoehoe!!!!

Kijk nou eens waar Fea en Max mee aankomen lopen na een rondje in het dorp.

We denken dat hij pas vier weken oud is. Ze waren opweg naar een vriendin die in het dorp woont en hoorde iets schreeuwen. Ze zijn gaan zoeken en ze kwamen twee straten verder bij een put uit, maar ze zagen niets. Max belde me en ik zei doorlopen, als je het op de terugweg nog hoort ga dan maar zoeken. Drie uur later schreeuwde het nog en zijn ze verder gaan zoeken. Ze zagen niets in de out, maar het geluid kwam uit de rioolbuis. Met het afspelen van moederpoes geluiden van YouTube, kwam dit kleintje tevoorschijn. Tja, zo klein zet je het ook niet gewoon op straat natuurlijk. 

Voordat die de camper in gaat, gaat hij eerst in bad. Hij ziet zwart van de vlooien. Het arme ding heeft ook een grote wond op zijn rug, dus gelukkig al aan het helen is. Wat moeten we hier nu weer mee. Het is wel een schatje.

De week erop worden allemaal dak en huis materialen geleverd om voor de grote klusdag. Ook krijgen we visite. Mijn vriendin Jessica komt met haar man met de camper bij ons vakantie vieren. Ik vind het zo gezellig!!!!

Nog even een filmpje van hoe we er nu bijstaan.

2 gedachten over “01-08 tm 31-08 We klussen ons nog suffer.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *