02-07 tm 31-07 Een zomer vol met klussen.

Als we onze waterflessen bij de dorpsfontein aan het vullen zijn, dan horen we dat er geen water meer in het dorp is. Ze denken dat we daarom hier flessen vullen, maar dat is meer omdat het veel sneller gaat dan bij onze eigen kraan en de flessen er beter onder passen. We hebben zelf nog niet gemerkt dat er geen water is en nu we deze flessen weer vol hebben,  zullen we er voorlopig geen last van hebben. Alleen ’s avonds doet het water het nog niet en we kunnen niet lekker douchen en we hebben zo hard in de keuken gewerkt. Daar heb ik een filmpje van:

De volgende dag hebben we ook de hele dag geen water en als we dan echt balen dat we een emmer douche moeten nemen, dan werkt het ineens weer. We zijn echt zo blij met onze eigen douche. Het is ook wel goed warm hier, dus een douche aan het eind van de dag is wel nodig. Al duiken we ook regelmatig even het natuurbad in en we hebben ons oude zwembad uit de opslag gehaald.

Er kan geplonsd worden.

Op de voorgrond zie je de half volle steenkorven. Ook moet de grond voor de korven nog opgevuld worden. We weten gewoon niet waar we het puin daarvoor vandaan moeten halen. Maar nu moeten we wel even vaart gaan maken want we krijgen visite van camper vriendin Drissia, die we vorig jaar in het treepark ontmoet hebben. We hebben dus één hoek van de camperplaats helemaal afgemaakt en daar zijn we nu zelf gaan staan.

Onze eigen hoek.

We hebben nu een grote open plek over voor camper visite! Drissia en Tijan zijn onze eerste gasten.

Kleine poek heeft het lekker naar zijn zin.
Feetje neemt een sprong in het diepe haha.

Met de tieners van het leerproject gaan we papier machen. Iedereen heeft een mini yogurt flesje gehad en ze mochten zelf weten wat het moest worden. Na drie lessen zijn er kleine kunstwerkjes ontstaan.

Het is super gezellig dat we visited hebben. Drissia wil ook graag helpen en ze plukt de hele mandarijnenboom leeg. Dit was hard nodig, want hij hing nog helemaal vol met oude droge mandarijnen. Hierdoor heeft hij niet gebloeid en zullen we dit jaar geen nieuwe mandarijnen hebben. Maar nu kan de boom weer lekker groeien en bloeien. Drissia ruimt verder nog wat verdwaalde spullen op in de tuin en natuurlijk hebben we het heel erg gezellig.

Als Drissia weer weg is gaan we druk verder met de camperplaats. We hebben ons plekje op park4night gezet en we hebben een reservering voor 2 augustus voor 1 nacht. https://park4night.com/nl/place/517479

We gaan stenen halen!

De steenkorven gaan we verder vullen en we moeten nog vier keer naar de steenfabriek. Het is altijd 30+ graden als we stenen halen haha. Wat is dat afzien zeg, maar het lukt ons en we vullen de korven mooi tot de top. Dan hebben we nog een gapend gat tussen de steenkorven en het stuk grond dat al waterpas is. We hebben puin nodig. We twijfelen om maar gewoon tuvinant te bestellen. Dit ligt als steentjes/zand mix  bovenop en kost €80,- voor 3 kuub. Maar ineens bedenkt Tim wat. In het huis zit een pleisterlaag op de muur die eraf moet. Als we die eraf halen dan hebben we weer puin. Tim begint bij één van de kamertjes. Ook helpt hij een paar dagen bij iemand die nieuwe dakpannen krijgt. Hij neemt twee ladingen oude dakpannen mee naar de camperplaats. Ineens hebben we het gat vol, whoop whoop! We zetten de tuvinant in bestelling voor de toplaag.

Ondertussen werken we in de keuken. Iedere keer weer een nieuwe laag stenen erop. Ook is er tijd voor lekker zwemmen en de kinderen spelen veel. Één keer maak ik de vergissing om pannekoeken te bakken als het 35 graden is. Ik zweet me echt kapot tijdens het bakken.

Een vriendin neemt de kinderen mee naar een glijbanenpark
Feetje haar droom komt uit en ze begint met paardrijden.

Voor de keuken komt er een vriend helpen, want we zitten een beetje vast. Dit hadden we zelf eigenlijk niet eens zo door, maar als hij komt en vraagt hoe dit  en hoe dat en wat is het hier een zooi dan zien we het zelf ook snel. We gaan eerst goed opruimen, dan maken we een plan hoe we de keukenmuren kunnen versterken en weer opbouwen. We hebben wel gezocht om iemand in te huren om te bouwen, maar ze zijn niet te vinden of hebben over twee jaar pas tijd. Het plan om het zelf te doen is dus hard nodig. Hij helpt ons weer opweg en Tim voelt zich daarna veel zelfverzekerder om ook met blokken de muur verder op te bouwen. Ik ga ook nog advies vragen aan mijn ome Cor. Hij is bouwer en ik wil zo graag goed advies over ons plan voor de latei boven het gat in de muur, want ja, we zijn eindelijk zover dat de latei erin kan. Ik stuur mijn oom een filmpje met ons plan. Kijk maar eens hoever we ineens gekomen zijn:

Natuurlijk wordt er af en toe ook nog wat in de caravan gedaan:

gelukkig kunnen we al het werken ook nog combineren met leuke dingen. Zo heb ik online workshops van de tekenclub.nl ontdekt en gaan we dagjes naar het strand.

Mijn kunstwerkjes
Rick even in beeld, want wat een lekkere kop met haar heeft dat jong.
Een lekkere stranddag

De maand juli is voorbij gevlogen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *