08-05 tm 01-0 We mogen weer housesitten.

Nadat Tim de schoorsteen eraf heeft, gaat hij verder met de dakpannen en de balken. Sommige balken zijn op haast tot stof vergaan. Tim moet erg oppassen.

Lekker ding.

Terwijl Tim het dak eraf sloopt komt er een vertegenwoordiger langs voor isolatie. Door YouTube filmpjes is mijn oog op gutex platen gevallen. Deze platen zijn op een houtbasis en goed vochtregulerend. We kunnen de muren en het dak ermee isoleren. We krijgen nog wat tips en de man kan ook het hout leveren. Het idee is om eerst een doorgang naar het huis te maken, dan de muren te verhogen, dan een ring beam van cement en dan het dak er weer op. Als het dan weer waterdicht is dan maken we nieuwe gaten voor twee ramen en er moet een nieuwe voordeur in. Dan kunnen we de muren gaan isoleren met die platen en dan afsmeren met een kleilaag. Voordat het een keuken wordt maken we er eerst een klein woonkamertje van, zodat de rest van het huis kunnen verbouwen terwijl we een relaxkamer hebben.

Maar dit weekend mogen we eerst weer op het huis van Phil en Siobhan passen. Ze gaan weer eens op pad en wij staan toch nog in de tuin. We besluiten alles te wassen wat los in de camper ligt of hangt en we houden een grote schoonmaak.

Wat komt er een hoop zooi uit!

Tijdens het huis oppassen gaat het klussen iets minder hard, maar toch maken we tijd om de oude caravan samen leeg te trekken. Alles, behalve het keukentje gaat eruit. Tijdens het leeghalen, komen we erachter dat van één raam het hout rondom verrot is. Verder is alles piepschuim en plastic, dus de rest kan niet rotten. Het is wel droog allemaal en we hebben best wat regen gehad, dus het lijkt erop dat het niet meer lekt en al eens gemaakt is.

Zo alles wat verrot is is er nu uit. Ziet er nu al beter uit.

Ik begin maar met eerst alles bloot leggen, wat vervangen moet worden en sloop alles wat rot is eruit. Daarna is het tijd om te shoppen voor de caravan en ik weet de perfecte plek. Iets voorbij Coimbra zit een woonboulevard met een doe het zelf winkel, een Action en Jisk en nog wat van die winkels. Daar wil ik dus wel heen. Op woensdag is Feetje vrij dus dan kan ze gezellig mee winkelen.

Zo dat was wel even heel Nederlands. Er lagen zelfs gevulde koeken in het schap. Ik ga er rond Sinterklaas zeker nog is kijken, of eerder.

De donderdag is Tim druk met een klusje voor iemand anders en ga ik lekker alleen in mijn caravan klussen. Ik heb er een filmpje van gemaakt.

1 gedachte over “08-05 tm 01-0 We mogen weer housesitten.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *