25-03-24 We hebben een huis gekocht!!!

Het is jullie vast opgevallen dat er gaten in mijn blogs zaten en tijdens die gaten liepen wij op landjes, bekeken ruïnes, baalde van het moeilijke gedoe hier en noem maar op.

Terwijl wij dachten het land te kopen om Podentes, toen kreeg ik een huisje aangeboden van een Engelse dame. Ik ben daar toen alleen gaan kijken. Ik vond het een schattig huis en een mooi stuk grond, maar met het land in Podentes in mijn hoofd, viel het meteen af. Tot het land in Podentes niet door ging.

Ondertussen zijn we al die huizen en landjes, die online staan, waarvan je pas weet of je het kan kopen als je het echt probeert te kopen, helemaal zat. Wat vinden we nu echt belangrijk voor nu, om te kopen. We willen dat het dichtbij school is en een beetje land! Het huis dat ik aangeboden had gekregen, is dichtbij school en de Engelse dame heeft het zelf twee jaar terug gekocht. Ze dacht er een vakantiehuis van te maken, maar eigenlijk kost haar dat teveel geld.  Het huis moet namelijk volledig gerenoveerd worden. Maar dat zij het gekocht heeft, betekend dus, dat de papieren op orde zijn. We gaan het daarom verder bekijken. Hoe groot is het, wat kost het, welk land zit erbij?

Het huis staat aan een weg en het land zit aan de overkant. Het loopt in terrassen omhoog. Op het bovenste terras zouden een paar campers kunnen staan. Tim ziet het allemaal niet zo. We vragen iemand met bouwskills mee om te kijken. Hij ziet er ook wel vanalles in. Tim draait dus ook een beetje bij.

Maar een lang verhaal kort. Maandag 25 maart konden we tekenen!!!!

Ik heb geprobeerd van alles een filmpje te maken en nog wat foto’s.

Klik op de tekst: In dit filmpje laat ik het huis zien

Hier een filmpje van de patio achter en de schuur: Klik voor youtube. Aan het eind roep ik tudo beim, tegen Tim, dit betekend: alles goed?!

En als laatste nog een tour over ons landje: Klik

Whoop whoop, we kunnen aan de slag!

Vandaag zijn we eerst bezig geweest met een echt adres krijgen, want dat had het huis nog niet. Er was alleen een postcode en de plaatsnaam. Met het nieuwe adres, Rua da Capela 200, 3230-338 Tola/ Penela

, zetten we het water en elektra contract om. Dit kost ons de rest van de dag! Lekker Portugees.

We hopen de komende tijd wat meer filmpjes te kunnen maken van wat we aan het doen zijn.

12 gedachten over “25-03-24 We hebben een huis gekocht!!!”

 1. Gefeliciteerd met jullie woning! En wat een grote speeltuin, daar kan wel een waterglijbaan in. 🏄‍♂️😂

 2. Wow wat een leuk plekje met een hoop mogelijkheden!!
  Jaloers op jullie Citroën en Sinaasappel bomen.
  Een berg aan mogelijkheden iig.
  Je zult zien als je een half jaar verder bent ziet het er al heel anders uit
  Van harte gefeliciteerd met jullie Plekje waar jullie zo lang naar gezocht hebben!!🥳🥳🥳🥳🍾🍾🍾🍾
  Dikke knuffel van ons allemaal.

 3. Nou hier kan je klusoom ook nog wel ff klussen haha.
  maar heel veel succes, als je advies nodig hebt hoor ik het wel

 4. Ik volg al ik weet niet hoeveel op yt die naar Portugal zijn vertrokken en verbouwen dus heb me maar geabonneerd op jullie kanaal! Gefeliciteerd met jullie huisje! Sterkte Tim! en Sandra, als je slim bent film je alles en zet het online als je een beetje kijkers hebt verdien je er ook nog wat aan! Barend is ook voor zichzelf begonnen! https://www.youtube.com/@BarendvdBrink

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *