06-01 tm 18-01 Dikke kak zooi.

De jongens zijn erg moe van hun dagen in Nederland. We besluiten daarom om de zaterdag nog even lekker niets te doen en zondag rijden we in één lange rit naar Esphinal. We hebben zulk heerlijk weer gehad in de Algarve, dat we niet veel zin hebben in regenachtige dagen. De camper is niet gemaakt op een vochtig klimaat. We moeten echt goed opletten dat de camper niet helemaal beschimmeld van voor tot achter. Gelukkig komen we wel met mooi weer aan in Espinhal.

Nu we weer terug zijn, alle kinderen weer op school zitten, gaan we ons even concentreren op het kopen van ons stuk land. Met oud en nieuw zaten we allemaal vol verwachting. De andere twee gezinnen hebben een bod uitgebracht op hun huis/grond en wij hebben al een geaccepteerd bod, maar wachten op papieren. Best spannend allemaal. Ik app Hugo, ons aankoopmakelaar en hij laat weten dat hij de mensen een ultimatum heeft gegeven. Ze moeten op 8 januari met de eerste papieren komen, zodat er een voorlopig koopcontract getekend kan worden. 8 januari is vandaag! Helaas laat Hugo weten dat hij de mensen niet te pakken kan krijgen.

Vol spanning wachten we nog een dag af, maar helaas ook de volgende dag komt er geen antwoord. Hugo krijgt niemand te pakken en ze reageren niet op zijn berichten. Het komt er eigenlijk op neer dat onze koop niet door gaat!!!! We wachten nog maar even een paar dagen in spanning af

Ondertussen zitten we niet stil natuurlijk. Er is een oproep binnen de community of iemand tekenles kan geven aan een meisje van 8 en Sil heeft mij onder het bericht getagd als tekenlerares. Ik besluit dus is te gaan vragen wat deze moeder precies zoekt voor haar dochter. Na een kort gesprek zoekt ze eigenlijk iemand die gewoon leuk met haar dochter wil tekenen en die er niet teveel geld voor vraagt. Ik zou heel graag een clubje beginnen met meerdere meiden om lekker creatief te zijn. Deze moeder heeft wel plek voor een clubje onder hun overkapping, dus zet ik een tekenclub op en binnen drie dagen heb ik 6 meiden en ik begin 18 januari, leuk!

Ik maak een voorbeeld voor de eerste tekenles. We maken een jaarcirkel.

Er komt helaas geen reactie meer uit de verkopers van het land en Hugo laat weten dat het echt niets meer gaat worden. Het begint bij ons ook langzaam in te dalen. Die stomme Portugezen met hun half gare manier van verkopen!

Zaterdag gaan Phil en Siobhan met de kinderen op vakantie. Wij mogen dus in hun huis en dat is wel heel lekker, want er komt regen en kou aan. Overdag gaan we lekker hun huis gebruiken en ’s avond slapen de jongens in hun logeerkamer en Tim, ik en Fea bij onze eigen poezen in de camper. Lizzy gaat met de jongens mee in het huis logeren, dan kan haar lamp wat langer aan op hun stroom. Het blijft nog wel een beetje creatief omgaan met stroom, want ze zijn niet aangesloten op het elektra net, maar functioneren op zonnepanelen. Het is een grote installatie, maar er is weinig zon en zij koken ook op elektra en dat vreet echt de accu leeg. Het is ook vreselijk koud in huis. De Portugese huizen zijn gebouwd om koel te blijven voor de zomer, maar ze zijn daarom flink koud in de winter. De huizen hebben kleine ramen en centrale verwarming kennen ze hier niet. Dit huis heeft vloerverwarming op een pelletkachel en één kamer heeft een houtkachel en het is echt een groot huis brrrr. De camper is eigenlijk veel behaaglijker.

Zondag komen Jeroen en Liza gezellig langs met de kinderen, want ook zij wonen in een camper en met het mindere weer is het super lekker om binnen bij de houtkachel te zitten. Het is ook heerlijk om gewoon bezoek te kunnen hebben, te kunnen douche of even een grote tafel om te knutselen.

Maandag slaat het mislukken van het kopen van het land enorm in. Ik ga flink op internet zoeken, maar iets soortgelijks is er gewoon niet. Ik word er echt een beetje verdrietig van. En dinsdag ben ik er nog verdrietiger van. Het komt ook door de ochtend. ’s Morgens was er geen stroom in het huis, maar wel een drol bij de achterdeur en een plas in de keuken. Nadat we alle school trommels vol hadden ging ik eerst de kinderen naar school brengen. Als ik terug ben, dan ga ik Tim roepen om me te helpen met de generator. Als eerste moeten we die zien te vinden, want hij staat niet in de schuur, waar hij hoort te staan. Tim snapt er niets van, want Phil heeft hem aan Tim laten zien en toen stond hij echt in de schuur. We kijken om ons heen. De fietsen staan er nog en ander groot gereedschap ook. Hij kan dus eigenlijk niet gestolen zijn. Ineens heb ik een ingeving. Ze zijn aan het werk op het grote land en daar hebben ze een generator nodig om te kunnen werken. Pete de werkman, heeft de generator misschien opgehaald. Ondertussen is de zon een beetje gaan schijnen, dus we kunnen in ieder geval de stroom weer aanzetten voor de koelkast en de vriezer. We rijden naar het land en daar staat inderdaad de generator. Pete beloofd hem vanmiddag terug te brengen, zodat wij er vanavond het huis op kunnen laten draaien om te koken. Dit probleem hebben we in ieder geval makkelijk opgelost.

Woensdag ga ik vol opzoek naar andere huizen of land. In hetzelfde dorp staat een verlaten huis met venda (te koop) op de deur. Ik vraag aan Hugo of hij erachter kan komen van wie dat is. Hij doet dat ook gelijk en weet ’s avonds al dat het al verkocht is. Verder staat er zo weinig te koop wat we interessant vinden. Er staan heel veel huizen zonder land of een mini stukje land te koop. Verder staat er veel te koop wat dicht bij een drukke weg ligt. Donderdag kom ik een stuk land tegen op facebook en ik kom al snel achter de locatie. Tim en ik gaan kijken. Het zou best wat kunnen zijn!

In de auto wordt Tim poepchagerijnig op mij. Hoe kan ik nou meteen een ander land leuk vinden. Ik kan toch niet zomaar bij alles enthousiast zijn en er wat in zien? Ehhh nou…. Eigenlijk kan ik van een drol nog wat leuks maken als het moet, dus ehh, ja dat kan best hoor hahahaha. Ik heb wel eisen hoor. Ik wil de snelweg niet zien ( die loopt dwars door deze provincie heen) en niet als echt aanwezig kunnen horen. Er moet zon zijn, lekker de ruimte. Het mag niet verder dan 15 minuten rijden van school en dat is dit precies en geen buren te dichtbij en betaalbaar! Met het grote land zaten we eigenlijk wel op onze max en had ik een beetje stress, waar en hoe we dan gingen wonen. Dit land is kleiner en dus goedkoper en daardoor is er meer budget om iets op te starten. Wat ik ook zo leuk vind, is dat dit land een uitzicht heeft, maar ik zal mijn enthousiasme even iets mindere. Bij Tim moet het grote land nog even losweken.

Mijn eerste tekenclub avond gaat in ieder geval wel super goed en is heel gezellig!

1 gedachte over “06-01 tm 18-01 Dikke kak zooi.”

  1. Helna de Bruyn

    Tjonge, het zit niet mee. Wij blijven duimen, dan moet het lukken. Wat leuk, dat teken-knutsel clubje. Wat dat soort dingen betreft ben je goed bezig hoor. x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *