30-07 tm 09-08 Naar het zuiden.

De 30ste nemen we afscheid van onze vaders. Ik zag er tegenop, maar het voelt toch niet heel anders dan vorig jaar. We zijn 10 maanden weggeweest en eigenlijk verwacht ik dat we ook nu wel ergens weer langs waaien in Nederland. We zijn wel moe en het is al eind van de middag. We hebben geen zin om nog langs Jessica te gaan voor de autopapieren en we willen niet in Terborg staan. We besluiten ergens in de buurt te slapen en dan morgen weer met frisse zin de autopapieren terug te brengen en dan echt op reis te gaan richting het zuiden.

We slapen op p4n#332805 een camperplaats bij camping de Graafschap. Eerlijk de camperplaats zit op een kutplek. We staan naast de aan en uit rijroute van de camping, wat echt zonde is, want het is een prachtige plek met een grote paardenstal en de camping ziet er mooi uit. We vallen ook met onze neus in de boter, want de snackbar van de camping is open en het is al 19:30uur. Ik kan eigenlijk geen frikandellen of patat meer zien, maar we nemen nog maar is een portie.

We zitten eigenlijk nog altijd in het Portugese tijdsschema. Het is daar één uur eerder, dus we gaan laat naar bed en staan laat op. Het is nu maandagochtend en we kopen snel nog wat extra krekels voor Lizzie in Doetinchem en dan gaan we naar Jessica. Zij is net terug van een reis naar India, dus nog druk met uitpakken en bijkomen en ze moet morgen alweer aan het werk. Heerlijk hoor dat Nederlandse ritme. Je gaat in stress op je lang verdiende vakantie en je komt weer in stress thuis en moet weer aan het werk. Ik mis het niet haha. We blijven niet te lang hangen, want we willen op reis! Jessica en Ender zwaaien ons uit. Nu zijn we echt weer op pad.

We rijden gelijk de grens over naar Duitsland. Zo voelt het ook gelijk alsof we echt weg zijn. We hebben besloten om rustig aan naar het zuiden te reizen en veel leuke dingen te gaan doen onderweg. We rijden naar p4n#13367 in Kevelaer. Het is een mooie plek en even stopt het zelfs met regenen. We springen uit de camper en gaan een stukje lopen. Na 10 minuten begint het weer te regenen en lopen we snel door terug naar de camper. De rest van de dag blijft het flink regenen.

De volgende dag is het niets beter. We hadden best nog een nacht willen blijven en dan naar het themapark Irrland gaan, maar met regen lijkt het ons niets. We rijden door. Eerst naar een Duitse supermarkt en dan door. Ik dacht, we doen nog een paar dagen Duitsland, maar eigenlijk willen we naar de Franse kust. We besluiten toch maar diagonaal over te steken en belanden ergens in België p4n#3789. Met mooi weer is dit vast een mooie plek, maar nu een beetje troosteloos. Toch hebben we eind van de middag een droog moment.

We trekken de volgende dag weer verder. We rijden door naar Cappy in Frankrijk p4n#120588 en slapen hier een nachtje. De camperplek hoort bij de camping car park app. De plekken staan ook op park4night. De camperplaatsen zijn onbemand en je moet een pas kopen om erop te kunnen. Er is ook een eigen app, waarop je kan zien of ze nog plek hebben en welke faciliteiten er zijn. Ook kan je via de app geld op de pas zetten zodat je de camperplaats af kan rijden en automatisch betaald. De prijs varieert van €11,- tot de €14,- per nacht. Eigenlijk altijd inclusief stroom, water en afvoer van je grijze en zwarte water. Het bedrijf is enorm aan het groeien en ze kopen oude campings op. Deze plek was ook een camping. Er is dan ook een sanitair gebouw met één werkende douche. Heerlijk om weer even te douchen. Wij vinden het wel een fijn concept al zijn de plekken niet altijd mooi. De plek waar we nu op staan is wel mooi, maar modderig door de regen. Het lukt ons weer om op een droog moment een rondje te wandelen.

Na het wandelen besluiten we verder te gaan en we hebben net voor de regen alle spullen ingepakt en rijklaar. Ik wilde eigenlijk naar de kust, net boven Normandië, daar schijnen prachtige krijtrotsen te zijn. Helaas beloofd het weer niet veel goeds en besluiten we toch een stukje verder te rijden. We gaan weer naar een camper carpark p4n#409865. We komen aan met mooi weer en er zit een speelveld in de buurt. Het lijkt een mooi plekje. Helaas staan de campers echt hutmutje op elkaar, met nog geen meter ruimte tussen de campers. We kunnen wel lekker buiten spelen.

Tim zou hier graag twee nachtjes blijven, maar ik krijg toch helemaal de kriebels van het zo, dicht op elkaar staan. Gisteravond hoorde we binnen de tv van de buurman en snachts hoorde we een kindje van drie campers verderop krijsen. Ik trek het niet voor een tweede nacht. Ik zoek een camperplaats met ook een speelveldje en Tim rijdt ons er stront chagrijnig heen.

Maar we staan wel even 300x lekkerder hier. Alleen de wifi doet het hier niet en Tim wilde net een voetbalwedstrijd zien. De volgende dag regent het ook nog is non stop. We worden er helemaal melig van. Onze Dino Steve vreet iedereen op.

Nadat Steve ons allemaal weer uitbraakt, gaan we slapen en de volgende dag weer vol goede zin opzoek naar een andere plek. Ik heb een plek gevonden aan een rivier strand. Ook dit is ooit een camping geweest, dus we hebben water, stroom en douches. Het is p4n#215124 aan de rivier de Loire. Ik vind het een toffe plek en we gaan snel op onderzoek uit. We missen alleen nog de zon.

Het rivier water staat heel laag en aan de omgeving te zien, is dat al heel lang zo. Misschien ook de rede waarom de camping geen camping meer is. De rivierbodem ligt bezaaid met mooie stenen en schelpen, dus ik vermaak me wel. Na onze wandeling gaan we even chille en dan hebben we eigenlijk wel zin om ergens wat te gaan eten. We besluiten de brug over te steken.

We hebben pech want het is een beetje een uitgestorven boel aan de andere kant van de brug. Er zit een pannekoeken restaurant, maar daar worden we niet heel blij van. De pizzaria is gesloten en op zijn deur hangt een briefje van de meest dichtbij zijnde andere pizzaboer. Het is ‘maar’ 20 minuten lopen. Onder wat gemopper van de jongens lopen we toch die kant op. Terug gaan en nog gaan koken is ook geen optie.

Onze wandeling wordt beloond, want dit is echt een lekkere burger. De terugweg met de ondergaande zon is ook heel mooi.

De volgende ochtend bedenk ik dat als we hier de was doen, dan kan het nog een paar uur drogen voordat we verder rijden. Gisteren zag ik dat we langs een wasautomaat reden, met de supermarkt ernaast. Ik ga het op de fiets proberen en Fea helpt me mee.

Tassen vol was.

Gelukt en de was kan lekker hangen tot 14:30uur, want dan gaan we weer op pad naar de volgende plek.

Grapje van Fea. Tijdens het rijden deed ik een dutje met mijn hoofd op tafel. Fea heeft me versierd haha

We rijden naar p4n#313619. We zijn opzoek naar een plekje aan de kust, maar met de camper car park app, kunnen we zien dat de plekjes aan de kust vol zijn. We hebben dus deze plek net voor de kust uitgekozen. We hopen dat er morgenochtend kustplekjes vrij komen en dat wij er dan snel heen kunnen rijden. Vaak zie je na 10:00uur plekjes vrij komen op de app. Super handig hoor dit Franse, camping car prak systeem. Maar nu gaan we eerst deze plek verkennen.

Sikkie heeft het ook naar zijn zin.

We lopen door het dorpje, maar het is niet veel. We vinden wel een bakker waar we morgen ochtend een stokbrood kunnen halen. Ook komen we langs een pizzaautomaat. Deze zie je overal in Frankrijk. Wij moeten deze natuurlijk ook een keer proberen. Er staan alleen wel zeven mensen bij de automaat te wachten. We lopen dus eerst terug naar de camper. De automaat staat toch om de hoek. Een half uur laten gaan we nog is kijken. Er is geen rij meer, maar er zijn ook bijna geen pizza’s meer. Alleen een aardappel spek pizza en een ham pizza. We kiezen de laatste en dan delen we hem wel. Ik houd niet zo van een pizza zonder groente, maar de kinderen knabbelen hem lekker weg.

Als iedereen op bed ligt en ik Sikkie binnen wil laten, dan zie ik hoe prachtig de sterrenhemel is. Ik roep Tim naar buiten en samen staren we een tijd omhoog. Het is zo helder en er zijn zoveel sterren. Ook de Melkweg kunnen we super goed zien. Jammer dat ik er geen foto van kan maken. We zien twee vallende sterren. Super tof!

Na deze mooie nacht is het alweer dinsdag 8 augustus. Soms zijn wij echt helemaal de dagen en zeker de datum kwijt. Als je geen afspraken hebt, wat maakt het dan nog uit welke dag het is.

Tim en ik gaan even een ochtend wandeling maken. Ik zag een bord staan dat er hier hunnebedden zijn. Ook ben ik opzoek naar een walnotenboom. Al twee jaar wil ik zelf walnoten likeur maken. Ik vind het zo lekker klinken en ik maak graag dingen zelf. De likeur maak je met onvolgroeide walnoten, dus die moeten van de boom geplukt worden voordat ze een houtenschil hebben. We gaan op pad.

Het zijn toch wel bijzondere bouwsels. Op het bord staat dat ze als huis, maar ook als grafkamer gebruikt zijn. Ze zijn gerenoveerd. Toch bijzonder dat je deze bouwwerken op een flink verspreid gebied van Europa kan vinden. We hebben ze in Denemarken gezien, Nederland heeft ze en Frankrijk dus ook. Ik heb altijd gedacht dat het iets typisch Nederlands is. We lopen nog even langs de bakker en dan gaan we snel op pad. Op de app zijn er wat plekjes vrij aan de kust. We rijden snel naar de dichtstbijzijnde plek, maar helaas die is toch alweer vol. Ik zie op de app dat de volgende drie ook vol zijn. We moeten nog een uur rijden naar de volgende plek die 4 plekjes vrij heeft.

Het is de meest treurige camperplaats die we ooit gezien hebben p4n#652. Het is gewoon een geasfalteerde parkeerplaats met een hek er omheen. De campers staan echt mega dicht op elkaar, maar het zit wel direct aan een strandje. We vinden een plekje op het uiteinde van de rij en gaan zo ver mogelijk van de andere camper af staan. De aanhanger rollen we naar een hoek waar niemand er last van heeft. We pakken snel onze spullen en gaan naar het strand. Dit strand en water zijn een inham van de zee. Er zijn dus geen golven of schelpen en het is vrij ondiep. Eigenlijk toch wel een beetje een teleurstelling. Ook is er geen douche om je even af te spoelen. Het is zelfs een beetje fris. Tijd voor een ander plan en dat lukt wel, want er is hier een stormbaan, een worior game, waterskiën, subboards en iets verderop een kermis. We vinden zelfs de prijzen wel meevallen, dus de jongens kunnen hun lol op.

Met het gebonk van de kermis op de achtergrond liggen we heel laat in ons bedje. De camperplaats is niets, maar we hebben wel echt een super leuke dag gehad. De volgende morgen gaan we snel weer op pad. Het moet vandaag heel warm worden en op dit zwarte asfalt lijkt ons het niets. We gaan opzoek naar een ander plekje aan de kust. Omdat de camperplaatsen vol zitten en het nog vroeg is. Willen we op een gewone parkeerplaats, langs het strand, proberen te gaan staan. Eind van de middag kunnen we dan land inwaarts wel een slaapplek zoeken.

Op de parkeerplaats gaat het meteen mis. We passen er eigenlijk niet want er staan bomen langs geparkeerd. Tim wil weer wegrijden, maar dan horen we een enorm kabaal van scheurend plastic. Ik ren naar buiten en zie nog net hoe Tim de alkoof klem had gezet onder een tak. We rijden snel door, want er staat best een rij auto’s op ons te wachten. Iets verderop zien we een plek bij een volleybalveld. We zetten de camper stil en nemen de schade op. Er zit een grote scheur in een afwerkkap en gelukkig niet in de camper zelf. Nu we om ons heen kijken, zien we ook dat we best dichtbij het stand staan. We gaan snel wat eten en doen dan de zwembroeken aan.

Dit strand ligt afgeladen vol met schelpen. Ik kan mijn lol op. Maar de zee. Tja de zee, die was ff weg haha. Het is eb en heel in de verte zien we nog mensen lopen tot hun enkels in het water. Wij gaan ook een stuk lopen, want dit is wel leuk natuurlijk.

Na

Toch is dit niet wat we willen. We willen zwemmen. Ik ga er wat op verzinnen. In mijn volgende blog vertel ik of dat gelukt is en zullen we verder naar het zuiden reizen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *