10-08 tm 19-08 We zijn reismoe.

Na al onze mislukte pogingen om een lekker stuk strand met golven te vinden, willen we nu toch echt gewoon even kunnen zwemmen. Ik zoek daarom een zwembad op. We rijden eind van de dag vast naar de parkeerplaats, want volgens park4night kan je daar wel slapen. Het is er alleen tering heet en geen plek in de schaduw. Morgen moet het ook iets van 30 graden worden. Terwijl we even staan te bedenken wat te doen, kijk ik even op park4night, daar staat niets op. Als we het echt niet meer weten, dan gebruik ik de app campercontact nog wel eens. Er is op 4 minuten afstand een plekje bij een wijnboer, deze hoort bij een wijnroute en is geen echte camperplaats. We besluiten er heen te rijden, want alles is beter dan hier op de parkeerplaats. Er zijn veel Franse boeren die een plekje hebben voor camperaars, deze plekjes zijn gratis, maar ze bieden je dan altijd hun zelfgemaakte producten aan. Wij drinken geen wijn, dus we proberen de wijnboeren altijd over te slaan.

De boer is toevallig voor op zijn erf bezig en we mogen gelijk gaan staan. Hij spreekt geen Engels en wij geen Frans, maar we begrijpen wel dat we om 19:00uur moeten komen borrelen. We maken snel eten en na het eten komt hij ons halen. Tim legt met googletranslate uit dat we geen drinkers zijn. De man vindt dat geen probleem en schenkt ons twee glaasjes pineau in haha.

Daar zitten we dan en de pineau smaakt ons nog goed ook.
We nemen toch twee flessen mee. We zien ons al zitten in onze Portugese tuin straks.

Lizzy luistert aandachtig naar Tims gitaarspel.

Om 14:00uur gaat het zwembad open en we zijn meteen paraat. Het is een klein zwembad, maar precies genoeg om er een fijne dag te hebben.

Tegen zes uur zijn we er klaar mee. We rijden een klein stukje naar een volgende camperplaats. We komen bij p4n#4405, een verrassend fijne plek. Het is een groot grasveld, met een mini supermarktje, een wasmachine automaat en vul en leeg punt. Maar het hangt al een paar dagen in de lucht. We zijn reismoe. We hebben geen zin meer om plekken te zoeken. Tim heeft geen zin meer om te rijden. We wilde op een relaxte manier naar Portugal reizen, maar het gaat me niet snel genoeg en hele stukken rijden heb ik ook geen zin in. De jongens zijn de camper niet meer uit te krijgen, behalve als er water en actie is. Tim wil een hele week ergens gaan staan om tot rust te komen en ik moet er niet aan denken dat we een week stil staan. Rick lijkt zelfs heimwee te hebben naar zijn vrienden in Espinhal. Hij wil zo snel mogelijk die kant op. We besluiten morgen een flink stuk te gaan rijden, zodat we twee nachten ergens kunnen blijven staan.

We beginnen de ochtend rustig aan op deze plek. We zetten een grote was aan met al het beddengoed erin en we halen een broodje. Bij de kassa van de mini supermarkt, zie ik allemaal verschillende joints staan. Ik wijs ze Tim aan en we vragen ons af, wat het is. De twee mensen achter de kassa moeten lachen. Zij spreken geen Engels en wij geen Frans, maar we hebben zo goed en zo kwaad het lukt een heel gesprek over joints. Deze joints zijn voor de fun. Er zit wiet in zonder thc en ze hebben verschillende smaken. Op de verpakking staat 0,3% thc. Er staan ook cbd olies en snoepjes ofzo. Het is dat we niet roken en dat ook niet willen stimuleren, anders hadden we er zeker één gekocht om aan de jongens te laten zien. Maar, zulke dingen gaan ze maar uitproberen als ik er niets van weet. Lachend zeggen we elkaar gedag in de supermarkt en dan bedenken we ons ook dat we zo makkelijk contact maken met de Fransen. We horen toch veel andere verhalen, maar we ervaren Frankrijk als een ontzettend fijn land om in te reizen.

Na alle was en de droger en wat chille gaan we op pad. We willen dus een stuk gaan rijden. We denken aan de kust, maar dat voelt ook niet zo goed, omdat het tot nu niet gelukt is om goede kust plekken te vinden. We gaan in ieder geval die kant op. Al rijdend zie ik dat alle wegen rond Bordeaux vast staan. We hebben er al geen zin in en dan moeten we ook nog 30 minuten filerijden. Poep chagrijnig zijn we er van. Ik raadpleeg park4night. Net voor Bordeaux lijkt wel een aardige stop te zitten, maar het is weer een stukje om het binnenland in. Voor mijn gevoel schiet het dan helemaal niet op. Maar op googlemaps blijft de aankomsttijd van een strandplek ook oplopen door files, dat schiet ook niet op. Het wordt de stop net boven Bordeaux. We rijden naar p4n # 51076.

Het is weer een camper carpark plek. De scanner ziet er kapot uit, maar werkt gelukkig nog. Er zijn mooie lange plekken in de schaduw en door het hek heen zie ik al een meer liggen. Zodra we staan, pakken we onze zwemspullen en gaan we op pad. Ik moet even bijkomen van het rijden en zoeken en gedoe. Daarbij ben ik niet zo een fan van in water rondhangen en niets doen. Dit vinden de kinderen super saai van mij. Nadat we allemaal even gezwommen hebben trekt onze aandacht naar de stormbaan op het water. Je ziet ze tegenwoordig overal. Fea mag nog niet alleen, dus ik besluit dat ik wel met haar mee ga, maar Tim had dat ook net besloten. We gaan dus met zijn vijven de stormbaan op.

Een half uur lang mogen we erop klimmen en klauteren. We verrekken zo ongeveer iedere spier en we lachen ons kapot. Die kinderen die sprinten over die dingen heen en ik dacht ik volg ze wel, maar mijn lijf vond dat toch minder grappig. Na een half uur zijn we kapot.

Na een goede nachtrust gaat Tim met de kinderen weer zwemmen. Ik gebruik de tijd even om de camper op te ruimen. Het idee is om vandaag door te rijden naar een plek in het zuiden van Frankrijk met een groot aquapark, maar hier zit op 5 minuten lopen ook een zwembad met flinke glijbanen. We bedenken dus om hier te blijven en naar het zwembad te gaan. Morgen gaan we dan in één rit door naar Spanje.

Best een frisse dag, maar erg leuk voor de jongens.

Om de dag af te sluiten proberen we de Buffalo grill uit. Het smaakt ons goed. Als toetje krijgt Fea een suikerspin. Ik dacht een kleintje, maar hij is enorm.

We vonden dit echt een leuke camperplek door zijn locatie. De camperplek zelf stelt niets voor, maar wat maakt dat uit als je er toch niet bent. We maken een nieuw plan voor onze trip naar Spanje. Ik kies een plekje net over de grens. In Spanje mag je overal gaan staan, dit zorgt ervoor dat er weinig officiële camperplaatsen zijn. We missen dan ook meteen het campercarpark systeem. We kunnen normaal prima los staan, maar met een energievretende hagedis is het wel fijn om stroom te hebben. We rijden naar p4n#183151 bij Irun.

Hola Espana
Tijdens een rondje wandelen vinden Max en Fea allemaal shotgun shells en ’s nachts schrikken we wakker van knallen. Het blijkt gelukkig maar vuurwerk te zijn haha.

Het is behoorlijk bewolkt in Spanje en we staan op een donkere plek. Eigenlijk niet zoveel aan zo. Het voelt wel goed om weer een land verder te zijn.

De volgende dag proberen we nog een keer om bij de zee te gaan staan. Helaas zien we de zee alleen vanuit onze ramen. De weinige plekjes die er voor camperaars zijn, die zijn al vol. Als we een verkeerde weg in rijden dan worden we door een verkeersleider afgesnauwd dat we om moeten keren en op de borden moeten letten. We rijden wat dorpen verder en komen in Zumnia uit. Hier vinden we een groot parkeerterrein in de buurt van het centrum. Het is niet echt aan zee, of eigenlijk wel, maar niet met een strand. We slenteren even door het stadje en ik bekijken de grote kerk die er is. Daarna weten we het niet meer. Wat doen we hier eigenlijk? We missen de sfeer van vorig jaar, wanneer je gewoon overal kon staan en zonder grote groepen van toeristen. We waren toen in oktober in dit gebied.

Ze hebben de arme man hier eindelijk te rusten gelegd. Kunnen we eindelijk verder. Tijd voor een nieuw begin.
We kijken even naar de zee.

Oke, klaar mee en we hoeven geen zee meer. We trekken het binnenland in. Toch maar niet teveel meer afwijken van onze route naar Portugal. Op de kaart zie ik dat we niet ver van het meer zijn, waar we op de weg naar Nederland zijn gestopt. P4n# 197438 het verraste ons de vorige keer hoe mooi het hier is. Ik ga eerst even een rondje wandelen. De jongens zijn niet van de schermen te krijgen en ik ben er klaar mee.

Ik kom op een strandje uit wat helemaal vol ligt met kreeften pootjes.

Ik ben opzoek naar een walnotenboom. Ik weet een recept van walnotenlikeur, maar kan steeds geen walnotenboom vinden. Na mijn rondje alleen, ga ik naar het meer. Tim had geapt, dat zij daar al heen zijn. Ik voel me weer helemaal gezellig en loop ook die kant op. Het eerst wat ik zie is een walnotenboom, joepie. Daarna loop ik door naar Tim en de kinderen. Ze liggen allemaal te balen op een handdoek. Het water van het meer is een stuk lager. Je moet een heel stuk door ondiep water vol plantjes om te kunnen zwemmen. Ons plan om hier twee nachten te staan valt meteen in het ondiepe water.

De walnotenlikeur staat op smaak te komen. Over drie maanden kunnen we proeven.

Ik duik mijn telefoon weer in voor een ander park4night plekje met water in de buurt. Het gaat de komende tijd warm worden. Ik heb ondertussen ook contact met de familie Hoek. Zij zijn maar een uur bij ons vandaan. Ik vind p4n #56626. Het is een parkeerplaats bij een rivier zwembad. Het klinkt goed en op googlemaps ziet het er ook goed uit.

In het echt is het ook erg leuk. Een kant van de rivier heeft een zwembadrand met trapjes. Aan die kant kan je lekker het water induiken en er makkelijk uit. Één nadeel van een rivierstrand. Het water is goed fris. Je kan er ook bootjes en subs huren dus dat doen we ook. Ondertussen laat Lisa weten dat ze morgen, een dagje onze kant op komen. Alleen de parkeerplaats was al vol. We zijn iets doorgereden en staan lekker rustig net voor een woonwijk.

Het zijn feestdagen in Spanje. Iets met lieve vrouwe hemelvaart. Voor het feest is er een kermis in het dorp.
De volgende dag krijgen we bezoek. De kinderen zijn super blij om elkaar weer te zien en ze spelen de hele dag bij het water.

Na de gezellige dag met zijn tienen, splitsen onze wegen zich weer. Wij gaan een flink stuk richting Portugal rijden. Dinsdag 26 augustus heeft een groep van de community afgesproken om naar een aquapark te gaan. Wij willen daar dan ook graag zijn. Het is nu de 17de, dus nog vijf dagen om er te komen. Het voelt voor mij super goed om een datum te hebben dat we terug in Espinhal zijn. Ik ben het onrustige zwerf gevoel nu ook kwijt. We hebben een plan en we rijden snel, nee langzaam, maar wel een flink stuk richting Portugal. We gaan naar p4n#258342. Het eerste stuk van onze rit is zo onbeschrijfelijk mooi. We rijden ook langs grote Zonnebloem velden. We rijden een groot stuk langs de rivier de Elbe.

Op de plaatjes leek de camperplaats wel wat, maar het is bloedheet vandaag en de camperplaatsen liggen vol in de zon. Er is een zwembad en er zijn douches. Helaas is de douche koud. We besluiten eerst te eten en dan nog even te gaan zwemmen. Ik ga alles opruimen en kom zo mooi onder het zwemmen vandaan. Tim is alleen na 5 minuten al terug. Je mag alleen het zwembad in, met een badmuts en 4 badmutsen kopen, kost dubbel zoveel als een entree kaartje. Dat gaan we niet doen en Tim heeft er zo de schijt overin dat hij de camper weer aan trapt en ik snel een plekje moeten zoeken.

Ik vind p4n#358776 het is maar 26 minuten rijden. We komen op een prachtige plek terecht. Met een strandje aan een rivier. Er hangt een slinger touw in een boom en de jongens en Fea duiken er even in. Wij zitten in de schaduw te pootjebaden.

Wat een prachtig plekje hebben we toch weer gevonden. Als het donker wordt dan zijn we even helemaal alleen en is het pikdonker. Het blijft ook pikdonker, maar er komt een auto bij met een stelletje erin en een zaklamp. Zij gaan samen op pad. Ik wens ze veel plezier haha.

Als we weer wakker worden, dan bedenk ik me dat Sik niet binnen is gekomen. Ik zag hem laatst uit de aanhanger kruipen, dus die ga ik eerst maar checken. Hij ligt inderdaad daar, maar de aanhanger is al bloedheet, omdat hij in de zon staat. Ik wil hem eruit halen, maar hij blaast naar me. We gaan eerst maar alles opruimen om weer verder te rijden. Tim trekt Sik uit de aanhanger en als we niet opletten dan is hij ineens verdwenen. Poep chagrijnig was hij, zegt Tim. We roepen en we zoeken, maar hij laat zich niet meer zien. Het wordt weer snel warmer, dus we besluiten maar lekker te gaan zwemmen. Die kat, die komt wel weer.

Na het zwemmen zitten we lekker te relaxen naast de camper. Sik is nog steeds nergens te zien. We eten wat met zijn alle en dan zitten we weer buiten in de schaduw. In de camper is het niet te doen en buiten zijn ineens enorm veel vliegen. Super irritant, want ze steken ook. Vooral Tim is de Sjaak. Hij zegt, als Sik zo terug is dan gaan we nog een stukje rijden . Na drie kwartier, zit hij er ineens en gaan we dus op pad. We komen op p4n# 238563 in Calle San Vincente. Het is al laat, maar we kunnen nog even wat drinken bij het cafeetje van het zwembad. Volgens Google maps staan we aan een groot meer, maar daar is niets meer van te zien. Morgen gaan we naar Portugal!

Portugal here we come!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *