22-05 tm 04-06 Mega trage onderhandeling.

Na 24 uur vraagt Tim aan de makelaar of ze het bod ontvangen heeft. Je zou denken dat een makelaar zelf ook wel snapt, dat even een reactie geven, erbij hoort. Ze apt dat ze het door gaat geven. Nog eens 24 uur later krijgen wij een ap dat het overleg tussen de familieleden, het huis is van 7 familieleden, erg moeizaam verloopt. Toch zijn ze het overeen gekomen dat ze ons het huis aan willen bieden voor €45.000,-. Hier moeten we even over nadenken.

Toch denken we dat ons bod van €40.000,- echt een mooi bod is. We verwachten ook niet dat er nou echt veel kopers in de rij staan. Het staat al 21 jaar leeg en al jaren te koop. De vraagprijs is jaren terug €39.000,- geweest. We besluiten dus voet bij stuk te houden en ons aan ons woord te houden dat ons bod niet onderhandelbaar is. Dit zorgt weer voor een lange stilte.

Ondertussen is het vrijdag 27 mei. We staan lekker bij het treepark. We hebben de was gedaan en alle boodschappen binnen. Het is geen geweldig weer hier in Portugal. Veel buien en door de warmte is het ook vrij broeierig. Vandaag toch een aardige dag, dus we besluiten de was lekker buiten te hangen om te drogen. Dino een Duitse dame, staat ook nog steeds bij de treepark. Wij gaan af en toe nog een paar dagen weg, maar zij heeft een hele hoek van het park gebruikt om uit te stallen. Een picknicktafel staat vol met spullen en een huisje dient als keuken. Met onze was erbij is het extra rommelig en andere hebben dat waarschijnlijk ook gezien, want rond half 5 komt de gnr langsgereden(de politie). Zij rijden wel vaker langs, maar nu stoppen ze en stappen ze uit. Ze vragen ons om te vertrekken, want we maken er een camping van. We mogen nog 1 nachtje slapen en dan moeten we gaan. We gaan maar niet in discussie dat alleen de was die aan onze camper hangt van ons is. We knikken en beloven te gaan.

Tim en ik zitten dan gelijk niet meer lekker. We gaan meteen wel weg. Morgen is er een middeleeuws feest in Penela en daar willen we heen. We kunnen dan net zo goed nu al gaan en daar een slaapplek zoeken. Daar aangekomen besluiten even een rondje te lopen om te zien of we ergens een hapje kunnen eten. Er is niet veel, maar ergens zien we een bordje hangen met een lijstje met eten. Tim gaat het even vragen. De man van het restaurant zegt dat hij alleen hamburgers en hotdogs heeft. Waarom er dan een lijst bij de deur hangt is ons een raadsel, maar we gaan voor de hamburgers en hotdog. Binnen is het heel modern aangekleed en onze tafel staat naast een enorm grote lcd tv. De kinderen kijken met grote ogen en Koreaanse sf-film in het Portugees haha. Als een scherm maar beweegt dan is het goed haha. We krijgen verrassend lekker eten.

Deze jasmijn ruikt zo heerlijk in de avond.

Tim heeft de makelaar nog eens geapt of ze al wat weet, maar we krijgen geen reactie meer. Om 23:00 uur stuurt ze ineens dat dit weekend de familie weer in overleg gaat. Wij gaan de volgende morgen naar het middeleeuwse feest. Het moet vanmiddag slecht weer worden, dus om 10:30 staan we naast de camper. Fea en Max waren vast vooruit gelopen omdat er een speeltuin zit. Max komt me enthousiast tegemoet lopen en Fea zie ik druk aan het spelen met een Meisje. Gijs en dingens zijn er zegt hij. Nu moet ik super goed nadenken wie dat dan zijn. Van de kerstplek zegt Max en dan begint het een beetje te dagen. Feetje is aan het spelen met Keetje. Gijs en Keetje horen bij Quirijn en Marieke! Zij stonden achter ons op de kerstplek. Nu word ik ook enthousiast en dan zie ik Quirijn al aanlopen in de verte. Wat super leuk om elkaar weer tegen te komen! We besluiten samen verder te lopen naar het feest.

Er komen nog vrienden van hun bij en zo hebben we een gezellige dag bij het feest. Het feest zelf komt moeizaam op gang, maar wij vermaken ons wel. Als we het zat zijn om 16:00uur besluiten we de camper nog wat dichter bij Quirijn en Marieke te zetten, dan kunnen de meiden nog lekker spelen. We houden het boven verwachting nog droog ook vandaag.

Snachts begint het dan toch de regenen en de meiden hadden graag nog samen in de speeltuin gespeeld, maar het gaat niet. Quirijn en Marieke trekken verder. Ze blijven wel nog een week in de buurt, dus wie weet tot de volgende keer. Wij gaan ook weer verder. Wij hebben afgesproken om naar Jo en John te gaan. John heeft zich verwond met een kettingzaag en ze hebben hulp nodig. Zij hebben ook plek voor de camper, dus zo hebben we gelijk plek om ergens te staan.

We rijden er heen en komen in één van de krapste straatjes van onze reis te staan. Ik heb er geen foto van gemaakt, maar Tim moet hier nog keren ook. Met mijn aanwijzingen lukt het hem om te keren en dan kan hij achteruit op de parkeerplek parkeren. We drinken thee met Jo en John en de jongens spelen met hun zoon Jack. Daarna kruipen we de camper in om te eten en te slapen. Morgen gaan we aan het werk.

Donderdag komen er vakantiegangers naar Jo en John. John was een plateau een beetje waterpas aan het maken voor hun tent. Anneke en Sil komen ook helpen. Tim en Sil halen het zand. Ik verdeel het zand tot het waterpas is en John, Anneke en ik stampen de aarde goed aan. Jo is in de keuken om een lunch voor ons te regelen en de kinderen spelen in het rond. Ik vind het vooral heel lekker om bezig te zijn. Om 14:00uur is het lunchtijd en als we binnen komen dan staat de hele tafel vol. Curry, gierst, ratatouille, brood, kip en een schaal groente. We eten onze vingers erbij op. We horen dat dit heel normaal is voor de community die hier is. We helpen elkaar en het huis van de klus zorgt voor een het eten. Wij vinden het een goed plan. Als toetje heeft Jo ook nog twee citroen cakes gebakken en we drinken liters thee. Na al dat eten willen we nog wel een klus doen, maar de klusdag is voorbij wordt ons vertelt. Ook goed natuurlijk. Terug in de camper zien we dat de prijs van het huis waar we op geboden hebben, met €10.000,- gedaald is in prijs. Dat is echt gek toch? Tim apt hoe het ervoor staat na het familieoverleg. Om 23:00uur krijgen we een ap dat ze ons graag wil spreken. Tim apt dat dat woensdag kan.

We slapen prima en na een rustig ontbijt loop ik richting Jo en John. Vandaag gaan we smiddags klussen. Wij geven aan wel vast wat te willen doen, want het kan vanmiddag gaan regenen. John heeft last van wilde zwijnen in zijn tuin. Ze ploegen de hele boel om. Hij vraagt of Tim een takkenmuurtje wil maken. Jo moet boodschappen doen en John gaat dan de soep maken. Ik stel voor dat ik de soep zal maken. John kan dan nog wat rusten. Hij is erg moe van het bekken gisteren. Jo loopt met mij het recept door en ik ga aan de slag. Het wordt een Portugese aardappel soep.

Na de soep ga ik Tim nog even helpen met de takken. De twee andere helpers gaan andere dingen doen. Jo maakte nog een grapje dat we eigenlijk over de takken moeten piesen, want daar hebben de zwijnen een hekel aan. Tim en ik liggen in een deuk als we nadat het hek klaar is we er beide overheen piesen. Dan worden we geroepen dat de thee klaar is en Jo heeft er heerlijke scones bij gebakken. Jo en John zijn super blij met het werk wat we allemaal verricht hebben.

We slapen nog één nachtje bij Jo en John en dan gaan we terug naar Espinhal. We moeten een verrassend smal straat door.

Na alle boodschappen parkeren we weer bij het treepark, want dan kunnen we vandaar ergens afspreken met de makelaar. We hadden al wel een tijd van 19:30 van haar gekregen, maar nog geen locatie. Om 16:00uur laat ze ons weten dat ze wel naar ons komt en om 17:00uur staat ze ineens voor onze neus. Bijzonder. Ze geeft aan dat de familie het niet eens is. Vijf van de zeven vinden ons bod prima, maar twee zijn het er niet mee eens. Als ik vraag waarom de prijs verlaagd is dan reageerd ze daar niet echt op. Ze zegt dat ons bod van 40k prima is en we dat zo moeten houden, die had ik even niet aan zien komen. Ze zegt dat ze een plan heeft en weer met de familie gaat praten. Wat een gedoe.

We blijven bij het treepark staan, want Fea gaat morgen naar de forestschool en zoals de politie zei, we mogen hier 48 uur staan. Wij vinden dat, dat dan iedere week weer 48 uur mag zijn. Fea gaat helemaal alleen naar de forestschool, want voor haar is de donderdag leuker dan de vrijdag. Vrijdag willen de jongens weer naar de forestschool. Als ik Fea ophaal van school dan zie ik dat Quirijn en Marieke richting het treepark rijden en als we terug zijn, dan staan ze er inderdaad. Dat zorgt voor gezelligheid! Zij willen vrijdag ook graag naar de forestschool. Ik regel dat met Mike en Fea heeft mazzel, want die mag dan ook nog een keer. Om 20:00 uur komt er nog een Nederlandse camper bij en Dino staat er ook weer. Er komt zelfs nog een klein campertje bij. O jee, nu lijken we weer op een camping.

We zien geen gnr en ’s morgens lopen we met zijn alle naar de forestschool. Rick heeft vandaag de popcornpan meegenomen.

Max verzorgd uiteindelijk het bakken.

Wij hebben zowaar een dag niets te doen terwijl de kinderen op pad zijn, dat betekend een feestje voor ons……

Ik maak wat mooie plaatsjes voor mijn Etsy winkel Klik hier van mijn collages 

Na de forestschool rijden we achter Quirijn en Marieke aan naar een camping in Penela. We durfde het eerder niet aan, want de weg er naartoe is heel hobbelig. Quirijn en Marieke zijn er al geweest en die zeiden dat het wel ging. We hoorde van een andere ouder dat het noodweer was geweest in Penela. We zien het aan de weg, die nu niet alleen hobbelig is, maar ook nat en modderig. Toch komen we heel bij de camping aan en hebben we een mooie avond.  De kinderen nemen zelfs nog even een duik in het zwembad.

Ergens laat de makelaar weer weten dat ze dit weekend weer gaan overleggen met de familie. We merken dat we er wel een beetje klaar mee zijn. We verlaten de camping lekker op tijd, want er is een markt in Penela en vanmiddag is er een kinderfeest in Miranda do Corvo. Na de markt rijden we Penela uit en zien we dat er slecht weer aankomt.

Wij rijden er langsheen en komen droog in Penela aan. We overleggen over het huis en het feit dat we over twee weken richting Nederland gaan rijden. We gaan Lizzie ophalen en wat spullen. Ik ben ook bezig met iemand te zoeken die de overige spullen verhuisd naar Portugal. Huis of geen huis, wij gaan vanaf september hier met school starten en ons leven hier leven. We zien wel hoe. We besluiten de makelaar te laten weten dat ons bod nog tot dinsdag 06-06 geldig is en daarna trekken we het in. Take it or leave it. Daarna rijden we door naar het kinderfeest, maar daar blijkt helemaal niets te zijn. We doen boodschappen en zoeken een rustig plekje op om te slapen. Maandag beginnen de twee werkweken van de jongens hun school. We gaan met zijn alle een klaslokaal van klei bouwen. Een zogenaamd cob building. We vinden het super tof om deze werkervaring op te doen en willen graag helpen. We blijven nog anderhalve week en volgend weekend zijn er nog wat feestjes hier.

Het is nu zondag, de dag van het grote overleg. Duimen jullie mee dat ze ons bod accepteren?

2 reacties op “22-05 tm 04-06 Mega trage onderhandeling.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *