21-12 tm 01-01-2023 een feest van een uiteinde!

Na Rick’s verjaardag blijven we nog een nachtje op die mooie plek. Het weer is iets minder geworden, maar nog niets om over te klagen.

We willen verder reizen om naar Sevilla te gaan. Daar is de 24ste een lichtshow. Ook zijn we wel weer toe aan een echte douche. We rijden eerst langs een sportwinkel. De afgelopen dagen zagen we Jette, Paul, Wendy en Guy, steeds fanatiek aan het sporten. Het heeft ons gemotiveerd om ook wat meer rond de camper te gaan bewegen. Ik wil yoga gaan doen en Tim wat meer lopen. Ook kopen we een springtouw. Als de inkopen binnen zijn dan rijden naar een kleine haven aan de rand van Sevilla, waar een camperplaats zit p4n #12067. We rijden er heen en hopen dat er plek is voor drie, want de freedom family en Bux on tour reizen ook mee. Wij komen er als eerste aan. Er is nog plek zat, maar de mevrouw van de receptie wil de plekken niet reserveren. Gelukkig duurt het niet lang voor de andere er ook zijn. Het is wel een beetje een geprop. Een afgelikte camperplaats vinden we saai, maar een hier is wel een hoekje vrij en ik doe er verder niets aan is ook zowat. Zeker als je bedenkt dat we €19,- voor een nachtje moeten betalen.

Ik ga snel de douche opzoeken, want dat verzacht alle wonden. Ik dacht dat die los betaald moest worden, maar het blijkt dat ik zolang mag douchen als ik wil. Het uiterlijk van het douchehok beschrijf ik maar ff niet, maar de deur gaat niet meer dicht. Tim komt ook kijken en hij blijft er wel even voor staan. Als de kraan warm is dan ga ik er snel onder staan…he…..lekker….voor 10 seconden, want hij wordt alweer koud. Ik zeep mezelf snel in en wacht vervolgens 3 minuten tot hij weer iets van warm wordt. Helaas duurt die warmte weer maar 10 seconden en ik doe even een Wim Hof schietgebedje om mezelf helemaal af te spoelen. Tim voelt daarna even bij de mannen en die is goed warm en blijft dat ook. Ik twijfel nog even om nog een keer te gaan haha.

We staan tegenover een Italiaans restaurant en wij en Jette, Paul en de jongens hebben ook wel zin om mee te gaan. Als we dichterbij komen zien we alleen al snel dat hij nog dicht is. Ze gaan pas om 20:30uur open. Dat is weer even wennen, want in Spanje is dat heel vaak. Restaurants en winkels hebben natuurlijk ook weer siësta hier. Via googlemaps denken we een kebabzaak te zien die wel open is. Het is 10 minuten lopen.

Helaas blijkt hij toch dicht te zijn en we worden allemaal wat mopperig. We besluiten terug te lopen en allemaal een boterham te eten. Ons volgende eet uitstapje moeten we maar even voor de siësta plannen. Nu ook maar lekker op tijd ons bed in.

De volgende dag gaan we een plan maken wat te doen. Dit vinden we niet echt een fijne plek. Het is ook te ver van de stad om er even heen te lopen. Het is nu donderdag en morgen de 24ste is de lichtjes show, dat betekent nog twee nachten hier. Na de lichtjes show willen we naar de kerstplek. Onder Sevilla is via de camper familie app een plek gekozen om samen te komen voor kerst en oud en nieuw. Ik overleg even met de ander families. Zij willen daar voor oud en nieuw zijn. Wij juist voor kerst. Wij willen wel graag een plek met vuurwerk. Tim is aan het wandelen met Rick. We hebben vanmorgen onze sportkleren uit de tas gehaald en ik heb yoga in het gangpad gedaan, wat net past en Tim is nu aan het wandelen. We hadden nog even een grapje, want Tim en ik hebben los van elkaar een sportbroek gekocht en we hebben dezelfde gekocht haha. Nu zijn we unisex hahaha. Maar ik was dus aan het overleggen en Wendy merkt op dat het zaterdag de 24ste is en niet morgen al. Dat betekend dat we een dag extra in Sevilla moeten blijven als we die lichtshow willen zien. Tim en Rick komen terug met een tas vol vuurwerk. Ze hebben hun wandeling gecombineerd met een vuurwerkwinkel bezoek haha.

We overleggen nog even en we besluiten de lichtjes show te skippen. Eigenlijk hebben we geen zin in een stad of krakkemikkige camperplaatsen. Wendy en Guy hebben er ook geen zin in. Ze hebben een andere plek bij een dorpje uitgekozen en wij besluiten mee te gaan. Jette en Paul gaan met de jongens naar een legowinkel en kijken daarna weer verder. Zij willen de lichtshow wel graag zien.

Wij rijden naar de nieuwe plek, maar helaas is het een grote modderpoel. We rijden iets verder naar een grote parkeerplaats en gaan het stadje in. We lopen rond 2 uur door de stad en o, ja er is siësta. Alleen de China shop is open (de Spaanse action). Fea heeft het ineens in haar bol dat ze een kerstoutfit wil. Helaas gaat dat hier nu even niet lukken. We lopen terug naar de camper en gaan een andere plek opzoeken om te slapen, maar niet voordat we nog even wat vuurwerk kopen bij een andere winkel haha.

We komen aan in Utrera p4n #115078, maar dit is gewoon een grote parkeerplaats met stinkend afvalt en een hele hoop troep. Guy en Wendy zijn er ook en hun dochter komt meteen gezellig spelen met Fea. Het is zo leuk dat die twee elkaar gevonden hebben. Ik loop met Wendy een rondje door de stad. Alles is gezellig in kerstsfeer, maar hier in Spanje is het met betaalde kermis attracties en ik merk dat ik er niet zoveel zin in heb. Terug bij de camper is het ook niet gezellig. De parkeerplaats wordt gebruikt als sluiproute en de auto’s scheuren hard langs onze campers. Verplaatsen lijkt niet echt een verbetering te kunnen zijn. We gaan eerst maar even eten en hopen dat het zo rustiger wordt.

Even later klopt Wendy op het raam. Zij willen hier niet slapen. Ze rijden echt super dicht langs hun camper en dat voelt erg ongemakkelijk. Wij staan iets beter, maar we besluiten met ze mee te rijden naar een andere plek. We komen aan in El Palmar de troya p4n#69073. We parkeren op een braakliggend terrein en daar is het lekker rustig. De volgende dag staan we in rust op en rommelen we lekker rond. Ik maak met Fea een rondje om te zien of er een winkeltje is met kinderkleding, maar we vinden helaas geen geschikte kerstkleding. Laury komt gezellig spelen met Fea en wij relaxen even.

We vinden dit een lekker plekje, maar voordat we naar de kerstplek gaan, wil ik nog wel even naar een stadje. Even in de kerstsfeer lopen. De kerstplek is een plek in de natuur zonder faciliteiten. We willen vanavond even door een stadje en morgen flink inkopen te doen om dan meerdere dagen los te kunnen staan. Ik kies Las Cabezas de San Juan p4n #316642. Het is aan de rand van een woonwijk en we kunnen zo het stadje in. We gaan eerst even eten en het lijkt een fijn rustig plekje. We komen in het stadje weer langs de China shop en moeten er weer even in haha. Helemaal niet handig want we lopen met tassen vol naar buiten en moeten zo het stadje nog rond. Fea wil iedere kledingwinkel in en we lopen even een telefoonwinkel in. Het lukt niet meer om onze Spaanse Vodafone datakaart op te waarderen omdat ik het nummer niet meer weet en omdat er geen beltegoed is, kan ik er niet even mee bellen om het nummer te zien. In de winkel snappen ze mijn vraag niet, maar met Google translate komen we toch een eindje. Alleen de telefoon is leeg. De winkel mevrouw wil ons niet weg laten lopen en zoekt een lader, maar na 10 minuten doet de telefoon nog niets. We gaan toch maar even verder. Fea vindt in het volgende winkeltje een heel tof colbertje en die wil ze graag, maar ze is nog niet helemaal tevreden. Helaas zijn de jongens het helemaal zat en ze willen terug naar de camper. Ze zijn KLAAR met ons gewinkel.

Eenmaal terug in de camper vraag ik aan Fea waarom we de onesie niet gekocht hebben. Er hing een super stoere chique onesie en die draagt ze op het moment toch het liefst. We spreken af dat we die morgenochtend samen gaan kopen. Ondertussen komt er steeds meer herrie uit het stadje. Het was ons al opgevallen hoe vreselijk druk het was, maar blijkbaar is het een feestavond, want we horen keiharde muziek, gepraat door een microfoon , gillende kinderen en de auto’s en brommers scheuren langs de camper. Dit duurt tot een uur of 2:30uur en dan kan ik eindelijk slapen. Ppfff wat een feestvierders die Spanjaarden.

Als we allemaal weer wakker zijn dan gaan Fea en ik op pad. De kerstoutfit moeten we nu toch compleet zien te krijgen. Ze past de onesie en het colbertje staat er super leuk bij. Ze is helemaal gelukkig en klaar voor ons eigen kerstfeest. Op de terugweg zie ik nog een andere telefoonwinkel en deze mevrouw kan ons supergoed helpen. Met een simpele code op je telefoon verschijn je eigen nummer in beeld. Nu kan ik onze datakaart weer opwaarderen.

Het opwaarderen lukt me niet. Het moet met een creditcard en daar wordt het ook netjes afgeschreven, maar het komt niet op de datakaart. Na twee pogingen durf ik het niet nog een keer, want het staat niet zo snel weer terug op de creditcard. Via google vind ik www.recharge.com, via hun kan je iedere kaart opwaarderen die je wil. Het kost wel ietsje extra, maar voor ons werkt het nu prima. We kunnen weer internetten. Nu gaan we nog even boodschappen doen, we legen de plee en vullen ons water. Kerstfeest: here we come.

De eerste feestvierders zijn gespot.

We vinden een fijn plekje en dan gaan we even kennismaken. Feetje heeft meteen leuk contact met Fien en samen gaan ze lekker spelen. Wij zetten alles gezellig buiten. We eten wat en gaan even bij het kampvuur zitten tot we gaan slapen.

De zonsopkomst is fantastisch mooi.
Er zijn veel mensen met een drone

Hallo kerst! Er komen af en toe ook nog nieuwe mensen bij. De mannen werken hard om hout te hakken. In het bos zoeken ze omgevallen bomen en die slepen ze dan naar ons kamp. De kano en de subs worden flink gebuikt en Rick en Max mogen ze ook gebruiken. ’s Avonds maken we een lange tafel en eten we met elkaar. Wat een bijzondere avond. We kennen elkaar net, maar het is zo gezellig. Na het eten is het weer tijd voor het kampvuur.

Rick is helemaal in zijn element.
Tim op de gitaar en Fea zingt 🥰

De volgende dag zijn er twee moeders die een spelletjes estafette organiseren. Bij iedere camper is er wat leuks te doen. Ook is er een moeder die Schmink mee heeft.

Wat een feest!

De 27ste rommelen we wat rond. De kinderen vermaken zich vanzelf. Lekker z’n dagje dat je er gewoon alleen maar hoeft te zijn. De 28ste gaan wij boodschappen doen. Ik wil dat eigenlijk morgen doen, maar Tim wil vandaag. We gaan gas vullen, boodschappen voor de komende dagen, een was draaien en de watertank vullen. We rijden naar Villa Martin, daar is een lpg tankstation. Iedere keer is dat weer even zoeken. We doen ook alle boodschappen daar, maar ik kan geen wasserettes vinden. In Portugal zitten die echt overal, maar hier dus een stuk minder. Op de kaart zie ik dat de eerste wasserette 40 minuten rijden is. Ik word daar knetter chagrijnig van. Het is al 16:00 uur en dan moeten we nog zover rijden, wachten op de was, de watertank vullen en dan terug naar de plek waar we stonden. We stappen snel in om toch die rit maar te gaan maken. Tim geeft gas en de koelkast vliegt open. Het nieuwe emmertje Griekse yoghurt valt op de grond kapot met nog wat andere dingen. Onze koelkast zit duidelijk te vol. Terwijl Tim doorrijdt probeer ik de spullen in de koelkast te houden. Alles wat eruit viel er terug in te proppen en de grond te poetsen. Het emmertje zet ik er ook weer in in de hoop dat hij niet verder leegloopt.

We rijden naar Utrera voor de wasserette. We moeten door mega drukken smalle straatjes en dan komen we op een punt dat er een auto midden op de weg geparkeerd staat. Wij kunnen er niet door. Ik ga even dichterbij kijken, maar ik denk dat het echt niet past. Uit een andere auto komt ineens een hoop geschreeuw en getoeter. De mevrouw ziet ons probleem en gaat de eigenaar zoeken. Dit doet ze dus zonder een stap te verzetten en met toeteren en schreeuwen. De file achter ons toetert ook gezellig mee. Er komt een jonge dame uit een winkel gelopen en ze vertrekt snel van de rijbaan af. Wij kunnen verder naar de wasserette. Tim ziet er tegenover een plekje en zet hem snel neer. Fijn dat we in deze drukte zo dichtbij kunnen staan. Ik zet de was snel aan. Terug in de camper zitten we wat te rommelen tot er politie aankomt. Hij klopt aan, want we staan op het taxivak. Zijn collega is al druk met bonnen schrijven voor de auto’s naast ons. Met Google translate vertellen we dat we wachten op de was. De agent begrijpt het en zegt dat we mogen blijven staan tot de was klaar is. Toch staat hij 5 minuten later weer voor de deur. Hij heeft iets verderop een plekje voor ons gezien. Of we toch even willen verplaatsen. Dat vinden we natuurlijk geen probleem. Nu kunnen we de was ook nog rustig in de droger doen. We kunnen weer verder voor het water vullen, maar het is al wat later en we moeten ook eten. Ik wilde tijdens de was al in de camper eten, maar Tim wil naar de Mac Donalds. Ik vind dat echt zonde, want je kan in iedere tent om je heen beter eten krijgen dan de Mac Donalds. Toch moet het gebeuren. Dit was al niet mijn dag, dus die Mac kan er ook nog wel bij. Na de Mac vullen we een stuk verderop ons water en dan zijn we gelukkig 10 minuten later terug op de kerstplek. Het is al 19:00uur en we zien dat de meeste vroeg naar bed zijn gegaan. Wij hebben echt nog zin om even buiten te blijven, dus we zoeken het kampvuur nog even op. Als we daar eenmaal zitten dan komen er toch nog een paar mensen bij zitten.

De 29ste een nieuwe dag, nieuwe ronde en nieuwe kansen. Ik trek de koelkast open en een pannetje tomatensoep valt zo over mijn net fris gewassen was heen aaaaaahhhhhhh GVD. Zo dat is lekker wakker worden. Ik pak de bovenste laag was eruit. Mik het in een emmer en ga wat anders doen. Eerst maar beginnen met touwspringen en yoga. Vandaag is buiten het handwasje wat nu even gedaan moet worden, verder een rustdag. Het weer is ook iets minder vandaag en iedereen doet rustig aan. Gisteren sprak ik met een van de moeders en zij geeft geboorte in kaart consulten. Ik had vertelt dat Fea het soms best moeilijk heeft en flink kan botsen met Tim. Als je een geboorte in kaart brengt dan kan dat soms meer zicht geven op waarom iemand reageert zoals hij dat doet. Maar ook hoe je iemand kan helpen als hij steeds vast loopt. Ze wil dat wel voor mij doen en eind van de middag gaan wij ervoor zitten. Ik moet alle bijzonderheden rond Fea haar geboorte omschrijven en daar komen dan bepaalde eigenschappen uit. Het is bijzonder wat er allemaal uit kwam rollen. We gaan zeker met een aantal punten aan de slag.

30 december het aftellen is nu toch wel echt begonnen. Het optellen met de campers ook. Er komen vandaag weer flink wat mensen bij. Iedereen zoekt een lekker plekje. Met de moeder die Fea haar geboorte in kaart heeft gebracht heb ik een ruil afspraak staan. Ik ga haar meenemen in een visualisatie. Twee andere moeders horen dat en die willen wel mee visualiseren. Ik vind het best spannend, want ik heb dat nog niet eerder gedaan met vreemde. Maar het gaat hartstikke goed en ik neem ze mijn in de visualisatie “mijn weg”, deze geeft je zicht op wat volgens je hart echt jou weg is en of je hem al een beetje volgt. Super leuk om te doen. In de avond komen we allemaal samen bij het kampvuur.

31 december de laatste dag van het jaar. En wat een jaar hebben we om op terug te kijken. In januari 2022 besloten we om op reis te gaan. De voorbereidingen waren al een reis opzich en toen begon de echte reis pas. We zijn nu iets langer dan 6 maanden onderweg. We vinden het heerlijk om zo letterlijk en figuurlijk op reis te zijn. We weten ook dat we zeker nog niet uit gereisd zijn. Wij gaan nog even lekker door. Jullie moeten ons nog een tijdje missen hoor. Ook wordt het steeds duidelijk ler dat alle opties open staan. Waar willen we wonen en hoe en hoe gaan we ons geld verdienen? We weten het nog niet. We willen sowieso naar Oostenrijk, maar we blijven lekker in het zuiden tot het daar mooier weer is.

Even terug naar het kamp, want de 31ste is toch altijd een dag vol verwachtingen. Er is een dansmoeder in het kamp gekomen en zij geeft vandaag een kinder dansles en vanmiddag een salsa les. Ook komt er vanavond een lopend buffet, dus er moet lekkers gemaakt worden. Het kamp is ook flink gegroeid de afgelopen dagen.

Een impressie van de dag

Rick wil met mij de salsa les wel doen en samen dansen we de salsa. Al is dat nog best lastig. Na de les bak ik de worsten broodjes op een vuurtje, wat nog best lastig is, maar ze zijn super lekker en al op voor het tijd is voor het buffet. Nu heb ik gelukkig nog een pan pompoensoep staan en Rick heeft eiersalade gemaakt. Er is ook een nieuwe schminkmoeder bijgekomen, dus de kinderen worden ook mooi versierd. Rick mag iemands sub lenen en hij gaat er samen met een leuke meid even vandoor voor 1,5 uur.

Hier komt Rick weer terug geroeid, maar je ziet het niet zo goed.
Allemaal reizende Nederlanders.

Wat een heerlijke dingen staan er allemaal op tafel en wat is er weer veel te kletsen en te lachen. Vanavond hebben we twee vuren nodig om iedereen warm te houden. Tussen de vuren ontstaat er een dansvloer. Zo maken we de tijd vol tot 00:00 uur. Om 01:30 kruipen Fea en ik voldaan ons bed in.

Fea, Fender en Jip
Sik heeft honger
Meerdere mensen hebben vuurwerk mee. Zo gaat er vanalles de lucht in.
Gelukkig nieuw jaar!

1 reactie op “21-12 tm 01-01-2023 een feest van een uiteinde!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *