26-03 Tupperware vs vt-wonen

In het weekend hebben we eindelijk tijd voor onze camper. We moeten toch een beetje kennis maken met elkaar en kijken wat waar zit en hoe alles werkt. Er zit een fijne tv in met een dvd speler, dus de kinderen zijn al helemaal gelukkig. Heel bijzonder dat de tv het ook doet als we de stroom van de camper uit hebben staan. We moeten nog maar is uitzoeken hoe dat dan kan. Zondagmiddag rijden we naar Kleef om het camperen is uit te testen. We komen bij Tierpark aan en het is een prachtig park aan een berg. Na het beklimmen van de berg en even rondgelopen te hebben, komen we bij een speeltuin. Fea en Max gaan lekker spelen, maar Rick krijgt last van scherm afkickverschijnselen, dat beloofd nog wat als we echt op pad gaan. Toch is het een fijne middag en een super toffe eerste rit.   

een lekker kuitenbijtertje
en de berg weer af
afkickverschijnselen

Deze week was het de eerste week van de bezichtigingen. Het zou eigenlijk 1 kijkdag zijn, maar mensen zijn vrij eigenwijs en smeekte de makelaar of ze toch niet op een andere dag mochten komen. Nou ja, het is voor het goede doel, dus doen we daar niet moeilijk over. Eén Nadeel, het huis moest 4x spik en span worden gemaakt en zelfs 1x een half uur nadat mijn laatste opvang kindje is opgehaald. Iedereen die mijn villa kakelbond huishouden kent en de funda foto’s gezien hebben, die weten dat we dat vt-wonen gevoel niet binnen een half uurtje geregeld hebben. Er kwam dus even een strakke planning aan te pas. 

Maandag was dan de officiële kijkmiddag. Nu had ik zondagavond al wel wat voorwerk gedaan, toch moesten we er nog even flink tegenaan maandag. Vooral omdat onze 3 minimensjes graag hutje mutje op 1 kamer slapen. En mocht iemand echt op hebben zitten letten. Er mist 1 bed op de foto’s, die hebben we verstopt om meer ruimte te creëren. Ook willen we op tijd op pad kunnen om naar een grote campingwinkel te gaan. Dus met de wind in de haren vlogen we maandagochtend door het huis en 3 uur later zaten we nat van het zweet in de auto op weg naar Winterswijk voor de campingwinkel. Hoe dichter we bij de winkel komen, hoe meer campers we zien rijden en de parkeerplaats staat er vol mee. Waarom zijn wij eigenlijk met de auto gekomen? 

In de campingwinkel beland je in een soort plasticland. Nu ben ik niet zo dol op al die plastic spullen, maar gezien het maximale gewicht dat in de camper mag, zal ik een beetje moeten bijstellen wat betreft het plastic. Dit gaat niet vanzelf, dus als ik mooie emaille bordje zie, dan wil ik die graag in mijn mandje gooien, tot ik zie dat ze €7,50 per bordje kosten, dat kan mijn liefde voor koopjes echt niet aan, dus we kopen geen bordjes vandaag! Straks liggen de winkels vast weer vol met leuk bamboo campingservies en dat vind ik een goede middenweg. Hoe verder we de winkel in lopen hoe meer we ons een stel dummy’s voelen, want wij hebben een stekker nodig, die ervoor zorgt dat we de camper thuis met een verlengsnoer aan de elektra kunnen koppelen. Er liggen enorm veel stekkers, maar niets lijkt te passen. Thuis hebben we en stopcontact met 2 gaten en de camper heeft een stekker met 3 gaten, dus we hebben mannelijke stekkers nodig met 2 en 3 pieletjes. De stekkers die daar liggen gaan er nooit inpassen of hebben de verkeerde combi. Iedereen om ons heen lijkt te weten wat hij nodig heeft, pakt het en gaat verder. Na 20 minuten zoeken, want dit moeten we toch kunnen, zien we een medewerker en die vertelt ons dat we in het verkeerde stekkerpad staan, dit zijn de buitenlandse koppelstekkers en de stekker die wij nodig hebben ligt 6 afdelingen verderop. We trekken verder door het camping oerwoud en vinden een super toffe campingtafel met lichtgewicht bambooblad. We kopen nog een aantal dingen, maar moeten dan echt huiswaarts om weer op tijd op school te staan. Vanuit school gaan we naar de parkeerplaats van de sportvelden, want daar staat de camper en daar blijven we tot de kijkers weer weg zijn. 

Op telegram zit ik een in groep camperaars die al door Europa reizen. De groep is speciaal voor mensen die al onderweg zijn, maar eigenwijs als ik ben, zit ik er vast in. Er zitten een hoop, tot camper, omgebouwde busjes in de groep en daar valt de term tupperware campers, voor een kant een klaar camper, met een anwb stel. Ik moet er erg om lachen en niet dat we ons een anwb stel voelen, maar we hebben wel een big ass tupperware camper. Ik zit zelf al te peinzen hoe we een beetje de tupper uit de ware kunnen krijgen. Met mijn bamboo tafeltje lukt het al een beetje. Helaas is het ding alleen zo scheef als de toren van Pizza als we hem uitklappen. Hoe we ook puzzelen en kijken, het wordt er niet recht van. Thuis gaan we nog even verder met het ontdekken van de camper. We hebben hem nu aangesloten aan de stroom, maar de kachel wil het nog niet doen en we hebben een gele stekker, waarvan we niet weten waar die voor is. We appe de dealer of hij ons kan helpen. Hij belt terug en vraagt of we de gasfles wel goed hebben aangesloten. O ja, zegt Tim, de gasfles goed aansluiten, dat moet nog. De gele stekker kan hij zo ook even niet bedenken. We ontdekken zelf dat die van de airco is.  

Woensdag komt er nog een kijker, deze komt om half 4 en ik moet werken tot 3 uur. Dat is dus wel een uitdaging om het netjes te krijgen. Tim kan wat later op zijn werk beginnen waardoor hij de bovenverdieping spik en span kan opruimen. Ook zet hij de camper vast bij de sportvelden, zodat ik die niet in alle haast nog hoef te verplaatsen. Rick heeft een studiedag en die speelt veel met de kindjes, zodat ik het huis een beetje netjes kan houden. Om 3 uur als het laatste kindje is opgehaald ren ik als een malle door het huis voor de laatste dingen. Als de makelaar voor de deur staat ligt er alleen nog een vieze luier in een hoek. die graai ik nog snel mee als we naar buiten lopen. We zijn bepakt en bezakt met sportkleren en wat lekkers. De camper is bloedheet en de airco doet het niet zonder aangesloten te zijn aan het stroomnetwerk. Dit moeten we later nog is goed bekijken, want het is wel leuk als je ergens in the middle off nowhere staat, dat je dan wat frisse lucht hebt. Fea en Max gaan sporten en wij kunnen weer terug naar huis. Ik grijp mijn kans en terwijl niemand kijkt maak ik mijn eerste ritje in de camper. WOW WAT TOF! Er is niemand op straat te vinden om even naar te zwaaien en ik vind mezelf zo TOF! Eenmaal thuis gaan we de camper installeren om er een nachtje in te kunnen slapen. Morgenochtend komt er weer een kijker en we hebben geen zin om morgen weer alles op te moeten ruimen. We eten in de camper patatjes en gaan er dan met zijn alle slapen. Iedereen vindt zijn plekje en we slapen prima. Tot de kat om 5 uur ’s morgens ons komt zoeken. Rick wordt er wakker van en ik wordt wakker van Rick. We dutte nog even weg en dan zit ons eerste campernachtje erop. 

Patatjes eten in de camper
winkelen bij Obelink
Deze kon ik niet laten liggen natuurlijk

Als de kinderen naar school zijn, dan vliegen we nog even kort door het huis en alles is weer strak voor de bezichtiging. We gaan weer met ons tafeltje terug naar de winkel en dit keer met de camper, dan kan hij even tussen zijn vriendjes staan. Bij de tafelafdeling leggen we ons probleem uit. We missen een einddopje en daardoor staat de tafel scheef en er zit een klepje op, waarvan we de functie niet weten. Ah zegt die de vriendelijke meneer, als je dat klepje open zet dan functioneert het pootje als stelpootje en dan mist u ook geen dopje meer………ik verstop me even achter een schap en ga me schamen, hahahahahha. De verkoper is zo vriendelijk om op te merken, dat ons stelpootje wel erg stroef werkt en we hebben echt een ander tafeltje nodig. Wij dummy’s vinden dat echt een toffe oplossing. We kopen nog wat nieuwe lampjes en wat spullen en gaan tevreden weer naar huis. De bezichtigingen verliepen deze week positief, dus nu maar afwachten of er wat uit gaat komen. eerst ga ik even 24 uur slapen na deze week vol nieuwe dingen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *