02-04 bod geaccepteerd!

Zaterdag had ik een spontaan idee: als ik nou de camper in zou pakken, dan konden we Tim van zijn werk ophalen en dan meteen doorrijden naar een camperplek. Ik had een tip gehad van de camperplaatsen bij Hoch Elten. Zo gezegd, zo gedaan en om half 5 kon ik met wat aanwijzingen van de buurman van de oprit afrijden, zonder dwars door de bosjes te rijden en gingen we op pad. Ik zat weer aan het roer van ons familieschip. Ik had al een 1-pans gerecht gemaakt, dus we konden bij aankomst meteen lekker eten. Helaas lukte het niet om het tegoed op de ontvangen camperpas op te waarderen om ons aan te kunnen sluiten aan de elektriciteit. Gelukkig was het heel de dag zonnig geweest, dus ons paneeltje had de accu flink volgeladen en ’s morgen scheen de zon ook al snel weer.  

Het was bijna een perfect uitje geweest als er niet wat heisa was geweest. Ik kon geen thee zetten zonder aansluiting aan de elektra, we konden geen 3 telefoons tegelijk opladen, waar de jongens wat onrustig van werden en Tim was iets knorrig door het gedoe aan de automaat voor die elektra. Het geld was wel afgeschreven, maar stond dus niet op de kaart. En de kinderen die blijven maar de fragiele hor/verduisterings gordijntje omhoog en omlaag schuiven/klappen/bruut omlaag trekken. BLIJF AF!  

Ook is het hun nog niet helemaal duidelijk dat als we 10 meter van het toilet gebouw staan, dat je dan toch beter in het gebouw kan gaan zitten poepen, dan in de camper. Toen we met zijn alle de wc cassette gingen legen, kwam er wel iets van begrip voor onze vraag om even naar de wc te  lopen, hoop ik. Toch was het weer een geslaagde testronde. We zijn weer een ervaring rijker en hebben wat verbeterpunten op de lijst staan. 

We hadden vrijdag eind van de dag al een bod binnen gekregen voor ons huis, maar het was hem niet. Het voelde niet kloppend en ik vond het zo jammer dat er maar 1 bod was. Toen we thuis kwamen van onze testtrip vonden we een tweede bod in onze mailbox. Deze was iets hoger en deze voelde wel goed…. Als we deze accepteren en de financiering loopt goed, dan hebben we ons huis verkocht, dan kan onze planning doorgaan, dan kunnen we in juni echt aan onze reis beginnen, dus bod geaccepteerd, yeehaa! 

Dinsdagmiddag krijg ik ineens een berichtje over de witte kast die al een tijd op marktplaats staat. Iemand wil hem hebben voor een leuke prijs en dan komt ze hem vanavond ook gelijk even ophalen. Ik heb de opvang tot 17:00 uur vol zitten, dus daarna moet ik als een malle die kast leeg trekken. Wat gaat er veel in die kast. Ik dacht dat ik al veel had weggedaan, maar ik haal er 8 kratten met rotzooi uit. Pfff en in plaats van het opruimen, moet ik toch zeker 70% weg gaan doen. Ik zet alles op de gang en kijk er gewoon even niet meer naar. Het weghalen van de kast is toch wel echt het zichtbare begin van ons huis leeg halen. Nu die berg nog weg zien te werken. 

We zitten ook midden in de zoektocht om alles goed verzekerd te krijgen. Voor nu is de camper verzekerd, maar straks gaan we ons uitschrijven en dat gaat een dingetje worden. Ik heb namelijk wat verzekeringen gebeld en zodra je vertelt dat je je uit gaat schrijven omdat je 365 dagen op vakantie wil, dan ontstaan er een soort kortsluiting bij de verzekeringsmedewerkers. Tja mevrouw, als u geen adres heeft, dan kunt u zich niet verzekeren. Oke, ik mag dus 365 dagen per jaar op vakantie met mijn camper, maar ik moet wel een huis hebben. Wat moet ik met een huis als ik nooit thuis ben? De medewerker wist het ook niet maar je mag niet in het buitenland wonen en in Nederland verzekerd zijn. Ik legde nog uit dat ik niet in het buitenland ga wonen, maar dat het om een lange vakantie gaat. Ze was de kluts kwijt. Van een andere maatschappij begreep ik dat ze een woonadres nodig hebben zodat we juridische vervolgt kunnen worden als er verzekeringstechnisch iets mis loopt met onze betalingen. Ik heb van andere reizende mensen begrepen dat als je de juiste medewerker treft, dat ze het dan prima voor je kunnen regelen. We moeten dus nog even doorvragen tot we die gevonden hebben. Nog 2 maanden te gaan. Ook dit gaat goed komen. Laten we dan verder maar niet te veel woorden vuil maken aan de brief met camper foto’s die we naar de belastingdienst moeten sturen om te bewijzen dat onze camper, die bij de RDW geregistreerd staat als kampeerauto, echt een camper is. Dit om in aanmerking te komen voor het kwartstarief van de wegenbelasting, want €350,- per maand is wat overdreven. Alles moet nog lekker ouderwets met de post, want de belastingdienst mailen kan misschien ooit in het jaar 2050. Volgens de medewerker van de belastingdienst, kan dit niet mis gaan met een fabrieks, tupperware, camper, alleen de afdeling loopt achter in hun werk en zijn onderbezet. Lekkere nutteloze afdeling, die fabriekscampers als bus registert, het verkeerde geld int, via de post bewijs vraagt, het dan aanpast en deze taak eigenlijk niet aan kan. Geen extra woorden aan vuil maken San… 

Dan moet ik toch nog één ding met jullie delen. Ik schreef laatst over onze kat die de deur een keer had open gemaakte. Nou, Sikkie heeft hem helemaal door. Hij heeft zich suf geoefend en komt ineens iedere avond boven. Als zijn zus ook mee naar boven is, dan maken ze er tegen 6 uur een feestje van en vliegen ze achter elkaar aan door de kamers. Is hij alleen dan komt hij je wakker maken met zijn geknor en zijn neuskusjes op je wang. Misschien moeten de katten ’s nachts maar vast gaan oefenen met slapen in de camper pffff. 

1 reactie op “02-04 bod geaccepteerd!”

  1. Buurvrouw in Børkop

    Ja, wij vonden het ook echt vreemd dat de aanvraag voor het kwartstarief via de post moest worden verzonden. Ook bij een nieuwe camper moet je dat zelf regelen. Groetjes, jullie buurvrouw in Børkop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *