19-11 tm 25-11 Hieper de piep voor mezelf.

Om 8 uur begint Tim voor me te zingen. Hij vist ergens twee cijfer ballonnen vandaan en de kinderen komen erbij. Hieper de piep ik ben jarig. Ze hebben een mooi armbandje voor me gekocht en ze zingen liedjes. Ik mag nog even in mijn bed hangen terwijl er een kopje thee voor me word gezet. Een uurtje later zetten we de camper open, want het is vandaag mooi weer. Pedro komt vragen of Fea mee wil lopen om bij de kippen te kijken en hij feliciteert mij. We lopen mee naar de kippen en hij vertelt welke bomen er staan. Het zijn allemaal fruitbomen en overal ligt rottend fruit onder de bomen. We mogen overal fruit plukken als we dat willen en we plukken meteen wat appels. Isabel komt er ook bij, zij heeft een mand bij zich om zelf wat appels te plukken en ik krijg een dikke verjaardagsknuffel van haar.

Wij stellen Pedro voor om te helpen in de tuin in ruil voor een extra nacht bij hun in de tuin. We kunnen bijvoorbeeld al het afgevallen fruit opruimen hij moet er even over nadenken.

Pedro vertelt dat ik vandaag gratis en zolang als ik wil in de jacuzzi mag. Tim en ik lopen nog wat door de tuin en dan willen de kinderen graag zwemmen. Ik zwem eerst een tijdje mee en daarna ga ik in de jacuzzi zitten. Pedro komt nog even langs gewandeld om de bubbels aan te zetten. Hij vertelt aan Tim dat als we bijvoorbeeld naar de supermarkt moeten, dat we hun auto mogen lenen. Wat zijn we bij enorm lieve mensen terecht gekomen. Na het zwemmen spelen de kinderen nog een spelletje in de kamer en dan kruipen ze achter hun schermen in de camper. Wij hebben eigenlijk niet direct boodschappen nodig, maar we hebben geen speciaal verjaardagseten gekocht. We vragen of we echt de auto kunnen lenen om wat vlees te halen om te kunnen bbqen en de Pedro geeft ons de route om bij de supermarkt te komen. Als we terug zijn en alles opgeruimd hebben komt Isabel langs om te vragen of de kinderen even een spelletje komen doen. Nog iets later haalt ze Tim op, die Pedro even moet helpen en dat moet ik ook komen.

Iedereen is in de spelletjeskamer en ze beginnen te zingen als ik binnen kom. Er staat een taart met brandende kaarsjes op tafel en wat te drinken. ZO LEUK! Nu voel ik me super jarig en ik blaas snel alle kaarsjes uit.

Na de taart en heel lang thee drinken en kletsen gaan we bbqen.

Ik maak een bananensplit als toetje om mijn verjaardag compleet te maken. Wat een leuke dag heb ik gehad en zo heerlijk met dit weer. Mijn meeste verjaardagen waren fris en regenachtig.

Tijdens de thee, komt Pedro nog even terug op het helpen in de tuin. Hij legde uit dat ze al mensen hebben die hun helpen, maar zij zijn nu ziek, maar hij vindt het wel een leuk idee en als we  het afgevallen fruit op willen ruimen dan mogen een nachtje extra blijven. Na mijn leuke verjaardag gaan we dus een dagje aan de gang. We beginnen ’s morgens en zijn na twee uur harken en rapen al een heel eind, maar het is ook best warm. We gaan dus eerst even zwemmen met de kinderen en relaxen, dan maken we onze tuinklus af als het weer wat koeler is.

We hebben een flinke berg afgevallen fruit verzameld en Pedro en Isabel zijn er blij mee, dat het opgeruimd is.

In de camper familie app heb ik deze plek gedeeld en morgen komt er misschien wel een Nederlands gezin deze kant op. We zijn benieuwd wie het zijn. Wij denken morgen weer verder te trekken. Al zouden we het liefst nog weken willen blijven.

We mogen de volgende dag van Pedro en Isabel nog de hele dag blijven als we willen, dus we besluiten lekker rustig aan te doen. De kinderen gaan nog even zwemmen en dan willen we gaan, maar daar is ineens het andere gezin. Ze hebben twee jongen van 5 en 8 jaar en zij komen snel met ons mee zwemmen en wij kletsen ons suf natuurlijk. Iedereen heeft het zo naar zijn zin, dat we besluiten nog een nacht te blijven. Dat komt voor Tim extra goed uit, want het WK is begonnen en nu kan hij mooi de tv in de spelletjeskamer gebruiken. Pedro heeft nog iets van streamkastje en Tim kan via een app een Nederlandse zender streamen. Pedro trekt een koelkast open en zegt tegen de mannen dat ze drinken mogen pakken wat ze willen. Er staat bier en fris in de koelkast, dus dat gaat wel goed komen.

22 november komt voor ons toch de dag om verder te trekken. Al nemen we onze tijd. Iedereen gaat eerst nog zwemmen en douchen. Zo kan iedereen schoon op pad. De kinderen spelen nog even spelletjes. We eten nog wat en ik krijg nog eens 5 eieren van Pedro en dan gaan we toch echt. We hopen hier nog eens terug te komen.

We gaan ons gas weer vol tanken, doen boodschappen en gooien de was in de wasmachine. Na twee rondjes in de droger hebben we een beetje pech, want hij droogde niet goed.

’s Avonds zitten we er dus zo bij. We zijn naar een camperplaats gereden bij Alcácer do sal. Tim gaat nog even een rondje lopen. Iets verderop zit ook meteen een toilet, dus dat is mooi meegenomen. Ik ga lekker een kopje thee zetten. Dan belt Tim me ineens op. Hij wilde langs het water terug lopen maar had even niet bedacht dat het pad, modder was en dat het ook nog heel diep was. Of ik even droge kleren naar de toiletten wil brengen.

Ik lig helemaal in een deuk als ik hem zo zie staan hahahahaha. Samen spoelen we alles schoon in het kleine wasbakje van de wc. Met zijn sokken dweil ik de wc weer een beetje schoon. Terug in de camper slurp ik mijn koude thee nog even naar binnen, maar dan gaan we lekker naar bed.

’s Morgen gaan we eerst even de skatebaan, waar we naast staan, uitproberen. Max en Fea klagen dat hun oren zeer doen, maar het lukt wel om lekker te spelen en om de beurt scheuren ze even over de baan heen.

We zijn eigenlijk van plan om door het dorp te wandelen, maar Fea zegt dat haar oor echt veel pijn doet en Max heeft pijn aan beide oren. Het ziet er naar uit dat het gaat regenen dus we gaan eerst even in de camper chille. Na één rondje Dos haakt Max af. Hij gaat proberen te slapen. Na nog een rondje Dos stopt Fea ook. Zij kruipt met een dekentje op de bank. Het lijkt erop dat ze echt even ziek zijn. De rest van de dag komen we dan ook nergens meer. ’s Avonds zijn ze beide in tranen van de oorpijn en zijn ze koortsig. We stoppen ze vroeg in bed en gelukkig slaapt iedereen toch redelijk.

Er volgt nog een dagje rustig aan doen. We staan op een prima plekje dus we blijven gewoon lekker staan. Terwijl Tim met Max en Fea in de camper blijft, ga ik met Rick een rondje wandelen.

We moeten even schuilen voor een buitje.

Na ons rondje gaan we maar weer in de chill stand. Hopelijk is iedereen snel weer opgeknapt, want ik heb een bezoekje met een Nederlands gezin, dat hier al een paar jaar woont, op de planning staan en ik denk een toffe plek gevonden te hebben om wat langer te kunnen staan, tegenover meewerken op het land.

2 reacties op “19-11 tm 25-11 Hieper de piep voor mezelf.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *