17-06-22 tm 22-06-22 Leeg luchtbed en camperpoezen

Ik krijg hier en daar een apje met de vraag wat we aan het doen zijn en waar. Nou, wij zijn gewoon nog in Nederland en ik zal is vertellen hoe dat komt 

Vrijdag 17 juni is het begin van ons avontuur. Met een veel te volle camper rijden we de Tuin van Anna en Wietse binnen. Iedereen gaat een beetje zijn eigen ding doen. Er is een nest jonge katjes, dus Fea is meteen verliefd. Rick en Max spelen in de tuin en Tim en ik proberen hier en daar wat meer spullen op te ruimen. Zo ontstaat er nog een stapeltje voor de opslag.  

Sikkie en Lientje zijn enorm gestrest en het is ook erg heet, wat niet meehelpt. Wietse stel voor om pannenkoeken te bakken en dat vinden we heel gezellig en lekker. ’s Avonds staat Tim ineens buiten met Lientje aan een riempje. Ze vindt het heel erg spannend, maar neemt voorzichtig een paar stapjes. Ineens komt de moeder poes om de hoek zeilen en ze is woest. Ze valt Lientje aan en die schiet los uit haar riempje. Samen vechten ze zich door de tuin en iedereen schiet te hulp om de poezen uit elkaar te halen. Lientje eindigt bang onder de camper. Samen met Rick halen we haar onder de camper vandaan en stoppen haar weer veilig in de camper. Dat was echt niet leuk.  

Zaterdag slaapt iedereen lekker uit en we ontbijten met zijn alle met lekkere broodjes. Langzaamaan pakken we weer in om verder te gaan. We krijgen van Anna nog even spanbanden les, wat zeker geen overbodige luxe is. We brengen de laatste spullen naar de opslag en vertrekken dan richting de Heurne. Daar kunnen we onze lpg gasfles laten vullen. Ondertussen komen er apjes binnen van Tim’s familie of we nu echt vertrekken zonder afscheid te nemen…eehhh…. Ja, dat was wel het plan 藍. Er is flink protest, dus we besluiten naar een camping in Ede te rijden. Zo kan iedereen van de familie, die dat wil, afscheid komen nemen.  

We merken eigenlijk meteen dat het best heel fijn is om op een kinder camping te staan. De jongens vermaken zich prima en wij kunnen echt een beetje bijkomen van het leegruimen van het huis. We zijn al wel vaker verhuisd, maar dit was toch wel een gradatie intensiever. Sikkie blijft enorm gestresst en dat vinden we wel sneu. Beide katten eten niet, drinken niet en zitten niet op de kattenbak. Lientje zien we helemaal niet. We zoeken haar op en dan vindt Tim haar op ons bed. Er zit niet veel leven meer in. Ze gromt als we haar oppakken. Ze ligt in het warmste hoekje van de camper en na een beetje knijpen en aaien, komen we erachter dat haar staart erg veel pijn doet. Ze is dan toch wel flink te grazen genomen gisteren. Ik besluit om een arnica oplossing te maken vanuit mijn homeopatische EHBO kit en geef haar dat. Ook zet ik de ventilator haar kan op, zodat de warmte uit dat hoekje gaat.  Nu maar hopen dat ze snel opknapt. 

Als iedereen op de camping naar bed is, gaan we proberen om met Sikkie een rondje te lopen. Hij wil super graag naar buiten en we hebben vandaag geen andere katten in de buurt gezien. Ik doe hem zijn tuigje aan en hij gaat meteen rond lopen. Eigenlijk wil hij graag wegrennen. Ik zie dat zijn harnasje scheef gaat zitten en wil hem pakken, maar hij rent snel op een boompje heen, zodat de lijn vast zit en schiet uit het harnasje en verdwijnt NEEEEEEE! We roepen en we zoeken, maar we zien of horen niets meer. We zijn zo moe, dat we besluiten naar ons bed te gaan en we hopen dat hij de weg naar de camper weer vindt.  

Om half 3 snachts schiet ik overeind. Ik dacht een kattenschreeuw gehoord te hebben. Ik schiet mijn kleren aan en ga buiten kijken. Buiten hoor ik niets meer. Ik roep nog een paar keer, maar ga dan toch de camper maar weer in. Ik ben klaarwakker dus ga maar even op mijn telefoon wat dingen regelen. Om half 4 hoor ik ineens zacht gemiauw. Ik ga weer naar buiten en Sikkie komt uit de bosjes en springt blij in mijn armen. Hij is super blij dat hij de camper in mag en heeft honger als een paard. Ik kruip ook mijn bed weer in. 

Zondag worden we wakker op een half leeg luchtmatras. De katten hebben wat moeite om in de alkoof te komen en bleven half aan het matras hangen, dit heeft natuurlijk voor gaatjes gezorgd. Welke sukkel bedenkt ook om een luchtbed te kopen met 2 katten in de camper. Niet slim. Wat wel positief is, is dat Sikkie helemaal door is en zich super fijn voelt in de camper. Ineens is hij een echte camperkat. Lientje komt ook weer voorzichtig van haar plekje af en beide eten, poepen en drinken weer. Beide hebben geen behoefte om nog naar buiten te gaan.  

’s Middag komt Tim’s broer met zijn kinderen en vrouw. De jongens vinden het fantastisch en we hebben een hele gezellige middag. Tim en ik merken dat het zo fijn is om even op een camping te staan dat we nog een camping in Groenlo bekijken. Tim is ondertussen ook helemaal gaar geworden met snot en hoofdpijn. We slapen nog een nachtje in Ede en maandag vertrekken we dan richting Groenlo. We rijden eerst langs de Obelink voor nog wat handige spullen. We willen graag een nieuwe hor, want de oude hor kwam er gisteren uitzetten. Ook willen we adapters voor de lpg fles voor andere landen, stormbanden voor aan de luifel en een plakset voor ons luchtmatras. Bij de Obelink boek ik die camping, want dan kunnen de kinderen lekker spelen, terwijl Tim weer opknapt. 

Dinsdag ontdek ik 19 gaatjes in ons matras. De hor past niet in onze camper en Sik is er alweer vandoor geweest en kwam ook weer thuis. Lientje is ook weer helemaal opgeknapt en de kinderen vinden het waterpark fantastisch. Wij doen verder lekker rustig aan. Ik plak alle gaatjes van het luchtbed. Als we allemaal weer naar bed gaan, dan schiet Sikkie snel de camper weer uit. Die is echt niet binnen te houden. Zodra er een beetje rust op de camping onstaat, dan smeert hij hem. Misschien gaat dat dan ook gewoon zo. Ik zou het fijn vinden als hij dan een beetje dichtbij blijft, maar misschien snapt hij dat zelf over een paar dagen ook. Of na een paar verschillende locaties.  

Woensdag/ vandaag worden we helaas weer wakker op de latten bodem, maar ik wil het nog niet opgeven. Ik plak alles nog een keer. Vandaag doen we ook onze eerste camping was. Het meeste past in de trommel, wat ik over houd, dat was ik met de hand. Verder doen we vandaag niet zoveel, want de temperatuur loopt snel op. Is het bij jullie ook zo heet? Nu duimen dat ons matras vol blijft. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *