15-02 tm 18-02 city trips naar Ronda en Osuna.

We zijn opweg naar Ronda en rijden een prachtige route door de bergen heen. Wat alleen een beetje jammer is, is dat de camper weer schut als we een grote bocht naar links maken. In Frankrijk heeft er toen iemand naar gekeken en die zij dat het niet ernstig was, maar vandaag schudden we echt als een malle en Tim krijgt er de zenuwen van. We vragen ons af of het door de keuring komt. De wielen staan dan op een plaat, die flink heen en weer schut. Maar we zijn natuurlijk wel net goedgekeurd, dus zij hebben niets verkeerds gezien of gemerkt. Ik probeer het weer een beetje los te laten, want ik kan er nu niets aan doen en de omgeving is echt super mooi.

In Ronda zit een camperplaats waar vandaan we dan de stad kunnen bezoeken p4n#69726. Als we in de stad aankomen dan rijden we meteen de drukte in. Ook zijn de straatjes lekker smal. Bij de camperplaats ontstaat irritatie puntje 2. Het is een vol geparkeerde grindbak met een mini entree. Ik ga even polshoogte nemen. Het is volledig automatisch. Je gaat een slagboom door en krijgt een ticket. Als je weg gaat dan betaal je de nachten die je gebleven bent. Ik kan alleen nergens zien of er wel plek is. Het ziet er zo vol uit. Tim begint te roepen dat hij in de weg staat. We besluiten maar niet de camperplaats op te gaan. We hebben beide al uitslag van het idee alleen al om zo hutjemutje te moeten staan.

Ronda heeft volgens park4night meerdere plekken waar je kan parkeren. We gaan dus even verder zoeken. Ronda moet een prachtige stad zijn, maar wij zien alleen maar drukte, afval en lelijke gebouwen. Na drie andere plekken bezocht te hebben heeft Tim het zweet in zijn nek staan van het keren. We zijn we er wel een beetje klaar mee. Ik heb nog 1 plekje, maar we rijden eerst 3 keer mis voordat we het juiste piepkleine straat zien. Tim kan ondertussen alleen nog vloeken en tieren en iedereen de vernieling in wensen en dat kleine straatje gaat hem ook niet worden. Haal me uit deze #*×*@ kut stad! Schreeuwt hij. Tja daar komt mijn taak als navigator natuurlijk om de hoek kijken, alleen ik ken het hier ook niet.

Googlemaps helpt, want hij veranderd de route als je je afslag gemist hebt. Eerst stuurt hij ons een stuk verderop op een rotonde terug naar het piepkleine straatje, maar op het moment dat ik dan maar een hele andere stad aan wil zetten, springt de route ineens buitenom naar de laatst mogelijke plek om te parkeren.

Als we even gereden hebben dan zien we in de verte de campers al staan. Geen slechte plek om te staan en super welkom, want we zijn er helemaal klaar mee. Over heisa gesproken.

De volgende ochtend, na een goede nachtrust ga ik even op verkenning. Er moeten hier prachtige oude staddelen zijn.

We blijken op de juiste plek te staan, want met 5 minuten lopen begint de oude stadsmuur al. Via googlemaps zie ik dat we de muur een stuk kunnen volgen en dan in het oude centrum aankomen met de 18 eeuwse boogbrug. Ik loop terug naar de camper om iedereen aan te sporen zich aan te kleden en mee te gaan. Het duurt altijd even, maar dan kunnen we gaan.

Het is super tof om naar de muur te lopen en als we een stuk omhoog gelopen zijn, dan zien we dat we zelfs op de muur mogen. Vanaf de muur is het uitzicht fantastisch. Ik dacht dat we zo door konden lopen tot aan de boogpoort, maar ineens stopt alles. Ik ga weer even zoeken met maps en zie dat we nu een stukje dwars door de stad moeten. We lopen al snel langs winkeltjes en we halen eerst even een fles water en wat broodjes. Er staat daar een verkeersagent druk op een fluitje te blazen als dan ineens hele dure auto’s om de hoek komen. Het zijn er wel een stuk of 20. Na alle auto’s kunnen we weer verder. Na een klein stukje wordt het drukker en dan staan we ineens op de boogpoort.

Helemaal rechts onderin bij het rood wit, zit het restaurantje waar we gaan eten.

Wow, Ronda is echt super mooi! Echt een aanrader om eens te bezoeken. Het maakt alles goed van gisteren om een plekje te vinden. We dachten met een uurtje weer weg te zijn, maar uiteindelijk blijven we hier tot een uur of 4. Er heerst een hele gezellige sfeer en we besluiten bij een restaurant te eten, die op de kloof uitkijkt.

We slenteren nog even door de straatjes heen en kopen een nieuwe trui voor Rick, want bij hem is alles ineens hoog water geworden. We wilde ook wel even bij de stierenarena kijken, maar €5,- pp voor een lege arena gaat we toch iets te ver. Om 16:00uur zijn we terug bij de camper. Normaal gesproken zouden we hier ook nog een nachtje slapen, maar ik wil heel graag naar Osuna en dat is nog een flink stuk omhoog het land in. Het is vandaag de 16de en de 19de moeten wij in Malaga zijn om Ricks vriend, Sam van het vliegveld te halen. We besluiten dus om nu naar Osuna te rijden, dat is een uur. We kunnen morgen dan door Osuna wandelen. Anders wordt het wel heel krap allemaal.

Ook de rit naar Osuna is prachtig en van het wiebelen in een bocht naar links is bijna niets te merken. Het binnenland van Spanje is echt super mooi. Als we in Osuna aankomen dan rijden we eerst naar een leegpunt voor het toilet en we hebben water nodig. Bij een supermarkt zit een gratis camperplaats met vul en leegpunt. De camperplaatsen zijn al vol, maar dan legen we alleen even. We komen echt op één van de smerigste leegpunten die we tot nu toe gezien hebben. Links is water vullen en rechts is poep lozen. Het is altijd al jammer als die punten te dicht bij elkaar zitten, maar nu is het loospunt zo vies. We besluiten de loosklep onder de vulkraan te gebruiken, want die andere klep gaan we echt niet aanraken. Terwijl Tim onze pies erin gooit, komt het aan de andere kant allemaal weer omhoog. Maar ik denk niet onze lading, maar de lading van de vorige 10 lozers. Poep, pies en papier loopt de straat op. Getver! Hier gaan we geen schoon water pakken in ieder geval. Gelukkig kan dat in Spanje bij heel veel benzinepompen en dat lukt nu ook. Na even zoeken vinden we ook een plek om te slapen en dan is het ook al snel avond.

De volgende dag gaan we weer op pad. Ik ontvang een beetje tegenstand vanuit de kinderen, maar ze wandelen toch allemaal weer mee. Het is na even wandelen al snel duidelijk dat Osuna geen Ronda is. In Osuna zijn scènes van de serie games off thrones opgenomen en ik had er iets meer van verwacht. Het is gewoon een Spaanse stad. We wandelen naar het stadsmuseum en onderweg lopen we langs mooie oude gevels. Bij het museum laat de kassière de kinderen gratis binnen omdat ze denkt dat ze allemaal onder de twaalf zijn en als ze er verder niet naar vraagt, waarom zou ik dan roepen dat ze ouder zijn. Voor ons is het maar €2,50 pp dus dat is ook prima.

Het een klein maar fijn museum en precies genoeg voor de kinderen om het leuk te vinden. Er is ook één ruimte met games off thrones spullen, die ze wel heel cool vinden.

We lopen op de terugweg door de straat C. San Pedro, die bekent staat om zijn Romeinse oude gevels. Ik vind het mooi, maar verder vindt niemand er wat aan.

We lopen de stad weer uit opzoek naar de Romeinse ruïnes en er zouden oude resten van grafkamers zijn, maar we kunnen ze niet vinden en we lopen terug naar de camper. Als we bij de camper zijn, dan besluit ik de omgeving rond de camper nog even te bekijken, want we staan bij p4n#310887 El Coto Las Canteras en hier zijn ook allemaal oude ontdekkingen te doen. Ik vind een oude ruïne en als ik het dichterbij bekijken dan zie ik dat het een kerkje moet zijn geweest.

El Coto Las Canteras zelf is gesloten. Ik kan alleen door het hek de leeuw en de uitgehakte muurversieringen zien. binnen schijnt een prachtig Auditorium te zijn. Maar er is onrust, want we moeten optijd in Malaga zijn. Ik wil ook nog graag naar de stierenarena hier in Osuna, maar niemand heeft er nog zin in en ook hier slapen heeft niemand zin in. We willen dichter bij Malaga zijn. We stappen dus in en rijden vast een flink stuk richting Malaga. Maar eigenlijk is het al laat en helemaal de stad in hebben we geen zin in. We stoppen bovenop een berg p4n#74122 om te slapen. We maken even snel een verkennings rondje en vinden een oude grot woning. Morgen gaan we verder op verkenning.

De volgende dag lopen we helemaal naar beneden naar het meer. We inspecteren de oude grotwoning en vinden nog drie resten van woningen. Er zijn ook twee ruïnes, die als iemand even zijn best doet, prachtige huizen kunnen worden. Ik vraag we dan altijd af. Wie heeft het neergezet en waarom wordt het niet gebruikt. Sommige, zoals deze ruïne zien eruit alsof ze nooit af zijn geweest. Ruïnes betekend ook graffiti en we hebben mazzel, want het zijn hele mooie schilderingen. Het meer roept om erin te springen, maar ik heb niets bij me om af te drogen. Ik doe het toch maar niet. We vinden vanalles onderweg, zelf botten. Dit is toch ook weer echt tof!

We eten allemaal wat en dan gaan we toch echt naar Malaga. Morgen komt Sam en ik vind het hartstikke spannend dat hij de reis hierheen alleen gaat maken. We rijden weg en verbazen ons over de prachtige omgeving. Het is hier zelfs nog mooier. De meren zien er ook prachtig uit en we rijden langs het startpunt van de Camino del Rey, deze wandeltocht gaan we voor later bewaren, want Fea mag hem nog niet lopen. We rijden naar Torremolinos naar p4n#241627. In de recenties worden we gewaarschuwd dat er een donkere man loopt die om €2,- voor de nacht komt vragen, maar het is een gratis parkeerplaats. Het is een zelfbenoemde parkeerwacht. Daar aangekomen komt er een vrolijke en vriendelijke man naar ons toe. Hij heeft een verkeershesje aan en vraagt inderdaad €2,-. Hij regelt dat iedereen op de juiste plek staat en maakt een gezellig praatje in het Spaans, Frans of Engels. Ik heb wel is meer geld betaald aan mensen die ik veel minder behulpzaam vond, dus we betalen de man graag. Ik hoop dat zijn gezin er goed van kan eten. Een zelf bedachte baan met een inkomen is toch een stuk beter dan bij de supermarkt bedelen en dat zien we ook overal.

Nou wij staan nu 5 minuten van de luchthaven af. Nog 1 nachtje slapen onder de vliegtuiggeluiden en dan gaan we Sam ophalen.

4 reacties op “15-02 tm 18-02 city trips naar Ronda en Osuna.”

  1. Wat een prachtige omgeving en wat heb je er super mooie foto’s van gemaakt. Dank je wel voor alle leuke reisverslagen. We reageren niet elke keer, maar volgen jullie op de voet. Wat een geweldige reis tot nu toe. We hebben bewondering voor hoe jullie dit allemaal met elkaar doen en ervaren. We wensen Sam een fijne tijd bij jullie! Ga zo door👍 xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *