26-01 tm 06-02 Hetzelfde rondje nog een keer.

26 januari gaan we weer op pad. Onze camper moet half maart gekeurd worden en we besluiten dat hier in Spanje te laten doen. We hebben een afspraak gemaakt voor 14 februari in Marbella. We gaan vast rustig die kant op reizen, want in haasten hebben we geen zin. We gaan ook langs de Decathlon, want we willen wel graag wetsuits voor de jongens kopen. We hadden ze laatst een keer gehuurd en dat was toch wel heel tof, maar €19,- per dag per pak. De zee is nu behoorlijk fris en de wind vaak ook, dus een wetsuit is wel echt de oplossing om nog in de zee te kunnen spelen.

Bij de Decathlon gaan we een beetje los. Rick wil super graag een tent. Eind februari komt er een vriend van hem over uit Nederland om een weekje met ons mee te camperen en hij hoopt dan samen in een tent te kunnen slapen. We kopen drie wetsuits, twee vliegers een mooi yoga kleed en nog wat kleine dingen. De Decathlon kan weer blij met ons zijn haha, maar wij zijn blij met de spullen. Na de Decathlon zoeken we een slaapplek op. We komen op een mega scheef parkeerterrein uit p4n# 259143 in Santa Margarita, maar met onze nieuwe oprij blokken staan we aardig recht en we kunnen met een kleine wandeling zo het strand op lopen.

Na het slapen gaan we de wetsuits testen. We hebben het strand helemaal voor onszelf en als we naar rechts kijken dan zien we de rots van Gibraltar. Nu we daar langs zijn gereden hebben we niet zoveel behoefte om er heen te gaan. Het voelt als een enorme toeristische trekpleister en dat is niet echt ons ding. Na het spelen in de zee merken we dat het toch wel lastig is dat je niet even kan gaan douchen. Er is best veel zand hun pakken in gelopen en een douche zou lekker zijn. We proberen ook nog even te vliegeren, maar het lukt alleen met de kleine vlieger.

De rots van Gibraltar.

Ik ben nog even aan het zoeken naar een andere plek hier in de omgeving, maar ik kan niet zoveel vinden. We besluiten nog een dagje hier te blijven chille en dan is het weer tijd voor boodschappen. We besluiten door te rijden naar Marbella, maar eigenlijk kan ik op de app niet echt een plek vinden om te staan of om ons water weer te vullen. Hier in de omgeving moet je ineens betalen om je water te vullen. Bij de Lidl kopen daarom extra veel flessen water. Ze hebben alleen 8liter flessen, dus dat neemt wel makkelijk mee. We lunchen in de camper en kijken nog eens goed rond. Ook kijk ik naar het weer van de komende dagen. Helaas beloofd het weer niet veel goeds en de drukte in Marbella staat ons ook niet aan. We besluiten een heel stuk terug te rijden. Rond Tarifa en Barbate lijkt het weer beter te zijn. We rijden naar Algeciras, dat is vast in de richting van Barbate en we komen dan ook nog een gratis waterpunt tegen. Hebben we ineens een overschot aan water. We slapen op p4n #158479 en dat is geen straf, want we staan recht aan het strand. Hier houden we het wel even vol.

De zee ligt vol met vrachtschepen.

We slapen hier fijn en staan ook fijn, maar nadat de ochtend zonnig is begonnen, begint het nu dicht te trekken. Ik heb Jette van bux_ontour op de app. Zij staan nog in El Palmar en ze stuurt een foto van een stralende zon. Ik check het weer en het moet in El Palmar de komende week heel mooi worden. Ineens verlang ik terug naar de weg wapperende douchegordijntjes en de kale camperplaats. We gaan terug naar El Palmar!

Dit bordje vond ik op de parkeerplaats tussen de stenen. Mooie boodschap!

Het is alweer bijna eind van de middag als we op ons plekje staan maar ik moet toegeven, El Palmar is een heerlijke plek om de winter door te komen. Rick ziet ook gelijk zijn kans om zijn nieuwe tent uit te proberen. Wij moeten even een rondje doen, want er staan wel weer iets van vijf nieuwe Nederlandse gezinnen en natuurlijk Paul en Jette en de jongens van bux_ontour. Fea is ook helemaal door het dolle heen dat ze de jongens weer ziet. Na een nachtje slapen zitten we meteen weer in ons zon, zee en strand ritme.

Ik kan iedereen aanraden om eens een Nederlandse winter over te slaan. Wat een heerlijkheid.
Max doet een online proefles voor coding, dit is om te leren communiceren met een computer. Hij vindt het super interessant.
Max en Fea samen in de tent.

De tweede nacht heeft Rick niet zo lekker geslapen in de tent, dus die heeft wat minder zon, zee en strand pret. Op de camperplaats hoor je snachts ontzettend veel honden blaffen en Rick lag er wakker van. Om 00:00 uur stond hij onder ons raam te roepen dat hij naar binnen wil. Tim besluit de tent in te kruipen en Rick komt bij mij liggen. Toch slapen we niet zo lekker. Hij wil daarna niet meer in de tent slapen, maar Fea wil het wel een nachtje proberen. Fea en Max slapen heerlijk samen in de tent. We besluiten dat we donderdag 2 februari toch wel weer verder kunnen. De was moet weer gedaan worden en de boodschappen zijn op. In El Palmar is wel een spar, maar die is wel wat duurder en beperkter aanbod dan een standaard supermarkt.

Paul en Tim slaan een balletje.

Nu we toch weer hier zijn wil ik wel graag naar Conil de la Frontera. Ik vind het echt een fijne stad. We hadden de vorige keer, campers bij het strand zien staan en na alle was en boodschappen rijden we daarheen. Toch zien wij overal verbodsborden staan. We parkeren iets van het strand en gaan even over het strand wandelen. Blijkbaar kunnen we daar nooit genoeg van krijgen.

Na het spelen op het strand en een hapje eten bij een hamburgertent zijn we toch niet zo blij met de plek waar we staan. We besluiten weer omhoog te rijden naar de plek waar we de vorige keer stonden, in een woonwijk met uitzicht op de zee. P4n# 271357

We slapen hier prima, maar ik wil eigenlijk toch ergens anders staan de komende dagen. Maar eerst willen we nog een keer eten bij Cachito. We zetten de camper iets dichter bij het centrum en lopen het laatste stukje. Grappig om te zien dat we de weg beginnen te kennen. We voelen ons hier wel een beetje thuis. De eerste keer dat we hier liepen zag ik bij een verfwinkel een aquareldoos in de etalage liggen. Vandaag is de winkel open en we gaan even kijken wat hij kost. Ik schrik me kapot, maar wil hem wel graag hebben. Het lijkt me zo tof om te kunnen. We besluiten hem mee te nemen en extra kwasten en speciaal papier.

Fea smikkelt twee broodjes Peking eend naar binnen bij Cachito.

Na het lekkere eten bij Cachito moeten de jongens nog iets eten. We lopen nog even de kebabzaak in. De man van de zaak zet Masha en de beer aan op de tv en ook nog in het Nederlands. Fea en Max zitten er helemaal in haha. Als iedereen zijn buik weer vol heeft, gaan we weer verder. We hebben eigenlijk een beetje besloten om tot aan de keuring een beetje in deze buurt te blijven hangen. Over een paar dagen willen we weer even een nachtje naar El Palmar, omdat we daar dan weer kunnen douchen. We rijden een stuk de natuur in naar p4n #136526 naar de kliffen die we vanaf het strand van Conil konden zien.

We staan op een parkeerplaats bovenop de clif, langs de weg. Als we oversteken en een stukje door een natuurgebied lopen dan kom je bij een trap, die je naar beneden naar het strand brengt. Het is echt een prachtige plek om te zien en om te zijn.

Er zijn een stuk of vier aparte strandjes tussen de kliffen te vinden en het is bijna windstil op het strand. ’s Avonds zien we vanuit de camper de zon in de zee zakken. Moe en voldaan willen we gaan slapen, maar als Max nog even buiten tegen een boom wil piesen, schieten Sikkie en Lientje naar buiten, dit is niet zo heel erg, maar dat betekent dat een van ons zo zijn bed weer uit moet.

Terwijl ik in mijn bed lig krijg ik toch steeds een hartverzakking. We staan langs een weg en er reed wel wat verkeer langs vandaag, maar het was niet veel. Nu het laat in de avond is, rijdt er nog niet veel, maar wat er rijdt dat rijdt wel 200km per uur. De camper schut ervan heen en weer en ik moet iedere keer aan die katten denken. Ik ga ze roepen, maar ze zijn er niet. Ik val toch weer in slaap tot er weer een auto langs scheurt. O ja, die katten. Snel weer naar de deur en nu zijn ze er gelukkig wel.

Het is nu zondag en we besluiten hier tot dinsdag te blijven, dat betekent veel tijd om te aquarellen. Ik was eerder al wel weer begonnen met tekenen. Heerlijk om de tijd te hebben voor je creativiteit. Fea vindt het ook heerlijk om samen te schilderen en zelfs Max wil schilderen. Zij gebruiken nu alleen wel mijn dure aquareldoos en ik heb alleen een Ikea potloodje om mee te tekenen. Ik voel een bezoekje aan een chinashop opkomen haha.

Eind van de middag zit ik is te google naar het weer. Wij willen dinsdag nog even langs El Palmar voor een douche, maar ik zie dat er slecht weer aan gaat komen. Het moet vanaf dinsdag de rest van de week gaan regenen! De kinderen hebben vandaag geprobeerd om zonder wetsuit te gaan zwemmen omdat dat iets makkelijker is zonder douche, maar na 10 minuten waren ze ijskoud. Eigenlijk vind ik het dan wel leuk om morgen al naar El Palmar te gaan. De kinderen kunnen dan lekker in de zee spelen en douchen. Verder zit ik te bedenken wat we op de regen dagen kunnen doen….

…..ik krijg een apje van Jette. Waar we zijn en wat we gaan doen met het komende weer. Ik app dat we sowieso eerst naar El Palmar gaan en daarna weten we het nog niet. Zij zijn nu in het gebied tussen Gibraltar en Malaga en ze kunnen niet echt fijne plekjes vinden. Dat hadden wij ook al ontdekt natuurlijk. Terug rijden naar El Palmar vindt ze toch ook een beetje zonde. Niet veel later krijg ik nog een app, ze komen ook naar El Palmar haha.

Maandag ochtend wil ik dus graag vroeg op pad. Dat is nog best een klus hoor, want voordat iedereen op gang is, is het toch alweer 10 uur. We moeten door Conil dus daar stoppen we even bij een chinashop voor waterverf en papier voor de kinderen en echte teken potloden. Daarna nog even boodschappen en dan op naar de camperplaats. Paul en Jette en de jongens lopen net richting het strand als wij aankomen. De kinderen wurmen zich als een malle in hun wetsuits en hollen snel naar het strand. De zooi in de camper ruimen we straks wel weer op.

Hallo El Palmar, we zijn er weeeeerrr!!!!

3 reacties op “26-01 tm 06-02 Hetzelfde rondje nog een keer.”

  1. super leuk weer om jullie avonturen te volgen, en prachtige foto’s!
    en om het probleem van je vorige blog😊 op te lossen is die tent natuurlijk ook ideaal….alles 3 de kids in de tent👍😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *