25-02 tm 05-03 Heisa in de camper heeft het druk!

Als we van het vliegveld weer terug bij de restaurantjes zijn, dan lopen we nog even de Mediamarkt in. Tim mag nog een bluetooth speaker uitzoeken voor zijn verjaardag. Onze kleine jbl speaker ligt in de opslag en Tim mist het wel. Lekker handig van ons ook. Terwijl Tim alles bekijkt zoek ik een supermarkt. Het handige aan de siësta van Spanje is, is dat alles na de siësta tot 21:00 à 22:00 uur open blijft.

We hadden bedacht om gelijk een stuk richting Nerja te rijden, want dat is het stadje waar Paul en Melanie en de jongens een appartement hebben geboekt. Ze zullen woensdagochtend weer terug naar huis vliegen. We hopen redelijk in de buurt te kunnen parkeren, zodat we samen leuke dingen kunnen doen. Maar het is nu al 20:30uur, donker en we zijn hartstikke moe, dat is geen goede combi om een uur te rijden en een slaapplek te zoeken. Ik vind een supermarkt op 7 minuten lopen van ons en dat lijkt ons veel handiger, dan kunnen we slapen waar we nu al staan. Max moet een beetje huilen bij het idee dat hij nog moet lopen, hij is er helemaal klaar mee. Nu alleen naar de camper lopen is ook geen optie, dus hij gaat mopperend mee. Tim heeft een mooie speaker gevonden, dus nu gaan we richting de supermarkt. Achter het restauranten stuk zit een mega grote speeltuin, daarna een winkelcentrum en op het hoekje de supermarkt. Wat jammer dat we de speeltuin en winkels niet eerder gevonden hebben. We halen snel de boodschappen en lopen dan terug naar de camper. Slapen! Dat hebben we echt nodig en morgen zien we weer verder.

We staan vroeg op en dat lukt wel hier want vanaf 07:00 uur gaat er vanalles om ons heen rijden en vliegen. Ons plan is om water en gas te vullen en de was te doen. De was hebben we een hele week opgespaard om Sams tijd er niet mee te verdoen, maar nu moet het echt gebeuren.

Familie van der Heiden is onderweg.

We rijden eerst naar een pomp in de buurt voor het gas. De laatste keer ging het super makkelijk, maar nu lukt het niet. Er lijkt gas langs te lopen. Tim kijkt of hij iets aan kan draaien, maar dan ziet hij dat het rubber kapot is. Een nieuw rubber hebben we helaas niet bij ons. Dat is even balen, maar ons gas is nog niet helemaal op. Een taak voor later. We kunnen hier ook wassen, maar mij lijkt het handiger als we eerst een stuk richting Nerja rijden.

We hebben nog een extra uitdaging erbij. Max is begonnen met een cursus coding. Ik was het tegen gekomen op Instagram, kinderen leren daarmee op een speelse manier om met een computer te communiceren. Max heeft vorige maand bij twee bedrijven een proefles gedaan en hij vond het supertof. Hij kreeg 1 op 1 online les van een Indiaase man. Ik vond het vooral erg duur haha. Engels met een Indiaas accent klinkt mooi, maar is best lastig te volgen. De les kost bijna €20,- per keer en de eerste cursus bestaat uit 50 lessen. Dat vond ik toch niet grappig. 3 weken na de proefles krijg ik een apje met een aanbieding. Nu 50%korting op de eerste cursus als ik vandaag beslis. Die dag had ik alleen andere dingen aan mijn hoofd en ik kan niet zo goed tegen z’n ultimatum, dus heb ik toen om 23:30uur een vraag gesteld. Ik dacht dan komen ze er morgen op terug en kan ik de aanbieding nog pakken als we dat willen. Inderdaad kreeg ik de volgende dag antwoord. Ik vroeg of ik meer korting kon krijgen als ik alle 50lessen in 1x betaal en dat kreeg ik. Het zat toen op €7,- per les en Max kon meteen beginnen. Dat kon ik niet laten gaan, gezien Max het zo tof vond.

Max heeft vandaag om 11uur zijn eerste les en wij zijn dan onderweg. Niet echt handig, maar het is niet anders. We komen om 10:00uur bijna aan bij een benzinepomp met wasserette als ons rechter knipperlicht raar doet. Ik ren meteen met de was naar de wasserette. Binnen koop ik muntjes: dos lavadaros, ocho kilo, un secadaros por favor. Gaat al lekker hè. Ik zet alles aan en ga Tim helpen. Hij heeft al nieuwe lampjes gekocht, maar dat was het probleem niet. Er rijdt een camperaar langs, die even komt helpen. Kan ik mooi de laptop vast klaarzetten en kijken of alles werkt. Ondertussen krijgen we ook een appje dat ze geland zijn stress!!!!! Ze vragen waar we zitten om te weten waar ze heen moeten rijden….eh….een benzinepomp repsol in Torre del Mar hahahahha. Ik geef het punt door waar wij heen gaan rijden in Nerja. Zij moeten gelukkig nog een auto huren en gaan even koffie drinken, dus dat geeft ons nog wat tijd. Ik knal de was in de droger en Max gaat online voor zijn les. Tim en de andere camperaar kunnen het probleem niet vinden. De man denkt dat het aan de stekker ligt.

Een half uur later is de meeste was droog en kunnen we verder. Max kan rijdend gelukkig zijn les ook volgen. Wij rijden naar Nerja en bij de parkeerplaats waar we dachten heen te gaan staat een bord dat we er niet in mogen, maar we kunnen ook nergens anders heen en er is geen ruimte om te keren. Tim besluit toch het bord voorbij te rijden in de hoop dat we daar kunnen keren en zo rijden we 500m verder zo het strand op aaahhhh. Tim kan nog net een plekje op een hard gedeelte van het strand vinden. We kijken rustig om ons heen en zien dat alle parkeerplaatsen langs de kust zijn afgesloten. Daar gaat ons plan. We willen nu niet moeilijk gaan zoeken en besluiten een stukje terug te rijden. Daar zagen we langs de weg parkeerplaatsen die ook direct aan zee zijn. We kunnen daar eerst even meeten met Paul, Melanie en de jongens en vandaar verder kijken.

We staan er nog niet lang of daar zijn ze! Wat leuk om elkaar hier in Spanje te zien. We kunnen hier naar beneden naar de zee klimmen en de zon doet goed zijn werk hier. De jongens gaan lekker met de zee klooien. Er staat hier een herdenkings rots met allemaal kaarsjes en stenen. Wij pakken er wat lekkers bij en Fea en ik zoeken stenen en maken mooie stenen voor onze moeders/ oma’s. We vermaken ons hier een paar uur en dan gaan Paul en Melanie hun apartment opzoeken. Wij gaan opzoek naar een slaapplek en na wat gemekker en gekibbel vinden we die achter de Lidl, waar we al andere campers zien staan.

Melanie appt of ze ons op zullen halen met de auto. Ze hebben hun appartement gevonden en het is van een particulier, dus geen controle als in een groot complex en we kunnen dus lekker komen douchen. Ik app dat we ons even een uurtje rust geven en dan is het prima als ze ons komen halen en douchen 💓. Whoezaa…..Tim heeft alleen wel stress van het kapotte knipperlicht. Als we de aanhanger loskoppelen, dan doet alles het aan de camper, dus daar is niets stuk. Tim zoekt garages, ik opper om Paul van Bux_on tour te appe. Zij zijn niet ver van ons en Paul is super handig. Wij kunnen woensdag dan hun kant op rijden.

Eerst dus even lekker naar het appartement en douchen. Ze hebben een fantastisch leuk plekje met een balkon met zeezicht, een supermarkt en restaurantjes op loopafstand. We gaan lekker uiteten met zijn alle en eind van de avond nemen wij de auto mee. Zo kunnen we morgen zelf naar hun toe komen. Prima geregeld zo.

De volgende ochtend doen we eerst even flink rustig aan. Rond een uur of één gaan we hun kant op en lekker naar het strand. De zee is nog flink koud, maar de jongens kunnen wel lekker spelen. Melanie heeft een leuk idee. In het appartement zijn nog twee extra bedden en als de jongens willen dan kunnen ze een nachtje blijven slapen. Feestje valt een beetje buiten de groep en die beloven we een gezellige papa mama avond. De mannen gaan op vuurwerkjacht ( dat mag hier in Spanje het hele jaar door) terwijl wij dames het stadje verkennen en een ijsje eten. De mannen hebben pech, want de vuurwerkwinkels zijn dicht. Ze hebben wel pizza’s gehaald voor de kinderen. Melanie bakt ze in de oven en als ze allemaal te eten hebben dan gaan wij met zijn vieren aan de overkant een hapje eten. Het wordt veel later dan we dachten en als we om 21:30 uur terug zijn in de camper dan herinnert Fea ons eraan dat we een gezellige avond zouden maken haha. We spelen nog twee spelletjes en dan is het toch echt mega bedtijd.

Als we weer wakker zijn dan gaan we wat eerder op pad. Vandaag is het dinsdag en dan is er een markt in Nerja. Ik ga samen met Fea en Melanie naar de markt en de mannen gaan nu het stadje rond. Er is ook iets van een feestdag met een fietstocht, maar het is niet helemaal duidelijk waar die is. Na de markt drinken wij dames wat op een terrasje en daar is dan ineens de fietstocht.

Als we terug rijden naar het appartement dan zijn de mannen daar ook alweer bijna. Ze gaan lunchen op het terras. Ik heb daar even helemaal geen zin in en Fea ook niet. Ik ren naar de supermarkt en wij lunchen samen in het appartement en Fea rommelt lekker met haar nagellak, die vandaag mee moest.

Zo komt langzaamaan het samenzijn tot het einde. We rommelen nog wat rond met zijn alle en er wordt nog even gesproken over nog is uit eten gaan, maar voor ons is het wel mooi geweest met uiteten gaan en iedereen is een beetje moe. We besluiten afscheid te nemen, want morgen vroeg gaan ze alweer met het vliegtuig naar huis. Wat was het super leuk om elkaar zo even een paar dagen te zien en voor ons ook heerlijk om even een appartement te kunnen gebruiken.

Niet getreurd want de volgende dag zijn we niet alleen. Tim had Paul van bux_ontour geapt vanwege onze kapotte lampjes en zij komen vandaag naar Nerja. We gaan vandaag samen wandelen. Jette had een toffe rivier wandeling in Nerja gevonden en wij wandelen gezellig mee.

Dit is echt een hele toffe wandeling. Het water is wel flink koud, maar we lopen 1,5 uur door het water als we bij een smalle kloof uitkomen en daar doorheen klauteren. De route gaat dan nog wel een stuk verder, maar voor ons is het wel mooi geweest. We moeten nu natuurlijk ook nog 1,5 uur terug lopen en iedereen heeft ijskoude voeten. Toch loopt iedereen nog fris mee terug. Super knap van onze kleine wandelaars.

Na de wandeling komt Bux bij ons staan bij de Lidl. Wij hebben hier nu 3 nachten prima geslapen, dus er kan nog wel een nachtje bij en dan kunnen de mannen morgen samen een blik op de lampen werpen.

Nu uren aan de lampen prutsen hebben ze niets kunnen vinden, dat is heel jammer. Paul adviseert om de garage te bellen om te vragen waar ze de stekker van de trekhaak precies hebben aangesloten aan de camper want hij kan het niet vinden. Gaan we doen. Nu gaan we eerst samen naar de zee wandelen en het stadscentrum. Hier in Nerja zit het balcon van Europa, zoals ze het hier noemen.

Dit vind ik heel mooi als pad.
Een niet bewoonbaar strandhuisje

Nu we in Nerja zijn wil ik graag naar de grotten. Die staan op de planning voor morgen. Eerst weer even lekker slapen.

Helaas lukte het slapen niet echt. De Lidl ging snachts laden en lossen en we hoorde nog veel meer. Tim en ik zijn een beetje knorrig op elkaar. We gaan snel op pad naar de grotten. Bij de kassa schrikken we ons kapot van de prijs en we verwachten er nu nog meer van.

De grot is echt prachtig, maar we zijn er eigenlijk zo doorheen. Het valt ons eigenlijk een beetje tegen en zeker omdat we er €70,- voor moesten betalen. We rijden snel naar een camperplaats een stuk verderop. Bux gaat wassen en wij gas vullen en boodschappen. We zien elkaar weer op de camperplaats. We gaan naar p4n#19982, dit is een plekje bij een haven. De dag is alweer bijna voorbij als we daar aankomen en het voelt als een fijne plek. Bux gaat morgen weer verder, maar wij willen hier wel een paar dagen blijven. Er zijn leuke winkeltjes en restaurantjes en we staan aan het strand. Ook zijn hier douches die we mogen gebruiken. Al moeten we er 10 minuten voor lopen.

Als we allemaal lekker vroeg in bed liggen dan springt om 22:00uur ergens harde muziek aan. Eerst denken we aan een auto met jongeren, maar het blijkt een discotheek te zijn. Ik ga proberen te slapen, maar het is net of er een speaker naast mijn bed staat. Om 03:30uur ben ik er helemaal klaar mee. Via google zie ik dat de discotheek om 04:00uur dicht gaat. Ik blijf dat half uur maar even op mijn telefoon. Als het dan eindelijk stil is denk ik dat ik zo zal slapen, maar ik draai nog even 50x om voordat het lukt. Als we wakker worden dan is het zaterdag en dat beloofd nog z’n nacht. Wij blijven hier dus zeker niet nog een nacht. We rijden achter Bux aan naar de Tabernas woestijn.

Als we steeds dichterbij komen dan veranderd het landschap. Het wordt steeds droger. De Tabernas woestijn is het droogste en warmste stuk van Spanje. Hier zijn meerdere western films opgenomen en er zijn ook nog filmsets te vinden. Deze zijn natuurlijk extreem uitgemolken als toeristen trekpleister. Wij slaan de Western dorpjes over, maar gaan we lekker wandelen.

Dit is toch ook echt weer bijzonder om hier te lopen. Het is prachtig om te zien, maar ik moet zeggen het is wel eentonig en ontzettend stoffig haha. We raken ook de weg een beetje kwijt, maar na 3 uur wandelen zijn we weer terug bij de camper. We slapen hier ook fijn en de volgende ochtend heeft Max weer online les, maar we krijgen ook visite. De politie komt even langs om ons te vertellen dat we hier niet mogen staan. We moeten meteen weg. Toevallig hadden we voor vanavond al een plekje gereserveerd op een camperplaats in Tabernas. Maar nu eerst even haast maken om te vertrekken en zodra we kunnen gaan we stilstaan zodat Max rustig zijn les kan volgen.

Ons woestijn avontuur wordt vervolgd in mijn volgende blog….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *