21-08 tm 28-08 Een week om wild van te worden.

Tim en ik krijgen een idee. Misschien moeten we is heel vroeg in de ochtend gaan wandelen. We staan in z’n mooi gebied, laten we daar van profiteren. Nu zijn we alleen niet zo goed in heel vroeg opstaan en nadat we vannacht wakker waren omdat Fea in haar bed had geplast, lukt het vroeg opstaan helemaal niet, maar om 7:45 uur staan we toch allemaal buiten de camper om te wandelen. We gaan tot het einde van het meer en dan loopt er linksom een pad terug naar onze parkeerplaats.

De kinderen vinden het ook leuk om te wandelen, maar deze keer proberen we ook wat stiller te zijn. We zien al snel een eekhoorn die druk heen en weer schiet. Ook zien we prachtige paddenstoelen met dauwdruppels erop. Als we 3 kwartier wandelen dan kijken we op google maps en zien we dat we de afslag naar links al gemist hebben en al een meer verder lopen. We besluiten om verder te gaan. Een groot rondje kan ook prima. Tegen 10:00 uur lopen we weer bij de camper. We hebben geen beesten gezien en de kinderen kregen daar toch wel een beetje de pest in.

We ontbijten wat in de camper en ik zoek vast een plek op te slapen, wat dicht bij de sluis in Tröllhättan is. Het moet een camping met wasmachine worden, want dan kan Fea haar bed in de was. Ook zijn we toe aan een normaal toilet. Op deze plek is op 10 minuten lopen wel een droogtoilet, maar op een gegeven moment ben je daar ook wel klaar mee. Deze had zelfs een piepschuim bril, gatver. Helaas gaat het gezegde; zoals het potje thuis poept, zo poept het nergens, niet bij ons op. Alleen bij hoge nood mag er poep in de thuispot. We zijn echt super blij als we een porseleinen pot met water tegenkomen. Gelukkig hebben alle grote winkels hier een toilet en campings ook. De eerste camping is midden in de stad en dan kunnen we naar de sluis lopen. De tweede is iets verderop net buiten de stad. Na het ontbijt gaan we op pad. De eerste camping ligt midden in een bouwplaats, want ze zijn de weg aan het vernieuwen. We gaan toch even kijken, maar de receptie gaat pas om 16:00uur open en daar hebben we niets aan. Ik check de website van de andere camping, want ze zijn van dezelfde eigenaar, maar die is wel open. We rijden dus die kant op en het blijkt een leuke camping te zijn. Voor €2,50 kan ik zwembad bandjes kopen en dan mogen de kinderen de hele dag zwemmen. Het is een klein zwembad van 10 bij 4 meter, maar daardoor is het er ook niet druk en kunnen ze lekker hun gang gaan. Het is nu 12:00 uur, dus we moeten ons nog even vermaken tot we naar de sluis kunnen. Het is heerlijk weer dus dat lukt wel met een zwembad en ik draai snel 2 wasjes voordat we weg gaan. In dit warme weer is het zo droog en er staat een grote droogmolen naast het wasmachine hok. Zo hoeven we de camper niet vol te hangen met was. Om 14:15 uur rijden we naar de sluis, de Tröllhättefallen en om 14:50uur staan we met een grote groep mensen helemaal klaar voor het spektakel.

Terwijl we terug lopen naar de camper, komen we een speeltuin tegen met een hoge glijbaan, die Rick en Max nog wel tof vinden en er is water, dus we blijven even hangen om te spelen. Daarna doen we nog een boodschapje en dan rijden we terug naar de camping. Nu kunnen de katten er ook even uit en dat is wel fijn voor ze. We krijgen de camper niet lekker geplaatst. Zoals Tim zo mooi zegt: hij staat zo scheef als een hoer op zondag morgen. Wat we ook proberen hij staat super scheef. We geven het op, want het is veel te warm en we willen even lekker zitten. De kinderen zijn hem alweer gesmeerd naar het zwembad.

’s Avonds komt Sikkie niet terug naar de camper. Wat we ook roepen hij komt niet. We hebben alweer katten geruzie gehoord en als ik een rondje loop dan zie ik er ook meerdere op de camping lopen. Die had ik vanmiddag nog niet gezien. Om 23:00uur loop ik nog is een rondje en dan zie ik een mega grote vallende ster, maar Sikkie zie ik niet. Een uur later gaat Tim nog is een rondje lopen. In de verte hoort hij wolven huilen. Super tof om te horen, maar ik doe er geen oog dicht van. Ik denk dat een wolf best wel een kat kan verslinden. Ook hebben we last van de doorgaande weg, die we supergoed horen. Het is echt een leuke camping en ook goed te betalen, maar die herrie van de weg is super irritant. Ik slaap voor geen meter, maar om 14:30uur staat Sik weer voor de deur en slapen we toch nog wat. Helaas voor de camping, maar we blijven hier niet nog een nacht. We hebben wel zin in nog een camping voordat we naar Gotenburg gaan, want het is super mooi weer.

Het wordt Lygnareds Camping, deze ligt aan een meer. Onderweg zien we ineens veel beesten staan en als we goed kijken dan zien we dat het herten zijn. Tim ziet een plek om te stoppen en gaat vol in de ankers. Er staan wel honderd herten in het veld. Iets dichterbij staan er een paar met grote geweien en daar iets achter ligt een enorm hert in het gras te rollen. Wow we kijken onze ogen uit. Met onze mobiel krijgen we het niet goed op de foto en ik ga snel batterijen zoeken voor mijn oude camera. Hiermee kunnen we iets betere foto’s maken. Terwijl we daar staan te kijken zie ik een auto door de hekken, die om de weide staan, heen rijden. Het blijkt een groot natuur reservaat te zijn en eerst denken we dat het een soort hertenkamp is, maar als we met de camper ook door het hek rijden dan zien we dat de herten echt overal lopen. Er staan gewoon huizen en er rijden auto’s doorheen. Onze route naar de camping is 10 minuten verlengt als we deze weg blijven volgen. We vinden al die herten wel heel tof, dus rijden we door. Ineens zien we een vos die iets probeert te vangen in de wei en even later rijden we langs een zwijn. Wow hier loopt gewoon alles rond. We rijden zo wel een half uur door het natuurreservaat en ineens rijden we weer op asfalt midden in een dorp.

Helemaal enthousiast van deze onverwachte rit rijden we verder naar de camping.  20 minuten later staan we op onze nieuwe plek. Als de camper staat, dan gaan de kinderen meteen zwemmen. We staan lekker op het laatste plekje van de rij en de katten kunnen lekker de bosjes in. We vinden het een fijne plek en we boeken twee nachtjes. Na deze camping gaan we naar Gotenburg en ik probeer vast een beetje te plannen waar we heen gaan. Via de park4night app lees ik erg veel negatieve verhalen over de parkeerplaatsen in de stad zelf. Bij veel campers wordt er eind van de middag ingebroken. Daar hebben we natuurlijk helemaal geen zin in. Het enige alternatief is een camping iets uit de stad en dan met het openbaarvervoer de stad in. Ik ben nog niet helemaal dol op dat idee.

Zaterdag is het tijd om van de naar Gotenburg te gaan en we rijden meteen naar de camping. We hebben een beetje een mopperige ochtend gehad en niemand lijkt enthousiast over de citytrip die ik in gedachte heb. Eenmaal bij de camping besef ik me dat het al 14:00 uur is. Eigenlijk is de dag al bijna voorbij. Ik vraag of we twee nachten kunnen blijven. We kunnen dan vandaag nog even chille en morgen hebben we dan de hele dag om de stad in te gaan. De mevrouw aan de balie vertelt alleen dat de camping vanaf zondagmiddag dicht gaat. Hun camping seizoen is dan voorbij. Ik kijk haar een beetje ongelovig aan, want het is een enorme camping en hij staat bijna helemaal vol. Morgen om 11 uur is iedereen weg zegt ze. Nu twijfel ik, want dat betekend dat we nu als een malle de stad in moeten en ik weet nog niet eens welke bus we moeten hebben. Tim en ik gaan even in overleg en dat veranderd in gemopper. Uiteindelijk gaat Tim maar vast naar de camper met de mededeling: ik hoor het wel.

Ik leg aan de dame van de receptie uit dat we morgen naar de stad wilde gaan. Als we maar 1 nacht kunnen blijven dan moeten we nu en ik weet nog niet hoe. Ze snapt mijn dilemma. Ze vertelt dat ze precies weet hoe we in de stad moeten komen. Ze vraagt waar we heen willen en ik vertel dat we naar het natuur historische museum willen. Ze zoekt op welke bus dat is. Als we de camper meteen neerzetten, dan kunnen we over 45minuten in de stad zijn. Ze raad ons een dagkaart aan voor het ov, dan kunnen we alle bussen, trams en veerboten pakken uit zone A. De kaart kopen we via een app. Oke, we gaan het doen. Ik krijg nog het bus schema mee en ze streept aan welke bus we moeten hebben en welke bus terug. Ze geeft nog een tip van een andere halte voor het stadscentrum.

We knallen de camper op zijn plek, kopen de ov kaart en gaan. Om 15:00uur stappen we het museum in. Ik vind een museum altijd een beetje dubbel, want alles wat je er ziet is dood, maar toch ook best interessant. Ik hoop altijd maar dat de dieren niet dood zijn gemaakt voor het museum, al weet ik dat dat bij veel insecten en zeker de vlinders wel zo is. Een vlinder kan je alleen met zijn vleugels open presenteren als je ze bij leven in deze houding vast prikt. Toch is het ook erg mooi om te zien. De skeletten van een stegosaurus en de walvissen zijn best indrukwekkend. Er staat ook een mega grote opgezette olifant.

Als we het museum uit lopen dan staan we meteen in een groot park dat van alle kanten bruist van gezelligheid. We lopen er doorheen, want aan de andere kant zou een soort wildparken zijn. Nu gaat dit lopen op en neer en na drie keer de bult op te zijn gelopen zijn we er wel klaar mee, maar dan zien we ineens zeehonden en als we iets doorlopen zijn er ook pinguïns. Er moeten ook Elanden lopen, maar we krijgen honger en hebben puf niet meer om de bult op te lopen en ze te zoeken. Uiteindelijk lopen we verkeerd en zou over de bult toch een stuk korter zijn geweest dan er omheen wat wij gedaan hebben, maar goed. We staan weer bij de bushalte. De jongens zijn er een beetje klaar mee. Ze zien een kebabtent bij de bushalte en willen daar eten en terug naar de camper. Dat vind ik toch wel een beetje zonde, het is z’n mooie avond. Ik overtuig ze dat we met de bus twee haltes verder moeten en daar wat gaan eten.

Twee haltes verder staan we midden in de stad en het is overal druk. We eten wat bij de KFC. Ik ben er niet zo gek op, maar de jongens hebben er nog nooit gegeten en willen het graag proberen. Daarna struinen we wat door de stad. Ik bedenk me ineens dat de dame bij de receptie zei dat we ook met de veerboot mogen, maar waar zou die dan zitten? Bij de bushalte lagen wel veerboten en we denken te weten welke kant we op moeten. We komen alleen op het station uit. Het is een prachtig oud gebouw en we bewonderen het even van voor tot achter. We bekijken alle winkeltjes en alle mensen die er rond lopen. Maar we waren opzoek naar de veerboten, dus we vragen Google maps om raad. . Ik kan het niet zo goed meer vinden en kies een busstation dat ik op de heenweg zag en waar het er heel gezellig uitzag. Het is alleen nog 28 minuten lopen en de beentje beginnen na 4 uur rondwandelen wel wat moe te worden. Als we 10 minuten lopen zien we ineens het busstation waar we uitgestapt zijn en dus ook de veerboten. Op 1 veerboot zie ik zone A staan en hij vertrekt over 1 minuut. Kom jongens die moeten we hebben, roep ik. Waar gaan we heen? vraagt Tim en ik heb werkelijk geen idee. Ineens komt de man van de boot zijn hok uit. Hij wil de boot vast starten en daarna mijn vraag beantwoorden. Ik roep snel dat ik niet weet of ik de juiste kaartjes heb en hij kijkt snel. We zitten goed. De boot stopt op 4 plaatsen in de stad en we kunnen ook mee terug, dan is het een ritje van een uur. Gelukkig pakte deze impulsieve actie goed uit, want we zitten al zee haha. We kijken onderweg onze ogen uit.

Om 20:30uur is de veerboot weer terug bij het busstation. We pakken de bus terug naar de camping, deze rit duurt nog 20 minuten en van de bus moeten nog 15 minuten lopen naar de camping. Het was een heerlijke middag en avond. We stappen allemaal nog even lekker onder de douche en dan snel ons bedje in. Jammer dat we de volgende ochtend weg moeten, maar Tim heeft alweer een leuk plekje gevonden voor de camper. We moeten even een dagje bijkomen van onze citytrip.  

Met vermoeide benen lopen we het laatste stukje naar de camping.

4 reacties op “21-08 tm 28-08 Een week om wild van te worden.”

      1. Wat zien jullie veel mooie, leuke en interessante dingen en wat maken jullie veel mee. Heerlijk om al jullie verhalen te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *