17-09 tm 25-09 familie en vrienden.

Zaterdagochtend komen we erachter dat de camperplaats waar we staan, geen wc heeft. Ik vraag me nog even af hoe ik dat heb kunnen missen, maar ik heb nog een groter probleem. Ik moet poepen! In hoge nood vonden we dat het wel op de camperpot kon, maar het geeft toch duidelijk meer stank en je krijgt de hele handel ook lastiger uit de camperpot. De oplossing is een zak in de pot en hopelijk een prullenbak in de buurt. Ik moet dus op een zak en ik krijg die verrekte K..zak niet open. Ik kan de opening niet vinden. Al huppelend lukt het me toch. Ik lach me altijd helemaal suf als Tim op de zak zit, maar zelf vind ik het vooral alleen suf. Ik probeer deze situatie dan ook vooral te vermijden. Gelukkig hebben we sinds Tim alleen nog maar een doorzichtige zak kon vinden, ook weer zwarte zakken op voorraad en er is prullenbak. Zo, dat was mijn poepavontuur weer voor de zaterdagochtend. We rijden snel naar Baarn voordat de volgende een wc nodig heeft.

Baarn heeft veel smalle en volle straten, maar we hebben mazzel en het lukt ons prima om parkeerplekken te vinden. Vandaag zien we onze vaders en we werken weer wat was weg. We hebben eigenlijk al best een tijdje geen echt gezellig contact gehad met andere mensen dus het is fijn om onze vaders te zien. Tim gaat de avond gezellig op stap met een vriend en wij slapen op de camperplaats van de zevenlinde.

Zondag zien we de rest van de familie. We zijn blij dat het lukt om op 1 neefje na, iedereen te zien. We denken dat we onze komende reis echt wat langer weg blijven, dus het is fijn om iedereen even gezien te hebben. Ook had ik bij mijn vader een dompelaartje laten bezorgen om makkelijker een kopje thee te kunnen zetten. Het verbruikt veel minder stroom dan een waterkoker en werkt prima voor 1 kopje thee.

Nu kan ik als het donker is, prima een kopje thee zetten met de stroom uit onze accu’s.

Zondagavond besluiten we gelijk door te rijden naar Doetinchem. Zo kunnen we morgenochtend rustig opstaan. In Doetinchem zijn op de Varkensweide 6 camperplaatsen. Volgens de app is er een wc, stroom, drinkwater en kan je het sanitair van de watersportvereniging gebruiken. Het is geen ideale plek om te staan, want het is er best lawaaiig met het verkeer en ’s morgens wordt er alweer vroeg gewerkt aan de weg. We gaan op onderzoek uit, want ’s avonds kregen we het toilet niet open, water hebben we niet kunnen vinden en ik heb de watersportvereniging gemaild of ze open zijn voor een douche, maar zij bieden helemaal geen douche aan voor camperaars. Helaas werkt de wc nog steeds niet en dat blijkt wel aan het zakje dat in de plaatselijke prullenbak verdwijnt, deze keer niet gevuld door mij haha.

Al ben ik ook de prullenbak flink aan het vullen, want we zijn aan het opruimen. We hebben best wat spullen mee, die we nooit gebruiken. Vandaag willen we alles sorteren en weggooien wat weg kan en wat naar de opslag moet dat leggen we apart.

We balen dat de spullen in de aanhanger nog best vochtig worden en er staat zelfs een klein beetje water onderin het laagste punt van de bak. We willen al een tijdje een zeil over de kar, maar hebben nog niets handigs kunnen verzinnen. Wat wel handig is, is doordat we een week in Gaanderen zijn, ik vanalles kan bestellen. Zo zijn er nieuwe lampenkappen onderweg voor de achterlichten. Deze kappen werden in het begin nog wel eens geraakt daar ons aanhangertje, als we moeten keren. Ook wil ik een nieuw raam bestellen voor in de alkoof. Deze is namelijk lelijk en door een onverklaarbaar misterie gebarsten. Ik denk dat het kinderlompigheid is geweest, maar niemand weet van iets.

Nadat we chagrijnig zijn van het opruimen gaan we even de stad in. Tim zegt zijn oude collega’s even gedag en we kopen wat dingen. Daarna rijden we door naar een camping in Gaanderen. Hier kunnen we even alles legen en vullen en onszelf douchen. Helaas klopte de prijs niet die op de app staat, maar omdat er verder niemand is en het geen camping weer meer is, krijgen we een naseizoen prijs.  We koken buiten op de skottel, want we willen de gasfles leeg hebben. We hebben een Nederlandse ruilfles, die niet te ruilen of te vullen was in het buitenland. We willen dus ook nog een andere gasfles. Na het eten gaan we douchen en slapen.

De volgende morgen is er wat onrust in de camper. Ik heb contact gehad met school en Max mag vandaag op school komen vertellen over zijn reis. Hij heeft er super veel zin in. Fea wil ook graag, maar haar juf heeft nog niet gereageerd. Om half 1 is het dan zover en staan we op het schoolplein. Toevallig zijn Max en Fea hun klassen buiten aan het spelen. Zodra we gezien zijn stormt er een groep kinderen op ons af. Iedereen is blij om ons te zien en zelfs ik krijg een dikke knuffel van een meisje. Fea haar juf ziet ons en ook Fea mag mee de klas in.

Terwijl zij in de klas zijn gaan wij even boodschappen doen. Vanavond mogen we bij de familie Kok in de tuin staan en daar hebben we al zin in. We halen even een gezonde maaltijd, want daar zijn we wel aan toe. Voordat we weer op school moeten zijn, rijden we door onze oude straat. We hebben al wat afgesproken met onze oude buurtjes, maar we vinden het ook super leuk om de andere te zien. We hadden toch echt wel een gezellig buurtje en er was altijd wat te kletsen. Onze oude buurvrouw spot ons al snel en even later de buren van de andere kant ook. We kletsen en we spreken wat af voor de volgende dag. Ik vertel dat we opzoek zijn naar een zeil voor de aanhanger en ik krijg de tip dat iemand die ik ken zeilen maakt. Wat een dommerd ben ik toch. Ik had nooit aan Martijn zijn werk gedacht. Ik moet hem even appe.

We halen Fea en Max op en er gaat een vriendinnetje mee voor Fea. We rijden naar de familie Kok en de kinderen zijn gelijk de hele middag zoet met spelen. Bart biedt aan dat we de https://www.demaalderij.com/ mogen gebruiken. De schoonmaakster is nog niet langs geweest, dus we kunnen de keuken, wc en douche lekker gebruiken. Ook is er een heerlijk bad, waar de kinderen wel even in willen. ’s avond maken we een vuur en de kinderen bakken broodjes en popcorn op het vuur.

We hebben super mazzel, want we mogen twee nachtjes blijven. Langer had ook vast gemogen, maar voor donderdagavond heb ik al een ander adresje geregeld.

Woensdagochtend worden we heerlijk relaxt wakker in de tuin en de zon schijnt al een beetje. De zon miste we best al wel, dus het is heerlijk om zo wakker te worden. Vandaag gaan Max, Fea en ik langs bij Irma, Luuk en Esmee. Een triple date om het maar zo te noemen. Voordat ik weg ging had in Martijn nog even geapt en hij wil en kan inderdaad een zeil voor ons maken, Joepie. Na het kletsen met Irma rijden we terug naar de familie Kok. We eten samen lekker patatjes en wij moeten daarna snel weer verder want we gaan op de koffie bij 1 van de oude buren, Tonny en Jannie. We fietsen er heen en Fea is zo gelukkig dat ze op een fiets zit. Jammer dat ze onderweg haar fiets moet missen. Haar fiets meenemen is wel een optie, maar we zijn onderweg nog geen plek tegengekomen waar ik met haar zou kunnen fietsen. We hebben wel een step uit de opslag in de aanhanger gedaan. Om 22:30uur zijn we nog niet uitgekletst, maar gaan we wel naar ons camperhuisje.

Donderdagochtend rommelen we even rustig aan. Gisteren waren de nieuwe lampenkappen binnen gekomen, dus die zet ik er op. We zeggen Lise-Lott gedag en Martijn apt dat het zeil klaar is. Snel gaan we weer op pad. We drinken thee met Martijn en passen het zeil op de kar. Het past perfect en we moeten dan alweer haast maken, want onze oude buren Marc en Karin hebben een lunch voor ons klaar staan.

https://www.zeilmakerijgelderland.nl/ Bedankt Martijn, voor de super snelle service.

We worden helemaal verwend met een lekkere lunch en Max en Fea brengen we tussendoor even naar het schoolplein, want zij gaan spelen. Zo kunnen wij nog even rustig door lunchen. We hebben extra mazzel, want Tonny de andere buurman heeft nog een gasfles voor ons en die mogen we ophalen. Zo langzaamaan zien we iedereen en komt de camper ook weer helemaal op orde. Echt fijn om hier weer even te zijn en iedereen te zien. We nemen afscheid van alle buren en gaan boodschappen doen voordat we naar ons volgende adres gaan. Vanavond mogen we slapen bij Anna en Wietse in de tuin.

Bij de supermarkt staat een paal waar je je bandenspanning op orde kan maken en dat doen we gelijk even. De tijd is zo hard gegaan dat we Fea alweer op kunnen halen en zo rijden we naar Anna en Wietse. We hebben mazzel want we mogen lekker meeeten en het weer is zo lekker dat we dat zelfs buiten kunnen doen. Ik ben vergeten een foto te maken van hun heerlijke achtertuin.

Ons nieuwe raam is bij hun bezorgd, dus na een super leuke avond vol gezelligheid en een heerlijke nachtrust, hangen we dat er gelijk even in.

Voor Rick was er nog niet veel contact met vrienden, maar ook Rick komt aan de beurt. Vanmiddag gaat hij zwemmen met zijn oude klasgenoten. We brengen hem naar zijn oude school en vandaar regelt hij het zelf met zijn vrienden. Wij doen nog wat inkopen bij de Gamma en dan is het alweer tijd voor ons volgende bezoek. We gaan gezellig eten bij Jessica en Bas in Silvolde. We chille lekker op de bank en na het eten haalt Jessica, Rick van het station en zijn we weer compleet. Als we allemaal bijna omvallen van de slaap dan rijden we naar Terborg naar een camperplaats en vallen we in de muziek van de kermis in slaap.

Nu is het zaterdag en voor ons de dag om Gaanderen en omgeving weer gedag te zeggen. We hebben nog 2 adressen waar we langs gaan en dan kunnen we weer. We rijden eerst naar Doetinchem om langs Ricks Vriend Sam te rijden, daar is onze hagedis Lizzy. Het weerzien met Lizzy is wat koudbloedig, maar Rick vindt het super tof om Sam te zien. Daarna rijden we naar Aalten, want we kunnen het land niet uit voordat we nog een nachtje bij Ab en Linda zijn geweest en Rick natuurlijk bij zijn vriend Laurens. Het wordt weer een latertje, maar iedereen heeft het naar zijn zin. We worden zondag weer in het zonnetje wakker. We eten met zijn alle pannekoeken als lunch en de kinderen spelen heerlijk met zijn alle op het erf. Wat een fijne tijd hebben we gehad met familie en vrienden.

 • Nieuwe lampen ✔️
 • Nieuwe gasfles ✔️
 • Nieuw raam ✔️
 • Nieuw zeil✔️
 • Iedereen gezien✔️ (bijna iedereen)
 • Frikandellen en bitterballen in de vriezer ✔️

We kunnen weer.

Tot ziens allemaal!

2 reacties op “17-09 tm 25-09 familie en vrienden.”

 1. Wij vonden het ook super gezellig om jullie allemaal weer te zien en bij te kletsen.
  En ik denk toch echt dat de oorzaak van het kapotte raam wel bekend is hoor🤭🤣….
  Heel veel plezier gewenst met het vervolg van jullie geweldige avontuur!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *