17-01 tm 26-01 Zon, zee en strand.

Wij staan dus op El Palmar de Vejer p4n#371273. Wat super leuk is aan deze plek: bux_ontour staat hier ook en samen met hun zijn er nog 3 andere Nederlandse gezinnen. Fea gaat meteen lekker spelen met Given en Bink en ik kan van het douchen even bijkomen. Tim gaat even kijken hoe het er met ons gas voorstaat en hij ziet dat de tank bijna leeg is. Hij checkt de lpg.eu app en ziet dat de dichtstbijzijnde lpg tank in de stad is, waar we net vandaan komen. Dat is toch een beetje jammer. Morgen dus meteen maar weer op pad voor gas. Nu eerst maar even een strand wandeling maken. 

We waaien nog net niet weg.
En pleuris koud, nu de zon is ondergegaan.
We trakteren onszelf op bitterballen met een knapperig stokbrood.

Na een goede nachtrust ziet de plek er toch beter uit. Of het is de sfeer die er hangt. Een sfeer van rust en de kinderen kunnen zo lekker met elkaar spelen. Ondanks de wind is het erg fijn om hier te zijn en het strand is 1 minuut lopen. We besluiten nog een nacht te blijven. We hebben voor nood onze losse gasfles aan de camper gekoppeld.

Poging twee strandwandeling
Vliegeren met de vlieger van Buxontour. Nu willen wij er ook een.
Ff pingelen
Mijn haakproject is af, een aankleedpopje voor Fea. Nu nog meer kleertjes haken.

In de middag komen Tom en Helen ook op deze camperplaats. Wij kennen hun al van de kerstplek. Helen komt ’s avonds op het idee om morgen, samen met alle dames uiteten te gaan in Conil de la Frontera. Maar wij moeten gas halen. Nu eerst maar even slapen, dan zien we het morgen wel.

In de ochtend is er even overleg. We kunnen in Conil gaan staan en dan kan ik alleen naar het restaurant komen. Maar Rick roept meteen dat hij niet weg wil. Fea heeft het ook erg naar haar zin. Jette stelt voor dat wij gas gaan halen en dat de kinderen bij hun blijven. Paul gaat vanmiddag wetsuits halen voor de jongens en dan in de zee zwemmen. Hij wil onze jongens wel meenemen. Dat klinkt allemaal wel als een goed plan, maar dan wil ik wel graag ergens anders op het terrein staan. We staan nu in het midden en de katten vinden dat niet zo fijn. Achterin kunnen we tegen de schutting staan met een mini groenstrook. We blijven en ik boek een nieuwe plek voor twee nachten en dan gaan wij op pad voor het gas, de was en boodschappen. Twee en een half uur laten komen we terug en we hebben precies het zwemmen van de jongens gemist. Ik kan ze nog net helpen om zich uit de wetsuits te wurmen.

Jette heeft gelukkig nog een surfdudes foto.

Om 20:00uur gaan de dames dan eindelijk op pad. We hebben ons netjes aan de Spaanse diner tijden gehouden haha. Toch is er veel dicht voor de winter, maar we vinden een piepklein restaurant met tapas. Het is puzzelen met wat er op de kaart staat. De eigenaar komt ons helpen. Hij heeft 20 jaar gereisd en hij heeft de lekkerste gerechten van over de hele wereld op de kaart staan. We besluiten om van alle categorieën wat te bestellen (de kaart is niet heel groot) en delen dan alles om het te proeven.

Met: @stayontour, @bux_ontour, @heisaindecamper, @helen.de.groene,@judithglasbergn en @pascal.en.marjo

Wat hebben wij bij https://www.cachitobarcantina.com/ ontzettend lekker gegeten. Ben je is in de buurt, sla hem dan zeker niet over.

Als we terug zijn bij de camper dan zien we dat de mannen bij elkaar zitten aan een tafeltje. Het is wel voor diehards, want het is nog een graad of 15 denk ik. Als ik terug in de camper ben dan zien we dat Sik er nog niet is. Hij heeft ook niet gegeten. Ik loop een rondje over de kale camperplaats, maar krijg geen antwoord. Dat kan alleen maar betekenen dat hij over het hek is en die sufferd vergeet vaak te checken of hij er ook wel weer terug in kan. Wij gaan zoeken en dan zie ik al snel twee oogjes glimmen, maar het dier hupt als een konijn dichterbij.

Buurman Tom helpt mee.

Als het hupsende dier dichterbij komt dan hoor ik hem mauwen. Het moet dus toch Sik zijn. Er zit een nooduitgang naast onze camper in het hek en die doen we open om Sik binnen te laten. De volgende ochtend zie ik dat hij door heel hoog onkruid heen moest springen haha.

We zitten nu op vrijdag 20 januari en we hadden helemaal bedacht dat het een mooie dag zou zijn. Helaas is het vandaag een beetje grauw. Jammer dat we gisteren met zulk mooi weer op pad zijn geweest. Ik vind het altijd zonde om op het mooiste moment van de dag in de camper te zitten. Maar ondanks het mindere weer, vermaken we ons toch. Vandaag waaien de douchegordijntjes niet van het douchehokjes weg, maar er juist in en plakt dan aan je komt brrrrr hahahahahah.

De jongens gaan een huis maken.

De volgende dag gaan we dan toch echt deze plek verlaten. Morgen is er een feestdag in Conil en wij gaan er vandaag vast heen.

We zoeken een rustig plekje iets verder van het centrum p4n #343847. We lopen gelijk naar beneden, naar het centrum, om iets te gaan eten. Ik wil weer naar het restaurant Cachito! Maar eerst geven we de kinderen wat frietjes en een durum te eten, want nieuwe dingen proeven is niet hun sterkste kant. Tim en ik eten weer heerlijke dingen bij Cachito en Fea wil alles proeven en vindt het Bao broodje met eend super lekker en smikkelt die op. We lopen door naar het strand en hopen nog ergens een ijsje te scoren, maar die vinden we niet. Het wordt een ijs uit de supermarkt.

We hebben super mooi uitzicht.

’s Morgens word ik om 9 uur wakker met muziek in de verte. Ik ga is even google wanneer en waar het feest precies is. Ik vind dat het om 9:15uur begint onderin Conil bij een kerk, ze lopen daarna door de stad om richting het bos bij Colorado te gaan. Dat betekent dat het nu is! Iedereen ligt nog in zijn bed te chille en ik besluit alleen te gaan kijken of ik er iets van kan zien. Al snel vind ik de optocht. Ze zijn nog aan het verzamelen. Snel app ik Tim dat ze moeten komen. De mensen zijn allemaal bepakt en bezakt met eten. Er wordt ook al flink gedronken. De mensen zijn echt in feeststemming. Ze moeten ongeveer 75 minuten lopen om bij het bos te komen, maar ze staan ook heel veel stil. Jammer dat we geen woord Spaans spreken en geen eten bij ons hebben, anders had ik ze wel willen volgen om daar te picknicken.

Wij lopen het centrum nog even in om te zien of er nog mensen over zijn in de stad. We vinden zelfs een burgertent die open is en lopen daarna het strand lekker op. Er komt een meisje met ons meespelen we hebben ze toevallig gisteren ook zien lopen. Toen moest ze doorlopen, maar nu mag ze even meespelen. Ze loopt steeds achter Fea aan en roept maar Nina, Nina (meisje, meisje). Ik leg aan Fea uit wat ze zegt en zeg dat ze wil spelen. Samen gaan ze lekker in het zand spelen en het meisje kletst gezellig door, al verstaan we verder niets van.

Terug bij de camper wil Lientje lekker buiten knuffelen.

We chille de middag lekker in de zon naast de camper. Wat zullen we morgen gaan doen? We bedenken om een stukje richting Tarifa te rijden naar camperplaats p4n#191155. We willen niet te lang in de camper zitten vanwege het mooie weer.

De volgende dag gaan we optijd op pad. Even wat boodschappen en dan richting de camperplaats. Daar aangekomen staat de plek me helemaal niet aan. Dit is ook een kale camperplaats en het gaat ons er vooral om dat er douches zijn en we naar de zee kunnen lopen. Maar het is hier zo druk. Naast je camper heb je 1 meter plek voor een stoel, maar de camper die ernaast staat, die zorgt ervoor dat je wel in de schaduw zit. We lopen even een rondje. We zijn net langs El Palmar gereden daar zijn ook douches en Jette en Paul en de jongens zijn daar ook. We besluiten 20 minuten terug te rijden. Lekker douchen met een wapperend gordijn en flink ruimte rond de camper is 300x beter dan hutje mutje hier in de schaduw.

Hallo El Palmar we zijn er weer!

We zouden 1 nachtje blijven voor de douche, maar het werden er toch weer twee haha.

Zon, zee en strand je steelt in hart!

En dan nu toch is een onderwerp wat ik niet zo lekker in een verhaal kan verwerken, dus maar even los.

Sex in de camper! Ja dat moet ook gebeuren. Je kan niet ineens even een jaar droog gaan staan. Nu heb ik nog nergens in een blog tips kunnen vinden hoe je dat dan doet in een camper vol met kinderen, want laten we eerlijk zijn, de ruimte is wat klein.

Vlak voordat we vertrokken kreeg ik de tip: doe het als egeltjes. Moest ik toch even google hoe egels het doen. Ik neem aan stil en voorzichtig, maar google vertelt dat het er wild aan toe gaat en ook in groepen…ehhh … Dat doen we dus niet. Stil en voorzichtig is dus wel het sleutelwoord. Ook het liefst zonder beweging, want we kregen is de vraag van Rick waarom ons bed steeds kraakte……papa kan zijn draai niet vinden Rick…..

Afbeelding van google

Je wordt ook creatief. Het kan ook op de camper, naast de camper, achter de camper en eronder hahahah. De aanhanger kan ook als steun dienen als je in de middel off nowhere staat.

Ik ben natuurlijk de beroerdste niet en heb het ook is rondgevraagd. Het geeft hilarische antwoorden, want ja, al die reizende ouders doen het. Wat vooral helpt is als je kinderen jonger zijn. Zo hoorde ik dat sommige ouders hun kans grijpen terwijl de kinderen zo heerlijk even buiten in de speeltuin spelen. Al kan een deur die ineens dicht zit, wel voor vragen zorgen. Of allemaal opstakels in de camper plaatsen zodat de kinderen geen seksende ouders zien zodra ze hun hoofd uit hun bed steken. Mooie badkamers op een camping zijn ook heel behulpzaam en als laatste een tip van mij: als het nou mega hard waait en regent, grijp je kans! De camper wiebelt dan al en de regen zorgt voor de herrie hahaha

Plaatje van google

En al mijn medeleven voor de ouders die met een klein busje reizen. Er komt vast een tijd dat het weer kan.

2 reacties op “17-01 tm 26-01 Zon, zee en strand.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *