14-10 tm 21-10 Eindelijk weer wat rustiger aan doen.

Na de heerlijke dag van gisteren moeten we vandaag toch even op pad. De afgelopen dagen merkte Tim tijdens het rijden dat de camper een beetje schud als hij naar links stuurt. Heleen had de tip om naar Montayral te gaan, daar zit een Nederlandse garage en iets verderop heeft zijn vrouw een friterie met Nederlandse snacks. Het is een half uurtje rijden, dus dat is goed te doen. We laten de aanhanger in Cazals en zetten hem vast aan een boom. Tijdens de rit merkt Tim niets meer van de trilling. Haha net als dat je naar de tandarts moet voor kiespijn en dat het op de dag zelf over is.

We beginnen met de friet met een frikandel.

Dat is toch wel een beetje een feestje. Na de friet rijden we naar garage Versluis. We mogen de camper voorrijden en dan komt hij meteen even kijken. Hij krikt de camper omhoog en kijkt de wielen goed na. Overal duwt en trekt hij flink tegenaan en gelukkig mankeert de camper niets. Waarschijnlijk een beetje slijtage in het stuurhuis en niet iets om ons zorgen om te maken. Zeker niet nu we er deze rit geen last van hadden. Gelukkig hadden we de stront goed van de onderkant gespoten haha. Wij rijden in ieder geval weer met een gerust hart terug naar Cazals.

Het is een lekker plekje in Cazals, dus we rommelen lekker rond de camper. Het enige jammere is dat we op een soort wit gravel staan en dat lopen we dus de hele dag de camper in. Na een bui is het een witte modder die de camper in meenemen.

Zaterdag lunchen we nog een keer bij Heleen en Koos. Het is super gezellig en  wat wonen ze op een fantastische plek. Zij gaan morgen richting Nederland, maar wij blijven nog 1 dag plakken. Het moet mooi weer worden en ’s morgens is er een kleine markt in het dorp, dus dan kunnen we ons wel vermaken.

Na de markt lunchen we en daarna gaan we naar het strandje. Max wil het water niet in. Hij vindt het er niet zo fris uitzien. We spelen lekker op het strand en zitten lekker in de zon. De jongens houden een watergevecht en als ze uitgespeeld zijn dan gaan ze even douchen. We hebben een beetje pech, want het warme water is uitgezet. Na de jongens doe ik toch nog een poging en het wordt een frisse en korte douche.

Na nog een nachtje slapen, gaan we maandag weer verder. Ik heb een plekje bij een appelboer gevonden in Montesquieu. Het is een fijne plek en we staan helemaal alleen. Er is een bbq en daar wil Rick wel even gebruik van maken. Het is ook heerlijk warm weer. Tot laat in de avond is het boven de 20 graden. Tim neemt buiten nog even een bidon douche voordat hij gaat slapen.

Lientje speelt ook mee.

De kinderen willen super graag zwemmen met dit mooie warme weer. Ik ga de app afspeuren of ik iets van zwemwater kan vinden en dan eigenlijk het liefst een zwembad. Toch is dit best een uitdaging want heel veel is gesloten. We zijn natuurlijk wel buiten het vakantieseizoen. Tim vindt een toffe camping, maar het is wel 2,5 uur rijden. Halverwege die route zie ik een meertje met een strandje. We besluiten naar het strandje te gaan en dan de volgende dag door te rijden naar die camping.

De rit naar het meer is via ontzettend smalle weggetjes en het is best spannend. We zijn blij als we er eindelijk zijn. Het meer: Lac d’Aignan is een prachtige plek en het was de rit wel waard. Al zien we niet echt een goede plek waar we zouden kunnen slapen. Eerst maar even lekker afkoelen in het ijskoude water en lekker zonnen op het strand. Het is even doorademen om door te komen, maar dan is het toch echt heel lekker. Als ik weer even op de app kijk, die ik dat er op 7 minuten rijden een camping met zwembad zit. Ik laat het aan Tim zien. Waarom nog een heel stuk naar een camping rijden als er zo dichtbij ook één zit. We kunnen er nu al heen en dan lekker twee nachtjes op de camping blijven. De kinderen kunnen morgen dan de hele dag zwemmen.

We komen om 18:00uur op Camping Le Castex, wat een mooie camping is dit! We hebben nu al heel wat campings gezien, maar dit is toch echt één van de mooiste. Er is een leuk klein zwembad en alles ziet er zo keurig uit. De eigenaresse spreekt super goed Engels en we raken aan de praat. Ze heeft deze camping samen met haar gezin in juni overgenomen van een Nederlands stel. Zelf hebben ze 20 jaar op het eiland Guadalupe gewoont en wilde terug naar Frankrijk en hebben deze camping overgenomen. Ondanks dat we aan het eind van het seizoen zijn, voelen we ons enorm welkom. De kinderen duiken meteen het zwembad in en leven zich lekker uit. Wij zijn blij met de goede wifi en de rust. De volgende dag doen we ook bijzonder weinig. Even een lekker bijkomen. Het is deze dag rond de 30 graden, maar het is niet zonnig. De eigenaresse vertelt dat het hier eigenlijk 5 graden te warm is voor deze tijd van het jaar. Na een frisse ochtend duik in het zwembad, gaan we even naar het dorpje. Het dorpje ziet er een beetje verwaarloosd uit. Ook de kerk is een beetje triest. Na onze wandeling nemen de kinderen weer een duik. We zouden hier best nog langer willen blijven, maar helaas is een mooie camping ook wel aan de prijs en met €30,- per dag loopt het snel op. Ook het mooie weer is vanaf morgen over. Zonde om voor dat geld in de regen te blijven staan. Na nog een goeie nacht slapen en een langzame ochtend gaan we weer verder op pad.

We zitten alweer op 20 oktober en we doen wat boodschappen voordat we onze volgende slaapplek opzoeken. We verwennen onszelf met een broodrooster, zo kunnen we brood een beetje oppiepen na een dag en we hebben in alle landen tostibrood zien liggen. Ik heb een plek gevonden waar je uitzicht hebt op de Pyreneeën. Dat lijkt ons wel een toffe plek, dus rijden we daar heen.

Het uitzicht is hier inderdaad fantastisch. Op de foto kan je het niet goed zien, maar de Pyreneeën zie je als schaduwen aan de horizon. Als we een tijdje staan, dan komt er een stevige wind opzetten en we schommelen gezellig heen en weer in de wind.

Moe en tevreden

Moe en tevreden kruipen we ’s avonds ons bed in. Wat zijn we toch een fantastische reis aan het maken! Terwijl we zo dichtbij de Pyreneeën staan hoor ik ze roepen. Gaan we er omheen of gaan we er doorheen?

In Denemarken heb ik polarsteps aangezet. Via polarsteps kan je op een kaart zien waar we zijn. https://www.polarsteps.com/heisaindecamper/5674439-heisa-in-denemarken?s=57b1e579-e8e2-42c1-9e6b-c08973214004 op deze manier is de route die we rijden goed te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *