09-01 tm 17-01 Ziek, zwak en misselijk.

Zaterdagavond hebben we bitterballen en frikandellen gebakken. We hadden ons allemaal toch verheugd op een middagje Cadiz. Er zit daar namelijk ook een friettent met frikandellen. We bakken dus lekker wat bitterballen en frikandellen, die we hadden gekocht bij de Nederlandse supermarkt. Morgen gaan we ook niet naar Cadiz, want het moet veel gaan regenen.

Ze smaken toch bijzonder goed.

De rest van de avond doen we niet zoveel. Zodra de zon onder is, zakt de temperatuur flink en snachts is het soms maar 5 graden. ’s Morgens moet je dan ook echt even wachten tot de zon lekker schijnt voordat het weer een beetje is opgewarmd. Tim heeft wel nog 1 ding bedacht om te doen. Hij gaat onze piesbak legen. Hij graaft een diepe kuil en kiepert de pies erin. Kan het morgen mooi nog een beetje weg regenen. Echt super slecht natuurlijk van ons om dat te doen, maar het is alleen pies. We gebruiken geen chemicaliën, papier gaat in een zak en de poep ook haha. Dat beetje pies van ons kan een halve meter diep niet zoveel kwaad.

Zondag sta ik weer redelijk fit op. Ik doe zelfs wat yoga en ga daarna lekker opruimen. Ik zie dat Tim het pannetje vet van de frituur al weg heeft gegooid. Ik vraag waar hij dat dan gelaten heeft en hij kijkt me verschrikt aan. Het piesdumpen was in het donker en hij dacht toen even dat er water in het pannetje zat. Hij heeft de wcbak ermee omgespoeld. Ai, ik vond al dat het water wat erin zat er zo bijzonder uit zag hahahaha. Onze straf voor het dumpen van de pies.

Het regent vandaag af en toe flink en we doen spelletjes, maar ook lekker veel gamen. ’s Middags breekt de zon toch nog een beetje door en gaan we even op het strand spelen.

De volgende morgen sta ik weer redelijk fris op, maar we doen de ochtend ook niet zoveel. Rond 14:00 uur wandelen we richting de boot en die 15 minuten lopen vallen me toch nog vies tegen. We hebben ook weer pech, want de boot vaart vandaag niet. De mevrouw aan de kassa zegt dat de zee veel te wild is. Nu merk je daar aan het strand helemaal niets van, maar de boot moet een klein stukje over open zee, dus daar zal het dan wel wild zijn. Na het teruglopen ben ik helemaal afgedraaid, dus ik vind het toch niet zo erg. We besluiten om dan boodschappen te gaan doen en de pies te legen op een leegpunt, zodat we de pot ook goed kunnen omspoelen. Tim wil graag even kijken voor andere schoenen, want hij heeft die van hem laten smelten bij het kampvuur op de kerstplek. Hij had het te laat door. We willen ook wel even wat eten, maar het is 17:30 en dat is hier in Spanje nog geen tijd voor avondeten. Na het winkelen rijden we naar een Amerikaanse diner en daar eten we allemaal wat lekkers. We besluiten daarna terug te rijden naar ons plekje aan het strand.

Het is vandaag dinsdagochtend en we besluiten om morgen pas naar Cadiz te gaan. Via google zag ik ineens dat die friettent pas morgen weer open is. Laten we daar dan ook nog maar op wachten. We staan zo lekker hier aan het strand. We vinden zelfs een plekje vooraan waardoor we een lekker hoekje hebben. Ik ga ’s morgens eerst even een stuk langs het strand wandelen. Iets verderop zit een camping en ik bedenk me dat ik zou kunnen vragen of we tegen betaling mogen douchen. Ik had al gezien dat dit een dure camping is en ik besluit eerst een rondje over de camping te lopen voordat ik het ga vragen. Het is echt een nette camping en als ik het sanitairgebouw zie dan moet ik ineens nodig naar de wc. Ik besluit meteen een douche te nemen, want stel ze zeggen nee, dan kan ik het niet meer stiekem doen. Nou, ik merk dat ik niet op mijn gemak sta, al word ik er wel schoner van. Ik droog me af met mijn shirt en verzin allemaal smoezen voor als ze me erop aan gaan spreken. Ik voel me echt een douche dief. Ik durf het ook niet meer te gaan vragen voor de andere, want ik heb nu nat haar. Ik besluit een mail te sturen en loop snel terug naar de camper.

Tim lacht zich kapot om mij. Hij vindt het briljant van mij. Hij wil wel wachten op het antwoord van de mail, maar het duurt hem veel te lang en na een uur gaat hij met Rick samen en een rugzak met handdoeken en zeep richting de camping. Terwijl zij aan het douchen zijn, krijg ik een mail dat we niet, tegen betaling mogen komen douchen, een nachtje op de camping staan kost €40,-. Ehhh dat is een smak geld hè voor één nachtje in het laagseizoen. Ben ik toch blij dat we even gedoucht hebben. We blijven lekker op ons plekje aan het strand staan.

Als de zon schijnt, maak ik een lekker pompoensoepje met de stomer. Hij staat buiten omdat het anders zo vochtig wordt in de camper.
Fea haar feest ontbijt.

Woensdag is het dan eindelijk zo ver. We gaan naar Cadiz. Om 14:00uur gaan we op pad. Het begint met een beetje pech, want de eerst volgende boot vaart niet ivm een technische storing. Wij en Cadiz zijn niet z’n goeie match denk ik. We wachten 45 minuten en dan gaat de volgende boot.

Er ligt een mooi schip in de haven.

De tocht met de catamaran vinden we erg leuk. Het is 30 minuten varen. We besluiten eerst naar de Frietyes tent te lopen, want die gaat om 16:00uur dicht. We lopen er heen, maar hij is helemaal niet open. Volgens Google gaat hij om 19:00uur open, maar daar twijfel ik nu aan. We gaan aan de overkant wat eten. Daarna gaan we Cadiz bekijken. Het is mooi weer, dus we lopen naar het strand. Eigenlijk kan Cadiz ons verder niet zoveel boeien. We vinden wel nog nieuwe schoenen voor Tim. Om 19:00uur is inderdaad de Frietyes tent niet open en we eten wat in de burgerking. De catamaran was eigenlijk het leukste van de dag.

De volgende dag is het super mooi weer en we besluiten nog één dag hier op de parkeerplaats te blijven. Voor zwemmen is het wel fris, maar we kunnen wel de hele middag lekker buiten zijn.

Rick heeft een hol gegraven.
Ze maken een knikkerbaan

De zonsondergang is prachtig en de soep is goed gelukt.

Vrijdag gaan we dus weer op pad. We zitten even te dubbe wat te doen. Ik heb via Vinted twee pakketjes besteld en die worden in Chiclana de la Frontera bezorgd. We moeten dus rond die plaats blijven tot ze er zijn. Het eerste pakketje is er al, maar we zien dat er helemaal geen camperplaatsen in de buurt zijn en eigenlijk zijn we wel weer toe aan een douche. We besluiten terug omhoog te rijden, naar de camperplaats p4n#389993 in Jerez de la Frontera te rijden, die was toen vol, maar konden we wel douchen voor €1,- pp.

Nu lukt het douchen daar ook weer prima. We twijfelen of we hier ook willen slapen. Het is een beetje een volgepropt hok. We kunnen ook gelijk het eerste pakketje ophalen, daar in de buurt slapen en dan wachten op het tweede pakketje. We besluiten toch vast het eerste pakketje op te halen.

Ik had een supermarkt met pakket kluisjes uitgezocht, maar ik zie nergens kluisjes. De Spanjaarden spreken nauwelijks Engels, dus het is wel even handen en voetenwerk om uit te leggen dat ik voor een pakketje kom. Nu een slaapplekje zoeken en hopen dat het tweede pakketje er morgen is. We vonden een grote parkeerplaats en de zon gaat er mooi onder, maar het is er ontzettend vervuild met afval. Dus gaan we naar een andere grote parkeerplaats van de stad p4n#69249. Maar het is een mega groot asfalt terrein met een drukke weg erlangs. We gaan eerst de stad even in. Ik ben opzoek naar poppen ogen voor een haakwerk en we willen wel wat snaaien, maar de Spanjaarden eten ’s avond alleen taart en sandwiches geloof ik, want we kunnen niets anders vinden. Wel vind ik mooie oogjes in een fournituren zaak. We vinden gelukkig net buiten de stad toch een restaurant. Na het eten lopen we weer naar het parkeerterrein. Ik word er echt een beetje depri van. De katten schieten ook naar buiten, maar ze hebben hier niets en de drukke weg is super dichtbij. We lokken ze weer naar binnen en dan gaan we toch terug naar dat vervuilde terrein p4n#223729. Liever rust en de katten veilig naar buiten, dan deze herrie.

De zonsondergang op de vervuilde plek.

’s Morgens trekt Fea het raam open en ze roept wow! We hebben een super mooi uitzicht, ondanks de plek waar we op staan. We kijken gewoon lekker alleen die kant op en hebben een rustige ochtend. Het is ondertussen zaterdagmiddag en de kans dat het pakje nu nog komt is nihil, dus we moeten nog tot dinsdag in deze omgeving blijven. We gaan dus een stukje rijden opzoek naar een lekkerder plekje om te staan. We rijden richting het strand en we komen in een soort juppen stuk. Alles is afgelikt mooi en schoon. Het perfecte vakantieplaatje, dichtbij het strand en met golfbanen. Eigenlijk totaal tegenovergesteld van het echte Spanje met zijn afval, de zwerfdieren en zwervende mensen. Er mogen ook geen campers op de strand parkeerplaatsen staan. We vinden een plekje bij een speeltuin en denken hier goed te kunnen slapen. Eerst lekker spelen, eten en daarna nog even spelen. Ik heb ondertussen ook weer contact met Jette van Buxontour. Zij staan een half uurtje bij ons vandaan op een camperplaats aan het strand. Ik app dat als we ons pakketje hebben dat we hun kant op komen.

Sikkie speelt ook mee.

Helaas wordt het slapen een drama. Er blijven de hele nacht auto’s langs razen. We moeten dus echt een ander plekje zoeken, maar we kunnen niets anders vinden de afvalplek. We vinden gelukkig wel een plek waar we de wc kunnen legen bij een benzinepomp. We rijden dus terug naar de vieze parkeerplaats met veel afval en zorgen dat we weer mooi uitzicht hebben. ’s avonds als ik Fea naar bed breng dan kan ze haar draai niet vinden. Ze is zo ontzettend aan het wiebelen. We liggen samen in haar bed en ik word er helemaal gek van. Nog maar even wat drinken en dan gaat ze weer liggen. Ze wiebelt maar door en ik vraag wat er nou is. Het lukt haar niet om lekker te liggen, want ze heeft een beetje buikpijn. Ineens zegt ze dat ze denkt dat ze moet spugen. Naast haar bed staat een emmer met al onze schoenen erin. Ik kieper hem snel om en hou de emmer onder haar hoofd en dat was net optijd, want ze kotst die hele emmer vol. Kots in de camper, die hadden we nog niet gehad. Tim gooit het iets verderop in de bosjes en spoelt de emmer om. We hebben hem net op tijd terug, want ze kotst hem zo weer vol. Arm ding. Daarna lukt het slapen wel aardig, maar iedere twee uur wordt ze wakker om over te geven. Één keer kan ze in haar slaap de emmer niet vinden en spuugt ze in haar bed. Gelukkig is het alleen nog maar vocht en met een dikke handdoek erop kan ze wel verder slapen. Snachts gooi ik de emmer maar leeg achter de camper vanuit het toiletraam. Ik moet er toch wat mee en het is al een heel gedoe om steeds uit de alkoof te komen om haar te helpen. Als ik me dan ook nog aan moet kleden om naar buiten te kunnen, dan wordt het wel een gedoe. Eerst deden Tim en ik het om de beurt, maar Tim voelt zich ondertussen ook niet lekker. Na een gebroken nacht is Fea ’s morgens eigenlijk prima in orde. Ze heeft honger. Tim voelt zich daarin tegen verschrikkelijk. Het wordt een hangdag en ik word er wat onrustig van. Gelukkig zit de wasserette op 4 minuten lopen en de Aldi op 8 minuten. Ik ga de was aanzetten en loop tussendoor naar de Aldi. Toen ik ziek was had ik zo ontzettend zin in rijstepap, dat ik een pak melk ga kopen. Max bedenkt meteen dat hij dan wentelteefjes kan maken.

Het smaakt echt heerlijk.
We zien er een beetje gaar uit na twee slechte nachten.

Het avondeten houden we ook maar simpel en Tim neemt alleen een opkikker. Maar nadat ik wat crackers op heb voel ik ineens dat mijn eten blijft hangen. Al het eten van vandaag ligt als een baksteen in mijn maag. Slapen lukt amper en om 5:00uur kom ik er uit. Ik moet poepen en spugen tegelijk denk ik. Met een emmer zit ik op de wc, dit is echt heisa in de badkamer. Gelukkig komt het er alleen aan de onderkant uit en als ik mijn zak met kak buiten weggooi moet ik toch ook braken. Helaas komt er niets uit, maar ik sta wel tien minuten boven de bosjes te braken. Toch lucht het allemaal iets op en ik kan toch nog wat uurtjes slapen. Ik hoef alleen de komende jaren geen rijstepap meer.

De volgende morgen ben ik gebroken, maar Tim is weer wat fitter. We doen lekker rustig aan en het verlossende berichtje komt, dat ons pakketje er is. Ondanks dat ik erg moe ben, voel ik me verder redelijk. We halen het pakketje en boodschappen en gaan dan naar El Palmar de Vejer p4n#371273. De camperplaats is een kale saaie plek en het waait mega hard. Tim en ik gaan douchen, maar de douches zijn buiten. Wel met een dak, maar met een douchegordijn ervoor. 1x raden wat dat gordijn deed in de wind. Nou ja, de douche is heerlijk warm en dat maakt een hoop goed. Verder moet ik eerst maar even slapen voordat ik deze plek nog is bekijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *