06-07 tm 09-07 Back on tour

Als we alles ingepakt hebben vervolgen we onze reis. We gaan naar Romo. We hebben een camperpark gevonden waar je een plek kan reserveren en vervolgens weg kan gaan om over het eiland te rijden. We vinden het wel handig dat we onze aanhanger daar kunnen laten. Het is wel een vreselijk aangeharkt park en de ruimte tussen de campers is net genoeg voor je luifel. Ook kost iedere druppel water die je gebruikt een paar euro extra. Je mag nog net gratis naar de wc, dus daar maken we veel gebruik van.

Romo stond wel echt op mijn bucket list, want hier kan je met je camper op het strand gaan staan en dat lijkt me zo cool. Zodra we dus een plek uitgezocht en de aanhanger los hebben gekoppeld, gaan we op pad. Het is echt bizar als je richting het strand rijdt en de weg zo overloopt in strand. Overal zie je campers en auto’s rijden. We zijn gewaarschuwd om vooral op het donkere zand te blijven. We doen ons best, maar het is nog best moeilijk te zien. Ik wijs een plek aan die denk ik donker zand heeft en er staan andere campers. Tim rijdt er heen, maar hij rijdt meteen een zacht stuk in en lijkt vast te zitten. Met een beetje heen en weer rijden en flink gas geven, komt hij weer uit de zachte kuil. We rijden weer verder en rijden zo dicht mogelijk naar het strand en letten goed op dat we niet de enige camper zijn op dat stuk en dan staan we op het strand! Het is echt een toffe gevoel om zo op het strand te staan. Het gevoel wordt alleen compleet weggewaaid door de wind. De jongens trekken hun zwembroeken aan het duiken de zee in. Fea en ik gaan schelpen zoeken. Als iedereen de wind zat is dan verschuilen we ons achter de camper. Daar kunnen we even rustig in de zon zitten. Tegen een uur of vijf rijden we het strand weer af en gaan we bij de winkeltjes kijken. Hier in bij het strand schijnt de lekkerste ijssalon van Denemarken te zitten, die gaan we even testen.

we zijn €20,- kwijt voor 5 ijsjes en ze zijn absurd groot en lekker!

Na nog wat boodschappen en eten, rijden we terug naar de camperplaats. We gaan netjes op ons plekje in het kringentje staan. Het waait en regent flink die nacht en ook de volgende dag is er niet veel aan. We rijden nog wat over het eiland en we gaan even op schoenenjacht. Ik had een stel oude gympen mee, die weinig gedragen waren, maar wel al jaren stof stonden te happen. Na één wandeling lagen de zolen eraf. die schoenen hadden er duidelijk geen zin meer in. Ik had dus andere gympen nodig, want met dit weer is het echt geen doen op slippers. We vinden een klein centrum en slagen daar meteen. Het waait buiten nog zo hard, dat we helemaal klaar zijn met het eiland. We gaan weer naar het binnenland in de hoop dat de wind daar minder is. We rijden naar Ribe.

In Ribe vinden we een gratis plekje, heel dicht bij de stad. We wandelen daar lekker door de winkelstraat. We hebben ons laten vertellen dat deze stad de oudste van Denemarken is. Er staan inderdaad ook veel oude huizen, maar wij zijn een beetje cultuur barbaren, als we een oud huis gezien hebben, dan hebben we ze allemaal wel gezien. Ik vind het dan veel interessanter, wie er woont en hoe het er van binnen uit ziet en of er een mooie tuin achter zit. We kopen nog wat dingentjes in de stad. Eten nog z’n belachelijk duur en groot ijsje, die hier net zo lekker is als op Romo en wandelen langzaam weer terug naar de camper. Na het koken en eten besluit ik af te gaan wassen. Het is een beetje prutsen hier, want we staan ver van het water en we moeten het warmen met de waterkoker. Ik eindig met een emmertje vuil water en besluit dat netjes naar afvalput te brengen in plaats van in de bosjes te gooien. Het is een stukje lopen en ik gooi het in de put, zit de helft van ons bestek nog in de emmer, NEEE!!!! het verdwijnt zo met ons vuile water in de diepe put. ehhh, dat was niet handig.

Na een nachtje geslapen te hebben, trekken we naar het Viking centrum niet ver van de parkeerplaats. De kinderen hebben er super veel zin in. Ik wist helemaal niet dat Denemarken zo betrokken was bij de geschiedenis van de Vikingen. Eigenlijk wist ik sowieso niets over Vikingen behalve de tekenfilm Vicky de Viking en Vikings op netflix. Het is erg interessant om te zien het te lezen. De figuranten in het park leven hier tijdelijk intern. Zij leven tijdelijk echt als mensen in die tijd. Eén man vertelt dat hij hier een week met zijn kinderen is. Even helemaal back to basic. Het lijkt me een mooie ervaring. Voor nu hangen we even gewoon de toerist uit.

Bij het park zit een grote parkeerplaats en we hebben gevraagd of we daar mogen slapen. De kaartjes verkoper legt uit dat het niet mag, maar dat niemand ons weg gaat sturen, zolang we maar geen spullen buiten zetten. We slapen dus een nachtje op de parkeerplaats en we zijn niet de enige. we worden wakker met nog 5 campers om ons heen.

De volgende dag rijden we terug naar de parkeerplaats in Ribe. We moeten even de piespot legen en wat water tanken. Het hok waar de piespot geleegd moet worden stinkt zo enorm. Het is echt te smerig. Het water vullen verloopt ook niet soepel. Er staat een Fransman en het duurt even voordat hij 100 liter heeft. Wij vullen bij een kraan snel een paar flessen en besluiten ergens anders water te zoeken. We hebben een waarschijnlijk een leuke plek gevonden in Randboldal. Het is weer in iemands tuin, dus het is even afwachten. Het kost maar €8,- per nacht en als het een fijne plek is, dan willen we daar 3 dagen blijven. Zo kunnen we ons budget weer even laag houden. We willen namelijk naar Legoland en dat kost €57,50 per persoon (tering).

We komen op de nieuwe plek en het is echt fantastisch. De eigenaar heeft een stuk van zijn erf speciaal voor camperaars. Ook is er een schuurtje met een toilet, wasmachine en een droger. Er is gratis gebruik van stroom, water en wifi. We doen een dansje voor de wifi, want dat vindt iedereen een feest. Er is ook een koude douche, die staan we toch ff over, maar we willen wel super graag douchen. Het is nu zaterdag en we hebben dinsdag voor het laatst gedoucht. Je was je gat natuurlijk wel ff bij een kraan ofzo, maar nu zijn we wel echt toe aan een douch en het is buiten al koud, laat staan als je ook nog buiten onder een kouden douche gaat staan. We hebben een idee. We vullen de watertank helemaal, we zetten de boiler aan en dan douchen we in de camper. Wel zo kort mogelijk natuurlijk, want we hebben maar 100 liter. Zo gezegd, zo gedaan en iedereen stapt weer fris uit de camper. Daar knapt een mens wel van op. De tuin loopt vol met campers en iedereen doet zijn eigen ding. Wij gaan eerst lekker aan de wifi hangen en genieten van 3 dagen niets doen.

zie je de camper staan?

Nog even een tip: Alleen met een chrome browers kan je een de push notificatie aanzetten.

1 reactie op “06-07 tm 09-07 Back on tour”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *