05-03 tm 14-03 We rijden een flink stuk omhoog.

Op woensdagochtend 5 maart worden we dus weggestuurd van de plek waar we stonden. We zijn even gestopt bij een parkeerplaats van een Texas film dorpje. Als Max klaar is met zijn online les, dan gaan we op verkenning uit.

Helaas komen we niet heel dichtbij zonder een duur kaartje te kopen.

Voor vannacht hebben we een camperplaats gereserveerd. Er is zoveel zand hier dat een camperplaats op grind heel aantrekkelijk klinkt. Ook wil iedereen wel weer even douchen. Maar voordat we daarheen rijden, stoppen we eerst even bij route 66 voor een American lunch.

Veel stof!

De Belgische eigenaar zegt nog dat hij de best ribs in town heeft, maar helaas, dat vinden wij toch echt niet hahaha. Ze hadden duidelijk nog wel even in de pan kunnen liggen. De band die vast oefend voor later in de middag is wel goed. Wij gaan weer door naar de camperplaats p4n# 163908.

Wat een fijne dagen hebben we hier. Het campergezin Olifanten avonturen komt er ook gezellig bij. Wij hebben met hun op de eerste stop in Portugal en de kerstplek samen gestaan. Paul en Tim buigen zich over de lampen van de aanhanger. Dankzij de tip van de garage die ze geplaatst heeft, heeft Paul een kapotte zekering gevonden. Alles doet het weer! Nu alles het doet wil Paul gelijk de nieuwe lampen die we in Frankrijk kochten er wel opzetten. Echt super fijn!

Tim en ik waren elkaar ook even helemaal zat. Ik vond dat hij al een tijdje knorrig tegen me deed en als we het gesprek hierover aangaan dan zegt hij dat ik al een tijd knorrig tegen hem doe. Samen knorrig doen, dat schiet natuurlijk totaal niet op. We komen tot de conclusie dat we al weken tegen iedereen super leuk en gezellig zijn, maar dan geen tijd of puf meer hebben om gezellig tegen elkaar te doen. Leven we op elkaars lip en nog vergeten we elkaar. Tijd om daar een stukje verbetering in te brengen!

Iedereen geniet van deze plek. We blijven hier dan ook 3 nachten en Denice (van olifanten avonturen) trakteerd ons nog op een echt burlasque dansles. Ik had geen idee wat dat inhoud, maar het was erg leuk. 8 maart pakken we alles weer in en trekken we verder. Jette weet nog een leuke plek. We rijden naar p4n#169034 we staan hier direct aan het strand en de weg hier naartoe vonden de jongens echt vermoeiend.

Fea en Bink hebben ook veel schik.

We hebben allemaal nog niet zoveel honger rond 18:00uur dus we chillen even bij en om de camper, maar wat is dat:

We moeten weer vertrekken.

De politie is super vriendelijk als ze je vertellen dat je moet vertrekken. Ga je niet en moeten ze het nog een keer zeggen dan ga je op de bon. Wij luisteren natuurlijk braaf. Jette heeft een tip van een andere plek 20 minuten verderop, daar staan al een paar dagen andere camperaars. Eerst stoppen we even bij een edelsteenwinkeltje wat op de route ligt en ze super graag heen wil. Zo komt het dat we in het pikdonker een slaapplek moeten zoeken. Samen reizen is echt heel gezellig, maar achter elkaar aanrijden vinden wij minder. Je rijdt dan plekken voorbij die je wel had willen zien, maar je komt ook op plekken die je zelf niet gevonden zou hebben en dat eigenlijk alles goed. Nu komen we in het pikdonker op een onverharde weg terecht. Paul en Jette zijn iets sneller dan ons en ze apt dat zij er al zijn. Wij zien eigenlijk niet hoe dat dat gelukt moet zijn, want als Tim een stukje omhoog wil rijden dan slippen de banden weg. Na wat gemopper probeerd Tim het nog eens en dan lukt het. We staan bovenop een klif langs de zee.

Sikkie keurt de plek meteen goed.

We slapen hier fijn en het is een fantastische plek om wakker te worden. Rick en Paul hijsen zich meteen in hun wetsuits en gaan snorkelen. Paul heeft van die mooie snorkel maskers mee. Er is super veel te zien hier. Max volgt al snel en snorkelt ook een tijd rond. Ook gaan de jongens vissen met een geleende hengel. Zelf kan ik bovenwater al mooie foto’s maken van het zeeleven.

Wakker worden!

Wij zijn eigenlijk van plan om vandaag door te rijden. Tim droomt al heel lang om het Fallas festival in Valencia een keer mee te maken en we kunnen er dit jaar bij zijn als we even doorrijden. Toch kunnen we deze plek niet zomaar verlaten. We besluiten één extra nacht te blijven. Wat een prachtige plek. Het is p4n#30369 echt een aanrader! Ik doe nog even een fotospam, want ’s avond laat gaat er vanalles leven in de rots poeltjes.

De tweede nacht slapen we hier lang zo goed niet. Het is namelijk mega hard aan het waaien. Ik stuur Tim er nog even uit om de spullen die achter de camper hangen binnen te halen. We schudden als een malle heen en weer. Normaal vind ik dat wel lekker, maar niet als we op een cliff staan. Na weinig nachtrust ga ik kijken hoe we staan. Ik zou zweren dat we een meter verschoven zijn, maar dat is gelukkig niet zo. Ik ga lekker een rondje over het strand lopen. Ik kan maar geen genoeg krijgen van strandschatten zoeken.

Als ik terug ben dan maken we een plan voor vandaag. We willen flink wat kilometers omhoog maken voor Valencia. Ook hebben Rick en Jette een Nederlandse snackbar, Los Dos in Benijófar, gevonden op de route omhoog. Bux zou hier eigenlijk nog blijven, maar ook zij vonden de wind niet fijn en het waait nu nog flink. We besluiten met zijn alle naar de snackbar te gaan. Het is 1 uur en 50 minuten rijden.

Als we 10 minuten onderweg zijn dan zien we een bord van de Decathlon. Daar willen de jongens graag heen. Ze willen ook graag een snorkelmasker en een hengel. Wij vinden dat ook leuk om de kinderen zo de zee te zien ontdekken en we besluiten te stoppen om de spullen te kopen. Ik app Jette dat we even een tussenstop maken. Die Decathlon duurt toch wel 50 minuten en dat was eigenlijk niet zo handig. Paul en Jette zullen veel eerder bij de snackbar zijn. We stappen snel in en we proberen wat vaart te maken. Helaas staat er rond Murcia een file en maps stuurt ons door de stad heen. We rijden ons vast op een eenrichtingsweg. Er staat een bord dat je verderop niet breder kan zijn dan 2 meter, maar hier valt ook niet te keren. We snappen niet dat het bord niet 10 meter terug staat want daar kan je nog linksaf. Een camper schiet ons voorbij terwijl wij staan te puzzelen wat te doen. Wij staan midden op de weg en Tim besluit de smalle weg naar rechts in te slaan in de hoop een plek te vinden om doorheen te kunnen. De weg wordt alleen al snel super slecht en we zouden verder kunnen, maar dan op een onverharde weg. Als ik uitstap om de situatie te bekijken dan zie ik in de verte die andere camper moeilijk doen en keren om uiteindelijk tegen het verkeer in terug te rijden. Achter hem is een vrachtwagen bezig om hetzelfde te gaan doen. Wij gaan ook keren en dan een stukje spookrijden. Je moet toch wat. Het lukt ook allemaal, alleen dit koste best weer wat tijd!

Jette apt me dat hun vast wat gaan eten. Gelukkig loopt voor ons de weg verder vrij soepel. Als we aankomen bij Jette en Paul dan zijn zij al klaar met eten. Zij gaan een camperplaats zoeken voor vannacht. Wij weten het ff nog niet. Wij willen nu eerst even eten en dan denken we weer verder. We nemen afscheid van elkaar. Tot snel Bux!

Na het eten rijden we nog 20 minuten verder omhoog. We vinden parkeerplaatsen langs de weg langs het strand. Veel parkeerplaatsen zijn al vol, maar uiteindelijk komen we er een tegen waar nog plek is p4n#109062. We maken even een avond wandeling en gaan dan slapen. Ook hier waait het nog flink.

We doen lekker rustig aan en genieten van het mooie weer. De wetsuits gaan aan en er wordt gesnorkeld en gevist. Als we klaar zijn op het strand gaan we boodschappen doen, want ons water is bijna op. We rijden dan gelijk weer een stukje omhoog. We slapen op p4n#98492. Hier mag officieel niet geslapen worden, maar de parkeerplaats staat helemaal vol met campers, dus we denken dat het gedoogd wordt zo buiten het zomerseizoen. We maken eerst weer even een avond wandeling. Het is heerlijk rustig op het strand.

De volgende dag willen we weer lekker op het strand chille, maar het loopt al snel vol met mensen met honden. Ik denk dat we op een hondenstrand zijn beland. Rick, Max en Fea willen hier ook wel even snorkelen. We staan nu zo dichtbij het strand dat wij gewoon naast de camper kunnen blijven zitten terwijl zijn rond dobberen langs de rotsen.

Ik heb de regenboog gevonden in zeeglas.

We slapen nog 1 nachtje op deze plek en dan rijden we in één rit naar Valencia! We zijn zo benieuwd hoe het zal zijn. Fallas here we come…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *