01-04 tm 10-04 Op naar Portugal!

Nadat we weg rijden van Patrick en Daphne rijden we eerst even langs de supermarkt , daarna gaan we door naar een wandelroute. Deze wandelroute wil ik erg graag doen omdat hij een stuk door een rivier heeft. In Nerja hebben we dat ook gedaan en dat vinden we super tof. Het is de wandelroute Rio chicamo. Via park4night vind ik een plek waar we kunnen slapen en vanwaar we de route kunnen lopen. Het is echt een kakweg om overheen te rijden en als we aankomen bij het aangegeven punt dan zien we geen plek waar we zouden kunnen slapen of een wandelroute. Ik check googlemaps en zie dat de wandelroute 20 minuten rijden bij ons vandaan is. Super irritant. Als ik park4night gebruik dan kan ik de googlemaps pinpoints niet meer zien. Ik was vol op de beschrijving op park4night afgegaan dat het de juiste plek was. We rijden via googlemaps terug naar de wandelroute, over dat k. weggetje, want er staat dat daar gewoon een parkeerplaats is. We zien na de wandeling dan wel waar we gaan slapen. Om 16:00uur beginnen we dan toch echt aan de wandeling.

Het gebied waar we nu zijn is overal zo droog! Ik vind het echt onaantrekkelijk, maar hier stroomt water en de natuur is hier uit de grond ontploft. Het lijkt wel een oerwoud. Het pad van de route krinkelt langs en over het riviertje. We moeten bukken, klimmen en springen en vragen ons soms af, of we de juiste route wel volgen. We hebben geen bereik hier, dus we lopen, maar gewoon door waar we een pad zien. We vinden het helemaal fantastisch. Als we bij de kloof aankomen dan wordt het menis en moeten we echt het water in. Fea vindt het spannend want we kunnen de bodem niet zien. Zij heeft vanmorgen die slang gezien en denkt nu dat ze overal zijn.

Na anderhalf uur klauteren komen we er aan de andere kant van de kloof weer uitgeplopt. Op naar de camper denken we dan. Hier heb ik ook weer bereik en kan ik googlemaps weer gebruiken. Ik zie dan dat de terugweg nog ruim een uur lopen is. Hadden we daar nu net even geen zin in haha.

Het pad is heet en stoffig en we moeten de berg op en af en op en af en op…..dan zie ik dat we verkeerd lopen en ik denk een stukje af te kunnen snijden door naar beneden te klimmen naar het pad onder ons. Tim en Max zien het niet zitten en lopen een stuk terug om via een pad naar beneden te gaan. Rick schuifelt al naar beneden via mijn bedachte route. Fea twijfelt nog en ik begin te glijden en ga veel harder dan verwacht, maak een koprol, haal vanalles open en beland dan op mijn heup au! Gelukkig niets aan de hand, dan wat schrammen en een gekrenkte ego. Tim is ondertussen allang op het juiste pad. Ik kan Fea naar beneden tillen en dan kunnen we verder. Nog 40 minuten te gaan pfff. Om 19:00 uur zijn we weer bij de camper en zouden we een dansje kunnen doen, maar daar hebben we geen puf meer voor haha.

Tim heeft wel zin om nog een stukje te rijden. We rijden naar de kust en onderweg halen we een vette bek bij de burger king. We eindigen op p4n#92192 naast een speeltuintje. De kinderen rennen nog even over het speelpleintje en dan kruipt iedereen in bed. Na een rustige nacht ga ik even een rondje over het strand lopen.

Het een beetje een modderig strand, maar het ligt vol met schelpen. Ik vul mijn bakje en ga ze in de camper schoonboenen. Dat is toch een mooie bak schelpen. Als iedereen uitgechilt is dan trekken we weer verder. We hebben best wel zin om nog naar een mooi strand te gaan voordat we het binnenland door gaan trekken richting Espinhal in Portugal. Ergens onderweg kreeg ik eens een tip van een Italiaan voor een fijne plek p4n#301639.

Het is echt een prachtige plek, maar dat weten heel veel mensen. Het strand ligt helemaal vol en de parkeerplaats ligt vol met poep. Met en zonder witte papiertjes. De volgende dag ga ik heel vroeg even naar het strand als het nog leeg is. We gaan daarna nog met zijn alle in de drukte op het strand en in de zee spelen. Toch slapen we hier maar één nachtje. We gaan het land in en we stoppen op een gemeentelijke camperplaats. Saaier kan je ze niet hebben, maar ze zijn super praktisch. We kunnen legen en vullen en we kunnen even de stoeltjes lekker buiten zetten. Het is p4n#389827 en we zitten tegenover de mercadona. Fea en ik vinden daar mooie haarverfjes. Ik denk dat ze eigenlijk bedoelt zijn om de kleur van geverfd haar op te frissen, maar ik denk dat ze op Fea haar haar zullen knallen. We nemen de rode kleur mee.

Firepower!
Van Daphne en Patrick kregen de kinderen een doos om mee te spelen. Fea heeft die doos omgedoopt tot haar huis en het moet nu overal mee naartoe.

Ik slaap op deze plek voor geen meter. We horen de snelweg heel goed en om een uur of 02:00uur komt er een groepje met harde muziek rondhangen. Een beetje brak staan we op. We doen even snel boodschappen en kopen ook nog een paars verfje en gaan dan snel op pad. Ik zie namelijk net op de kaart dat we langs een warmwaterbron komen en dat lijkt me wel heel tof. We rijden naar p4n#337352 Baños de Zújar. We parkeren boven langs de weg want bij het restaurant is het te druk en smal. Snel trekken we onze badkleding aan en gaan we op pad. Ik heb al gezien dat er mensen in het water zitten.

Het water is denk ik wel rond de 37 graden. Wat is dit heerlijk! We blijven anderhalf uur in het water dobberen en spelen en ik krijg Fea er met moeite uit. We hebben alleen allemaal een prikkende huid alsof we met glaswol hebben gespeeld. We denken dat het door de modder komt. Morgen willen we nog eens zwemmen, maar dan zonder ons in te smeren met de modder.

We hebben hier zo heerlijk geslapen. Alle camper om ons heen waren weggegaan. Het was pikdonker en muisstil. Echt heerlijk! Max heeft vandaag zijn online les weer en als hij klaar is dan gaan we weer naar beneden. Tim heeft geen zin, die blijft nog even bij de camper. Wij spelen wel twee uur in het water. We zijn helemaal verrimpeld na die twee uur. Wat trouwens heel grappig was, je kan niet zo diep onder water kijken door dwarrelde deeltjes. Je kan dus niet zien of iemand zwemkleding aan heeft. De meeste vrouwen bleken topless in het water te zwemmen en één man kwam er zelfs naakt uitlopen. Geen idee waarom dat dan is, maar de mensen vinden het dan vast nog lekkerder.

Fea wil hier eigenlijk meteen gaan wonen, zo lekker vindt ze het, maar als we terug zijn dan zien we dat we helemaal vol gebouwd staan met campers. Ook vind ik het niet zo handig dat we morgen nog eens naar de warmtebron moeten als we nog een nacht blijven slapen en er ligt ook hier overal poep, dus lekker spelen kan je hier ook niet. We rijden dus nog een stukje verder. Een half uur verderop zit p4n#48364. Langs de route kwamen we allemaal onaf gebouwde huizen tegen. Ook het restaurant waar we naast parkeren is gesloten. Voor de camperaars wel fijn, want nu is er plek voor een stuk of 8 campers. Er komt op een gegeven moment een Spanjaard langs gelopen die vertelt dat het heel slecht gesteld is met de waterstand. Het is de afgelopen jaren met 15 meter gezakt. Daardoor zijn de mensen gestopt met bouwen en is het restaurant gesloten. Als het water blijft zakken dan veranderd het hier in een woestijn. Wat zou dat zonde zijn. Nu is het echt nog een mooie plek om te zien. We slapen hier ook weer fijn.

Na een heerlijke ochtend yoga workout kunnen we er weer tegenaan en reizen we verder. Ik had het Science Museum in Granada op mijn lijst staan, maar toen we hier eind februari in de buurt waren, was het echt nog goed koud hier in de nachten. Nu wil ik er alsnog graag heen. Ik vind een camperplaats net buiten Granada met een goede busverbinding p4n#390073. Als we daar aankomen dan blijkt het best druk te zijn. Al is de camperplaats nog half leeg, maar de mevrouw legt uit dat er veel gereserveerd is. Gelukkig heeft ze nog een plekje. We hebben wel pech met de bus, want die rijdt vandaag niet. Het blijkt een feestdag te zijn in Spanje. Het is witte donderdag en veel mensen zijn vrij. We twijfelen even om hier dan twee nachten te slapen, zodat we morgen met de bus naar Granada kunnen gaan. Er is hier alleen geen supermarkt open en ons eten is bijna op. Na één nachtje slapen en een korte douche gaan we toch zelf naar Granada rijden. Er schijnt een aardige camperplaats te zijn bij het grote Sierra Nevada winkelcentrum p4n#394172.

Daar aangekomen is het inderdaad wel een prima plek voor in een stad. We staan dichtbij de metro en zo komen we snel bij het museum.

Wat een ontzettend leuk museum is dit. Er is een leuke afwisseling met een klein biopark waar je per groepje in wordt gelaten. Er is ook een ruimte over het menselijk lichaam, dit vinden de kinderen erg interessant. Fea en Max staan ook gefascineerd naar een film van een bevalling te kijken. Rick kan het echter niet aanzien hoe het hoofdje van de baby uit de vagina komt haha. Het verhaal van de ooievaar kan de papierversnipperaar door. Het is net alsof hem vertelt wordt dat Sinterklaas niet bestaat hahahahahaha.

Na uren rondlopen zijn we best moe in de benen. Ik wil graag nog even naar de vlindertuin en dan kunnen we terug naar huis. Blijkt dat er buiten ook nog vanalles te ontdekken is. Helaas heb ik pech, want de vlindertuin ging om 15:00 uur al dicht. Ik ben gek op vlinders en nu heb ik de vlindertuin gemist, dat vind ik echt jammer. We besluiten dat het dan wel mooi is geweest en gaan met de metro terug naar de camper. Als we van de metro naar de parkeerplaats lopen dan kunnen we het niet laten om even het shoppingcentrum binnen te lopen. We zijn precies aan de eettentjes kant naar binnen gegaan en aan het eind zit een arcade hal. We eten wat en dan gaan we zonder naar de arcade hal te gaan terug naar huis. Moe, dat zijn we!

Na z’n drukke dag blijft iedereen altijd zo mega lang in de ochtend in de camper hangen. Ik word daar toch helemaal tureluurs van. Vandaag voel ik me extra onrustig. Ik wil naar Portugal, maar het is nog steeds een flink stuk rijden. Ook is Fea zaterdag de 14de jarig en ik wil voor haar een extra leuke dag. Zij heeft het soms helemaal gehad met die camper. In plaats dat ik iedereen de camper uit mopper, besluit ik stilletjes in mijn eentje het shoppingcentrum in te gaan en loop als eerst de winkel Lefties in. Zo de knetters, dat is wel het andere uiterste van chill. Harde muziek, felle lampen, gillende kinderen, graaiende ouders, glitters en strikjes. Ik geloof dat ik deze glamour wereld vergeten was en na 10 minuten rond dwalen kan ik het niet meer aan. Toch komt er een gevoel van ouderwets winkelen in me naar boven, maar ik ga eerst een porseleinen pot opzoeken voor een boodschap van mezelf, die zijn altijd wel te vinden in die fancy winkelcentrums hahahaha.

Vol frisse moet en wat prikkels armer ga ik winkelen voor Fea haar verjaardag en voor topjes voor mezelf. Na 10 maanden begint er toch het een en ander te slijten. Ik voel me ook een beetje een ongewassen slecht geklede sloeber hier tussen de fancy uitziende weekend mensen, terwijl ik gisteren nog gedoucht heb. Ik vind wat leuke cadeautjes voor Fea in een Scandinavische winkel en dan belt Tim, wat ik toch allemaal aan het doen ben. Hij wil ook wel winkelen, maar ik verzeker hem om het de kinderen niet aan te doen. Fea wordt altijd extreem hebberig van zulke winkels en woedend dat we steeds nee zeggen en Rick en Max gaan met hun bovenlichaam de grond dweilen van verveling. Dan besluiten ze dat zij wel even naar de arcade hal gaan en dan kan ik nog even een topje gaan zoeken.

Een uur later zitten we allemaal voldaan in de camper en rijden we weer een stuk dichter naar Portugal toe. We moeten ook niet vergeten dat het morgen pasen is en het wel leuk is als we dan ergens kunnen staan met tafel en stoelen buiten. Het is al een tijd iedere dag tegen de 30 graden aan, dus buiten zitten is wel lekker. Ik vind een plekje bij een speeltuin p4n#109159.

het ziet eruit als een prima plek en als we goed staan dan gaan we de speeltuin in. Er speelt een groepje meiden die nieuwsgierig naar Fea kijken en Fea kijkt nieuwsgierig terug. Een tijdje spelen ze om elkaar heen. De Spaanse meiden vragen haar wat dingen in het Spaans, maar dat vindt ze heel eng. Uiteindelijk heeft één van de meiden een paar Engelse woorden opgetrommeld en ze vraagt hoe Fea heet. Ze vraagt nog iets, maar Fea begrijpt het niet en dan moeten ze allemaal lachen en is het ijs gebroken. De rest van de middag speelt Fea gezellig met ze mee.

Paasochtend zetten we onze tafel en stoelen al vroeg in de speeltuin, want gistermiddag was er nog weinig plek. Daarna verstoppen we de eieren tussen de olijfbomen en dan roepen we Rick, Max en Fea erbij. Zoeken maar!

Op één klein chocolade vlindertje na, vinden we alles terug. Max gaat snel aan zijn online codingles en wij gaan de tafel dekken en versieren nog wat zelfgemaakte eierdoppen. De rest van de middag rommelen we lekker aan. Het was een heerlijke relaxte Paaszondag.

Gelukkig kennen ze geen tweede paasdag in Spanje, want dan kunnen wij mooi doorrijden. De volgende stop is in Sevilla. Daar zit een winkel met camper onderdelen en wij missen nog steeds de dop van onze watertank. Eerst had ik bedacht om Sevilla zelf ook in te gaan, maar het is nog steeds 30 graden en ik hoor Portugal ondertussen echt roepen, dus hups ik wil door. Om 14:00 uur gaat de onderdelen winkel dicht. Wij komen daar om 13:50uur aan. Eerst bedenken we om na de siësta naar de winkel te gaan, dan doen we eerst boodschappen en lunchen enzo, maar dan zie ik dat ze vandaag niet meer open gaan. We rijden dus toch meteen naar de winkel en hopen binnen 10 minuten de dop te kunnen vinden. Daar aangekomen ziet alles er al dicht uit. We hebben nog 8 minuten, maar die Spanjaarden kijken niet zo nauw. Toch willen we nu die dop en we voelen aan alle deuren. Tim trekt er uiteindelijk één open en iemand komt naar ons toe. We laten de foto van de dop zien en dan vertelt een medewerker dat ze helemaal geen winkel zijn, maar een onlineshop. Dit is hun magazijn en afhaalpunt. Hij wil ons wel helpen, als we nu de dop online bestellen, dan wil hij hem wel pakken. De site pakt geen Nederlands adres, dus we geven het adres van de winkel zelf op, maar dat snapt mijn creditcard weer niet, dus doen we een bankoverschrijving, want zonder betalen kunnen we niet bestellen. Dan komt de man met de dop en zegt hij dat we contant moeten betalen omdat een bankoverschrijving een paar dagen duurt. Ehhhh….hij verzekerd ons dat ze de overschrijving terug zullen boeken en wij willen die dop nu niet meer loslaten, dus betalen nog een keer contant.

We gaan nog één stop maken voordat we Portugal in rijden. Ik heb een mooi plekje aan de meer gevonden waar we ook even kunnen zwemmen p4n#95189. Het laatste stuk is een kringelweg waar maar één auto kan rijden. We hopen geen tegenliggers tegen te komen en dat gebeurt gelukkig ook niet. We komen op weer een prachtige plek uit. Deze blog kan helaas geen foto’s meer aan, dus die bewaar ik voor de volgende blog.

2 reacties op “01-04 tm 10-04 Op naar Portugal!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *