14-05 tm 20-05 Weer even oefenen.

We mochten het weekend van 14 op 15 mei weer even oefenen met de camper. Er staat namelijk een uitje gepland met de collega’s van Tim. Ze hadden bedacht om met zijn alle naar Walibi te gaan. Het leek mij leuk om dit te combineren met een nachtje in de camper in de buurt van Walibi. Ik score de Walibi kaarten via vakantie veilingen en zoek via de apps park4night en camper contact een camperplekje. Ik kan alleen niets vinden dat naar mijn zin is en zie op de kaart dat Ermelo redelijk op onze route van Gaanderen naar Walibi ligt en in Ermelo woont sinds een paar jaar mijn ome Cor. Ik gooi er een apje tegenaan en we zijn welkom op de oprit van mijn oom.  Zaterdag gingen wij dus op pad. Tim moet eerst werken, dus ik heb zaterdag de tijd om de camper in te pakken. Toch valt het me nog tegen hoeveel tijd dat in beslag neemt. Het lijkt me heerlijk als alles er gewoon standaard in licht. De komende nacht geeft ons gelijk de kans om Rick zijn nieuwe bed uit te proberen en om ons bed uit te proberen met een topper erop. Ik sleep dus onze topper van ons bed naar de camper. Ik moet er even voor proppen, want een topper van 1.80 bij 2.00 past niet makkelijk door de camperdeur. Zo gepropt zo gedaan, de topper licht erop. Nu is ons bed wel 5cm hoger en dus iets krapper in de hoogte. Tim komt om 16:00uur thuis en als we de laatste dingen gedaan hebben dan gaan we op pad.  

Om 18:00uur komen we aan bij Ome Cor en Janneke bij hun B&B ’t Speulderbos. Het is een heerlijke plek om te zijn en voor ons is er een mooie plek op de oprit. Ik had vorig jaar al een keer een sneakpeak gedaan bij mijn oom, maar toen waren ze nog vol in verbouwing. Nu ziet het er allemaal super mooi uit. Cor en Janneke hebben ons uitgenodigd om te bbqen en daar zeggen we geen nee tegen natuurlijk. Grappig dat het ondanks dat we elkaar buiten vorig jaar, al heel lang niet gezien hebben, het toch meteen gezellig is. De kinderen leven zich helemaal uit op de trampoline en rollen met zijn alle door de tuin heen. De tijd vliegt voorbij en voordat we het weten is het 21:00uur en toch wel tijd om in ieder geval Fea op bed te gaan leggen met de drukte van morgen in het verschiet. Ik duik de camper in om de camper lekker donker te maken en de een na de ander volgt mij, ons nestje in. Om 21:30uur is de camper vol en wil iedereen eigenlijk wel zijn bed in. Nu Rick in de cabine ligt is er voor Tim voldoende plek om nog even te chillen in de zithoek.  

En toen werden we om 8:45uur wakker met dit mooie uitzicht uit ons raampje.

De topper sliep heerlijk en ons ontbijt rijden om 9:30 naar Walibi. Op de parkeerplaats mogen we helemaal doorrijden naar voren naar de invalideplekken. Dat is even mazzel hebben. Leuke regeling van Walibi voor campers. We zijn met een groep van 21 mensen in Walibi en het is super gezellig. Het is harstikke rustig in het park, dus we hoeven nergens lang te wachten. De dag vliegt voorbij en rond een uur of zes is het wel tijd om eens naar huis te gaan, maar Rick wil nog 1x in de space shot en de el condor zijn we vergeten, dus die pakken we nog even mee. Fea wil nog een suikerspin en Max wil graag nog in, wat ik de superman noem en zo lopen we om 19:30 pas het park uit. We besluiten onderweg ergens te stoppen om te eten. Ik heb nog een blik knakworsten, eieren van de kipjes van Janneke, sla en een zak broodjes in de kast liggen. Super handig z’n camper. Met park4night vind ik een plekje in Emst waar we even kunnen staan. We staan bij een watertje en het is best een mooie plek, al heeft het niet de beste recensies op de app. Voor ons is het voor nu een prima plek, met een mooi uitzicht. We eten gezellig wat en we merken dat we eigenlijk niet naar huis willen. We hebben afgelopen nacht zo lekker geslapen in de camper, Walibi was een groot feest en ons diner op de camperplek bevalt ons ook prima. Ik zou best door willen rijden naar een volgende mooie dag. 

Ik bestelde de kleinste.

Maandag ochtend begint toch weer een gewone week in ons gewone huis. Voor de jongens een spannende dag, want vanmiddag krijgen ze hun beugel. Ik mail ’s morgens nog wat garages voor een offerte voor de trekhaak van de camper. Ook zeggen we de postcode loterij en ziggo op. Ik bestel de maxxfan die we graag willen en ga even opzoek naar de lpg gasinstallaties voor campers. Zo hebben we weer een heel rijtje regeldingen doorgenomen. Ik begin me een beetje zorgen te maken om die trekhaak. Ik had me ook voorgenomen om alle garages te gaan bellen die ik kan vinden, maar ergens heb ik er gewoon de puf niet voor. Om half 3 is het tijd voor de jongens om de tanden te gaan poetsen voor de ortho. Ze zijn een beetje zenuwachtig. ’s middag heb ik nog wat tijd over en ik gebruik die nog even snel voor de zolder.

 

Daar zijn de beugelbekkies dan. Wat zullen de jongens een mooi gebit hebben als we de camper weer uit komen.

Donderdag staat de zolder op de planning en de kringloop, maar ik heb nergens zin in. Eerst gaan we toch echt maar is die garages bellen, omdat we geen reacties krijgen op onze opgevraagde offertes. We beginnen bij trekhaakcentrum Doetinchem en boven verwachting hebben we meteen beet. We krijgen meteen een kosten plaatje en ze kunnen 9 juni, dat is zo fijn, want dat is voor onze vertrekdatum. Zit er toch 1 dingentje tegen. De garage die campertrekhaken doet zit niet in Doetinchem en ook niet in de buurt. We moeten naar Beek en Donk. Ik roep naar Tim dat hij die datum maar vast moet zetten. We komen er wel. Ik ben zo blij dat het gelukt is iemand te vinden die zo snel kan. Ik loop weer helemaal vol met goede zin. Maandag was ik eigenlijk al flink opgeschoten op zolder. Stiekem had ik de afgelopen weken toch ook al veel gedaan, zie ik nu. Op zolder staan al wat kringloop dingen klaar en de opslag dozen heb ik al naar beneden gesjouwd. We sjouwen een lege kast naar beneden en dan is 1 kant van de zolder al leeg. Aan de andere kant staan alleen nog de kerstspullen. Ik weet nog niet of ik die ga uitzoeken of gewoon zo naar de opslag verplaats. Voor nu is het prima en we moeten alweer haast maken, want ik moet werken. 

Eind van de middag krijgen we een leuke mail binnen.  

Wat gaat het ineens hard hé. Fea en ik lopen deze week de avondvierdaagse en ik realiseer me dat het onze laatste Gaanderse activiteit zal zijn. Het voelt een beetje gek. Volgende week nog werken en dan 31 mei nog een laatste dag en dan zit het werken erop voor een hele poos. Hoe heerlijk is dat. 2 juni krijgen we de opslag en dan gaan we ons huis leeghalen. Nog 4 weken en dan is het zo ver. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *