05-05 tm 14-05 Camperflow on the go!

Donderdag 5 mei ging gelukkig ging mijn camperflow meteen weer aan na ons weekendje weg en nu de camper weer voor de deur stond en ik tijd had om wat dingen te doen. Ik heb een opslag geregeld en door een foutje van het bedrijf krijgen we een 10 kuub meer opslag voor het geld van één van 21 kuub. Super fijn en dan kan ik gelijk wat minder kritisch zijn met uitzoeken. Ik begon daar al een beetje klaar mee te zijn, dus dat is erg fijn. Er zijn toch spullen waarvan ik het zonde vind om ze weg te doen ook al hebben we ze niet heel hard nodig. Er was wel 1 minpuntje, we kunnen pas 2 juni beginnen met de opslag te vullen. Voor het overzicht hadden we best al wel wat ingepakte dozen weg willen brengen. We gaan nu Fea haar kamer gebruiken als opslag. Zij slaapt toch al een tijd bij de jongens.  

Er was ook weer camper pimp time joehoe! Nu heeft Max zijn eigen plekje met leuke gordijnen en een tof hoofdbord. Ik kan dus door naar de volgende hoek. Ik ben nog niet zo blij met de plek waar Rick slaapt. Iedere dag moeten we dan de zithoek ombouwen en die kussens zitten tussen de gordels, wat niet lekker schuift en de tafel moet verplaatst worden. Ik heb er een beetje een gedoe gevoel bij. Als er ook maar iemand anders wakker is dan Rick, dan zit je eigenlijk meteen naast Rick zijn oor. Dus ik ben google in gedoken en toen vond ik een cabine matras. Best een mooie oplossing denk ik. Stel je staat ergens een week, dan kan heeft hij gewoon zijn eigen hoekje en als we stil staan dan is de cabine toch een ongebruikt stuk. De cabine kan je ook afsluiten met een eigen gordijntje en we hebben mooie schermen tegen het zonlicht. De matras kost best wat centen dus ik dacht dat moeten we eerst even testen. Na wat zagen en prutsen hebben we al een cabine bedje. Rick kan nu lekker testen of dit een lekkere slaapplek is.  

Max zijn hoekje.
Een zelf gemaakt cabinebed.

We zijn ook maar is serieus gaan wennen met de katten in de camper. Met de camper op de oprit leek mij dat heel makkelijk. Ze zijn erg nieuwsgierig en met al die lekkere bedjes leek het mij zo gebeurt, maar helaas. Als we in de camper zijn, dan komen ze vaak wel even snel kijken, maar ze blijven het een beetje eng vinden. We moeten het wennen dus toch wel een beetje afdwingen. Dus hebben we Sikkie en Lientje opgepakt en meegenomen voor een klein ritje. Daar vonden ze nou echt niets aan. Schreeuwen niet normaal, dus reden we nog even wat langer door in de hoop dat het een beetje zou wennen, maar Sikkie begon helemaal te hijgen van de stress en hij deed een angstplasje. We zijn snel naar huis gereden om hem nog even stilstaand tot rust te laten komen, voordat hij er weer uit mocht.  

De tweede keer zijn we maar niet gaan rijden. Eerst stilstaand proberen te wennen. Dat ging wel iets beter, maar ze kunnen uit het raam zien dat we thuis zijn en vinden het toch wel super stom dat we ze binnen houden. Gelukkig komen ze als we gewoon op de oprit staan, nog steeds makkelijk even binnen kijken.  

Ik heb dus bedacht dat ik ze in de camper eten ga geven. Zo moeten ze iedere dag wel even in de camper en vooral Sikkie vindt de camper heel eng en is gek op zijn eten. Toch niet gek genoeg zo blijkt, want meneer gaat het echt niet in de camper opeten. Hij wacht net zo lang tot ik weer naar buiten kom met het schoteltje. En helaas kan ik niet een hele dag in mijn campertje gaan zitten wachten tot hij niet anders kan dan toegeven. Ons poezenmeisje Lientje doet er gelukkig al wat minder moeilijk over en eet netjes in de camper haar bordje leeg.  

Nu zijn we nog opzoek naar iemand die de trekhaak er vlot onder kan zetten. Al die garages zijn super druk het lijkt erop dat we al aan het reizen als er eindelijk tijd is voor die trekhaak. Ik ga nog even door met zoeken naar een garage die eerder tijd heeft. Ondertussen zijn we zelf ook aan het nadenken hoe we de camper lichter kunnen krijgen. Zo hebben we het besluit genomen om de grote ingebouwde airco er uit te halen. Deze doet het alleen als hij aan een 220 stroompunt aangesloten staat en we hopen zo te reizen dat we niet in de snikhitte terecht komen. Op marktplaats dus met dan ding. Met een paar dagen had ik bericht van iemand die hem wel graag over wilde nemen. Gisteren hebben we met zijn alle die airco eruit gehaald en we hebben er een mooi bedrag voor gehad. Wij gaan nu een Maxxfan bestellen en die komt in de plaats van een dakraam. Deze ventilator werkt goed op onze zonnepanelen en is bijna geluidloos. Van de rest van het geld kunnen we een lichtgewicht gasfles kopen en zo kunnen we onze wensenlijst wat inkorten. 

Vandaag was onze salontafel aan de beurt om te vertrekken en de stapel dozen op Fea haar kamer begint langzaam te groeien. Ik merk wel dat we een beetje uit ons sukkeltempo moeten komen met inpakken, dus dat zal komende week wat harder gaan. Al probeer ik nog steeds zoveel mogelijk weg te doen Eind mei krijgt ons solar systeem een grote upgrade en dan komen we toch wel langzaam aan bij de eindstreep van ons werk. Ik begin al het geregel wel zat te worden en ik heb me toch een pot zin om te gaan. 17mei verstrijkt de datum van verkocht onder voorbehoudt zijn en dan is de verkoop van ons huis definitief. Een maand later op 17 juni is het dan tijd om de sleutels over te dragen.  Nomads we will be! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *